Zoeken:

 Nieuws 2010/2011

 

 
 Nieuwe dekking verwacht in januari 2012
 

Ons grootste belang is een zo gezond mogelijke Pyreneese Berghond te fokken, die zeer zeker het aangename karakter dient te hebben wat zo typisch hoort bij dit geweldige ras. Kwaliteit in bouw en daardoor in gangwerk is ook ons streven omdat dat iets is waar momenteel de PBH (nog steeds) in verbeterd dient te worden omdat men teveel bezig is (geweest) met het fokken op "type" dus hoofd. V.w.b. type kunnen we heel kort zijn; er is geen 1 Frans type  Pyreneese Berghond; zoals in elk ras zijn er meerdere types in hoofd en zelfs in bouw. Iedereen die ons goed kent, weet wat onze visie is en weten ook hoe wij met onze honden samenleven, als een volwaardig lid van ons gezin dus! De fokkers waar wij mee samenwerken en onze (ex)aspirant) pupkopers delen diezelfde visie en levenswijze


Wij wensen iedereen fijne dagen toe in gezelschap van familie en goede vrienden en natuurlijk een speciale knuffel voor al onze MacThree pups en lieve eigenaren. We kijken er naar uit om jullie volgend jaar weer allemaal te ontmoeten!

Aad, Marina en alle honden van kennel MAC      

23-12-2011 In Duitsland waar Caine (MacThree's Kheelan) woont is inmiddels de eerste sneeuw gevallen en hij geniet volop!


foto: Michael Gottwald

En Stephanie is weer langs geweest met Kosmo (MacThree's Kelwyn). Ook hij ontwikkelt zich zeer goed


Kosmo 9 maanden

20-12-2011 De pupjes van onze Caronne en Fjerla (van kennel From Fjerla's Legacy) zijn hier te bewonderen. 

19-12-2011 MacThree's Kaethi (9 maanden en 2 dagen oud) voor het eerst op show en direct Beste Teef in Wijchen!


MacThree's Kaehti aka Thjedda 1U JCAC CAC 

De prijs voor het beste gangwerk ging wat mij betreft naar MacThree's Khuddleigh "Raya" die 4U behaalde. 

 


MacThree's Kaehti (eigenaar: Frans van Dorp) en MacThree's Khuddleigh (eigenaresse: Maud Koenders)

27-11-2011 MacThree's Caithlenn "Cath" verdedigt met succes haar titel Winster 2010 en is nu ook Winster 2011!

Amsterdam Winner, Nederland. Keurmeester Mrs. Freda Marshall (GB) Pyreneese Berghonden aanwezig 18, 10 reuen en 8 teven

Pleasing feminine. Excellent outline which is easely seen because she left her coat at home. Most beautiful head, eye and expression. Small ear, good earset. Excellent pigmentation and dentition. Well balanced angulation. Correct balance in leg length to body.Good topline and tailcarriage. Free, sound movement 1 CAC CACIB Winster 2011

En hier staan ze dan weer net als vorig jaar; Vi'skaly's Honky Tonk Man Winner 2010 en Winner 2011 en MacThree's Caithlenn Winster 2010 en Winster 2011. En waar vorig jaar onze Cath de BOB mee naar huis nam, was het deze keer andersom.

MacThree's Khuddleigh "Raya" 1 Veel Belovend en BOB Puppy op de Amsterdam Winner, Nederland

20-11-2011 MacThree's Khuddleigh "Raya" 1 Veel Belovend en BOB Puppy in Kortrijk, België


Raya met haar eigenaresse Maud Koenders

Ondertussen zijn wij al voorzichtig begonnen met het plannen van de verjaardagen van de "pups" en de puppy terugkomdag van 2012. De puppy terugkomdag zal dit keer een hele happening worden want het is de bedoeling dat dan alle "pups" aanwezig zijn.


Puppy terugkomdag


Verjaardag C nest

Voor meer foto's zie deze pagina en deze foto's gemaakt door Maud Koenders

11-11-0211 Onze Mamma Caitlin, Alta Colina's Gurine Gropa, vandaag 5 jaar; gefeliciteerd mop!

Nieuwe website in de lucht van Pyreneese Berghonden kennel Fangilou's Love. Eigenaresse: Louise Schlicher 

07-11-2011 MacThree's Caithlenn Luxemburgs Kampioen!


Aad en Cath in de ring. Foto: Michel Aunak

Show Luxemburg: 13 werkelijk prachtige PBH's aanwezig, 5 reuen, 8 teven. Keurmeester: dhr. J. Bond (Irl). Onze Cath (volledig uit vacht) voor het eerst in de Kampioensklasse. Ze behaalde 1 U CAC res. CACIB (2e beste teef) en door de kampioensklasse te winnen, werd zij Luxemburgs Kampioen :)

MacThree's Khuddleigh 1 Veel Belovend BOB Puppy en zus Alta Colina Hessige Hedvig BIG in Venray


Raya 1 Veel Belovend en......


Noortje BIG FCI groep 2 en 9 BIS in Venray


En dit zijn MacThree's Caoilainn "Ilou", MacThree's Calough "Floyd" en MacThree's Caelin "Cayleigh" op de Dogachtigen in Den Bosch. Je hoeft je niet af te vragen of dat nestgenoten zijn :)))


En dit zijn MacThree's Kayne "Kai" en MacThree's "Kyrene"; zij hebben hetzelfde "probleem" ;)

24-10-2011 We hebben een enerverend, vermoeiend maar o zo geweldig weekend achter de rug

Allereerst: onze Caronne is weer vader geworden; dit keer bij kennel From Fjerla's Legacy van Liesbeth van Tilborg. Vrijdag werd ik gebeld door Liesbeth dat Fjerla nu toch wel aanstalte maakte om te bevallen; van slapen kwam dus weinig want je wilt dit natuurlijk niet missen. Om een lang verhaal kort te maken; uiteindelijk zijn 6 stoere heren en 4 bevallige dames geboren in de nacht van 23 oktober. Geweldig om weer zo'n nat, glibberig, pasgeboren pupje in je handen te houden en ik moest moeite doen om er niet 1 (of 2, of 3) in mijn tas te stoppen en mee naar huis te nemen ;) Er zijn nog enkele mannelijke schatjes beschikbaar dus heeft u interesse, neem dan contact op met Liesbeth 


De pas geboren pupjes van Fjerla en Caronne

Om 06.15 uur dan weer terug naar huis, douchen, omkleden en dan door naar de 2 jaarlijkse Dogachtigenshow in Den Bosch. Uit ons C nest waren aanwezig MacThree's Caoilainn (Ilou), MacThree's Calough (Floyd) en MacThree's Caelin (Cayleigh) en uit ons K nest: MacThree's "Kyrene" en MacThree's Kayne (Kai). Met alle aanwezige C's en de K's hebben we meegedaan aan de beste fokkerijklasse in Show; zij behaalden een geweldig resultaat, namelijk; 2 B(est)I(n)S(how)!!! 


Van links naar rechts: Kyrene, Floyd, Ilou, Cayleigh en Kai: 2 BIS Fokkerijklasse

Dan met de kersverse vader, Caronne en de drie C's meegedaan aan de Nakomelingen klasse en dat leverde deze schitterende foto op:


BIS Nakomelingen klasse met: Caronne, dochters Cayleigh en Ilou en met zoon Floyd

Helene, Joost, Ardi, Henriette, Joav, Louise en Chinouk; hartelijk dank dat jullie de moeite hebben genomen om jullie "pup" in te schrijven voor deze show. Helene, Chinouk en Johan (kennel From the Dutch Garden) hartelijk dank voor het meehelpen handlen in de erering; zonder jullie was dit mooie resultaat niet mogelijk geweest! xxx

Dan nog een leuke verrassing want Maud kwam ook langs op de show met geweldig nieuws; MacThree's Khuddleigh aka Raya bleek geslaagd te zijn voor haar puppycursus als 3e van haar klas. Dus niet alleen beauty maar ook brains heeft dit ondeugende, eigenwijze ding;)


Raya en Hans tijdens het examen (foto: Maud Koenders)

01-10-2011 MacThree's Caithlenn 1 U CAC CACIB BOB en nu NEDERLANDS KAMPIOEN

Zwolle, Nederland. Keurmeester: Mevr. M. Gehring (D) Pyreneese Berghonden aanwezig: 9, 3 reuen en 6 teven. 

26-09-2011 Helaas blijkt onze Comedy niet drachtig te zijn van Monty

24-09-2011 MacThree's Caoilainn 2 U in Maastricht, Nederland. Uitstekend voorgebracht door de jonge Chinouk Schlicher


Chinouk met Ilou (foto: Louise Schlicher)

12-09-2011 Jonge Honden en Veteranendag België. Alle MacThree pupjes geplaatst met een Veel Belovend! MacThree's Kylar BOS Puppy en MacThree's Kyrene BOB en BIS PuppyVan links naar rechts: Kai, Caine, BIS Veteraan Phoenix, Conan, Thjedda, Kyrene en JaydaVan links naar rechts: Caine, Kosmo, Thjedda, Kyrene, Conan, Kai en Jayda net 6 maanden oud. (Alleen Raya ontbreekt hier maar die was lekker op vakantie)

29-08-2011 Dekking heeft plaats gevonden tussen Comedy en Monty. Pupjes verwacht rond 26 oktober 2011. Op 22 september gaan we een echo maken om te kijken of onze Comedy daadwerkelijk drachtig is. Mocht dat zo zijn dan mogen de pupjes rond 21 december met de nieuwe eigenaren mee naar huis om samen Kerst te vieren ;) Mocht dat nu net niet uitkomen (want dat kan natuurlijk ook) dan kunnen ze uiteraard wat langer bij ons blijven. Meer informatie vindt u op deze pagina


MacThree's Cately aka Comedy 6 weken oud

28-08-2011 MacThree's Kaehti BOB Baby in Rotterdam

19-08-2011 Nieuwe foto van MacTree's Khuddleigh "Raya" 5 maanden oud


Raya Eigenaresse: Maud Koenders
 

15-08-2011 MacThree's Kelwyn "Kosmo" is vandaag op bezoek geweest voor Moederkesdag. Weer onverwachtse visite en wat vinden we dat leuk! Kosmo is goed gegroeid en weet nog steeds wat "kuskus" betekend. Hij heeft geravot met zijn broer en Monty en gekroeld met Mamma waarbij hij even wel een beetje te ver ging (want Mamma is loops) maar hij werd direct weer op zijn plaats gezet door Mamma zelf.


Monty en Kosmo

MacThree's Carlin en MacThree's Kaehti zijn ook van de week op bezoek geweest om onze, voorlopig laatste, logee te brengen; de hoog bejaarde Ashley van 11 jaar oud. We zitten nu weer op een aantal van 11 PBH's waaronder 4!!! loopse teven en 4!!! dekreuen. U zult begrijpen dat het niet rustig is bij ons op dit moment ;)


MacThree's Kaehti akaTjedda

09-08-2011 MACTHREE'S CATELY "COMEDY" IS EINDELIJK LOOPS!!!

En een nieuwe logee is gearriveerd: MacThree's Cathmore aka Dude komt een maand bij ons logeren want zijn familie is op vakantie naar Amerika. Ook hij is zelfverzekerd, zacht van karakter en begrijpt de hondentaal uitstekend! Hij is dan ook onmiddelijk opgenomen in onze roedel. Ook MacThree's Caelin aka Cayleigh is nog steeds bij ons; zij mag zo lang bij ons blijven totdat het Vrouwtje en Baasje uitgevonden hebben waar hun baby zo allergisch voor is. En het wordt drukker en drukker op ons veld.......


Van links naar rechts: Comedy, Caitlin, Celice, (achter) Cayleigh, Conan, Cath, Caronne en Dude

Een nieuwe dekking staat gepland voor juli 2011: Macthree's Cately (HD A, PL0/0, OCD en ED vrij) CH Clermont Da Serra Do Mar HD B en PL vrij. We hebben deze keer gekozen voor Monty om meerdere redenen. Allereerst en uiteraard is dit weer een Pyr met een superkarakter, de bouw en hoogte van deze lieverd bevallen ons goed en hij heeft een wat meer typisch hoofd met kleine ogen wat een goede aanvulling zal zijn voor onze lieve Comedy die op dat gebied echt nog wat verbetering nodig heeft. We willen Beate bedanken dat ze zoveel vertrouwen in ons stelt dat ze haar lieveling hier wil laten om een zo relaxt mogelijk dekking te bevorderen. Voor alle geïnteresseerden; deze zachtaardige reus is tot midden augustus te bewonderen in onze kennel. Voor een afspraak om de Mamma EN de Pappa te zien van ons komende nest graag even emailen of bellen naar +32(0)32935892

9 maanden  
 

 

30-07-2011 MacThree's "Kyrene" is vandaag weer naar huis gegaan en MacThree's Kylar "Conan" is dus voor het eerst de enige pup in huis

En dat valt niet mee voor hem; net zoals vorige keer toen Caine vertrok, heeft hij nu weer het hele huis doorzocht dit keer op zoek naar Kyrene. Tijd om hem bij de hele roedel op het veld te laten dus en dat vindt hij me toch leuk! Hij sjouwt achter zijn grote voorbeeld Caronne aan, verveelt eens een beetje bij tante Celice waar hij natuurlijk prompt een "grote mond" van krijgt, kroelt met Mamma Caitlin en speelt met Cath, Comedy en Cayleigh en pikt direct de beste plekjes in ;)


Conan heeft de kuil van Comedy ontdekt

23-07-2011 Kennel MacThree 3e Best in Show Fokkersgroep in Luik, België! MacThree's Caithlenn 2U res. CAC res. CACIB, MacThree's Kyrene 1 VB BOS Baby en MacThree's Kayne 1 VB BOB Baby en geselecteerd bij de 6 Beste Babies in Show. 


Cath, Kai en Kyrene

Internationale show in Luik, België; Pyreneese Berghonden aanwezig: 3 reuen en 7 teven. Keurmeester individuele keuring: dhr. R. Vanhoenacker (B), Best Baby keuring: dhr. M.H. Vella (MLT), Best Fokkersgroep keuring: Mevr. M. Vermeire (B)


MacThree's Caithlenn "Cath": Open klasse 2U res. CAC res. CACIB


MacThree's "Kyrene" 1 Veel Belovend BOS Baby, eigenaresse: Ardi Poels, NL


MacThree's Kayne "Kai" 1 Veel Belovend BOB Baby, Selectie 6 BIS Babies (alle rassen) eigenaresse: Henriette Prijt, NL

17-07-2011 MacThree's Kylar 1 Veel Belovend en MacThree's Khuddleigh 1 Veel Belovend. Geen Beste Baby werd dit keer gekozen; ze mochten beiden de erering in


Maud Koenders met MacThree's Khuddleigh 1 Veel Belovend


Macthree's Caithleen, te mager volgens de keurmeester en daarom liep ze zo goed.......Het resulteerde in een ZG


Leuk; in Lokeren mogen alle babies, mits 1 VB, de erering in waar ze voorgesteld worden aan het publiek

20-07-2011 MacThree's Kheelan "Caine" is vertrokken naar Duitsland

Met ongelofelijk veel pijn in ons hart hebben we vandaag Caine zien vertrekken:( Ook Caine heeft, buiten een lieve familie met 2 schatjes van kinderen, gezelschap van een Pyreneese Berghond, Phoenix (11 jaar)


MacThree's Kheelan "Caine" eigenaren: Michael en Christina Gottwald, Duitsland

20-07-2011 MacThree's Kyrene logeert bij ons

Het leed voor ons en Conan werd een beetje verzacht doordat we Kyrene te logeren kregen omdat de eigenaren op vakantie zijn. Kyrene gaat ook met ons mee naar de Internationale show in Luik, België :)


wandelen met Conan, Kyrene, Caine en Phoenix

11-07-2011 We hebben weer logees in huis nadat de andere heren Balou en Bo vertrokken zijn verleden week. De eerste is een schatje uit ons C nest en de tweede is de aanstaande vader van het K2 nest, CH Clermont da Serra do Mar "Monty", eigenaresse: Beate Konstad van Kennel Alta Colina uit Noorwegen


MacThree's Caelin "Cayleigh" 2 jaar oud samen met haar baasje Steve. Ook weer een heerlijke hond met een heerlijk karakter en nu lopen er dan ook 5 dames samen op ons veld (en 1 heer natuurlijk)


CH Clermont Da Serra Do Mar "Monty" kust zijn vrouwtje Beate gedag

03-07-2011 Veel visite dit weekend en van de week uit het binnen- en buitenland. Ook onverwachte visite die we al heel lang niet gezien hadden: Marc, Lia en Knoet (Alta Colina's Iver Iskrem). Marc en Lia stonden bij ons op de lijst voor een pupje van onze Celice. Toen dat niet doorging, hebben ze een heerlijk pup bij Beate gehaald net zoals Maud en Hans, zijn halfzusje, Noortje (Alta Colina's Hessige Hedvig) naar Nederland hebben gehaald. Ook Knoet is nog steeds niet veranderd; het is en blijft een hele mooie "Gentle Giant" met een heerlijk karakter.


Knoet met Caine en Conan

02-07-2011 MacThree's Caithlenn "Cath" ZG omdat de baas het niet eens was met de keurmeester  We vragen bij de FCI of ze nu toch eens die snelheidslimiet in de rasstandaard willen zetten (want daar staat namelijk helemaal NIETS over in) en de volgende keer plukken we Cath van het veld af en nemen haar gewoon zo mee (foto: 31-10-2010)


Aad en Cath; na de show samen lekker relaxen en er nog eens hartelijk om lachen (foto: D. Kalshoven)

We zijn eindelijk begonnen de website weer up to date te brengen. Pagina showresultaten is weer up to date (die was het makkelijkst ;)) Ben nu bezig met pagina Nieuws, het nieuws staat er al; de foto's volgen

19-06-2011 Wij zijn op bezoek geweest bij MacThree's Calough

18-06-2011 Wij zijn op bezoek geweest bij MacThree's Kaitlyn "Jayda"


Anneke en Jayda

MacThree's Kylar "Conan" en MacThree's Kheelan "Caine"

13-06-2011 MacThree's Caithlenn CAC CACIB (Beste teef) BOS in Arnhem, Nederland


Veel belangstelling op de show voor dit mooie plaatje: Cath, Caine, Conan en (half) broer Whisper from The Dutch Garden

12-06-2011 MacThree's Khuddleigh BOS Baby en MacThree's Kylar BOB Baby in Lommel, België

De tweede show voor de babies en net als de vorige keer, waren ze weer uiterst relaxed (maar dat kan ook niet niet anders want ze zijn van kleins af aan gewend dat ze overal mee naar toe " gesjouwd" worden). Hans en Maud hadden de puppyren meegebracht en pleegmoeder Noor lag daar in samen met Raya, Caine en Conan. Lieve Noor is echt een perfect voorbeeld van hoe een Pyr hoort te zijn en hoe zij zich horen te gedragen

Ook Raya ontwikkelt zich goed; mooi, vrouwelijk en elegant. De keurmeester (dhr. P. Roosenboom, B) vond haar dan ook beter in hoofd (terecht!) en zei van tevoren ook dat als zij beter liep dan haar broer, hij haar zou laten winnen. Maar toch vond hij Conan imposanter voor de erering (logisch, zijn reuen eigenlijk bijna altijd) en Conan liet al een prachtig, uitgrijpend gangwerk en sluitende pas zien terwijl Raya op dat moment een loopje nam met het "showprotocol". Maar het gaat echt niet lang meer duren voordat deze ondeugende stuiterbal gaat winnen van haar broer...

Na het showen de prijzen opgehaald waar deze show om bekend staat; Molletjes in alle maten van een piepkleine voor de babies, iets groter voor de jeugdhonden en de grote voor CAC en res. CAC. Noortje mocht een res. CAC Mol mee naar huis nemen als 2e beste teef. Daarna even dollen in de ring met de 2 dames Noor en Raya en dit gaat verbazend goed; zeker als je weet dat Maud denkt!!!! dat ze haar honden niet zo goed kan showen......

06-06-2011 MacThree's Kaethi is op bezoek geweest

En dat vinden wij dus altijd leuk; dat pupeigenaren onverwachts opbellen en zeggen: " zouden jullie het leuk vinden als we langskomen want we zijn bij jullie in de buurt?" Ja, natuurlijk vinden wij dat leuk!!! Tjedda is gelukkig nog steeds haar lieve, eigen, zelfverzekerde "puppersoontje", is ondertussen goed gegroeid en ziet er super uit. Wat wil je dan eigenlijk nog meer als fokker zijnde; niets toch????

 

02-06-2011 CH Uchan Caronne du Domaine de Peyrac voor het eerst in de Seniorenklasse op de Jonge Honden en Veteranendag in Nederland.

Een eitje dit keer want hij was de enige Senior aanwezig; zo gemakkelijk hebben we nog nooit een prijs binnengehaald met onze honden:))) En een leuke prijs dit keer; een ingelijste print van een Pyreneese Berghond met daarop de vermelding: " Beste Senior 2011"


1U Beste Senior

31-05-2011 Vandaag zijn we op bezoek geweest bij MacThree's Kelwyn

Lieve Stephanie maakte zich ongerust dat Kosmo niet zo goed zou groeien als de andere puppen en belde ons daarover op. Ze had foto's gezien op Facebook en daarop leken de broertjes van Kosmo veeeeeeel groter. Wij hebben haar gerustgesteld, gezegd dat hij echt niet kleiner was dan zijn broers en uitgelegd dat foto's van de puppen altijd dichterbij gehaald worden, zeker als ze nog zo klein zijn. Maar toch hoorde ik nog twijfel in haar stem dus 2 dagen later Caine en Conan in de auto zodat ze haar Kosmo kon vergelijken met zijn broers, anderhalf uur rijden in de stromende regen en daar was Kosmo; gezond, welvarend, vrolijk en superblij dat hij zijn broers en mij weer zag. 2 Uur later gingen we weer weg, een uitgetelde Kosmo en een gerustgestelde Stephanie achter ons latend. Terwijl we ons in de file voegen waar ik normaal gesproken een bl**dhekel aan heb, heb ik een zeer blij en tevreden gevoel en dat alleen door 1 enkel bezoek aan een ongeruste pupeigenaar.....En hier is hij dan; de " kleine " Kosmo met zijn gerustgestelde eigenaresse ;) 

29-05-2011 MacThree's Khuddleigh BOS Baby en MacThree's Kayne BOB Baby op de Clubmatch in België. Beiden nog net geen 11 weken oud en de concurrentie was 2 en 3 maanden ouder dus een hele knappe prestatie; Henriette en Maud van harte gefeliciteerd!!!


Raya 1 Veel Belovend, BOS Baby Eigenaresse: Maud Koenders


Kai 1 Veel Belovend, Best in Show Baby. Eigenaresse: Henriette Prijt


Conan, Caine, Kai en Raya

27-05-2011 Een nieuwe dekking staat gepland voor juli 2011: Macthree's Cately (HD A, PL0/0, OCD en ED vrij

9 maanden

Normaal gesproken plannen wij geen nesten zo kort achter elkaar maar zoals u misschien wel weet, gooide onze Caitlin vorig jaar "roet in het eten" door leeg te blijven. Om onze dekplanning niet in de war te sturen, hebben we besloten om toch deze dekking door te laten gaan. De puppen mogen omstreeks oktober/november 2011 naar de nieuwe eigenaars. Meer informatie volgt z.s.m. Kijkt u ondertussen even op deze pagina over hoe wij met de puppen omgaan. Bevalt onze werkwijze u dan kunt ons emailen of bellen +32(0)32935892 voor een afspraak

26-05-2011 Officiële foto van het K1 Nest 2011 gemaakt door Maud Koenders

Aad en ik willen graag alle nieuwe vrouwtjes en baasjes en "oude" vrouwtjes en baasjes van ons C nest weer hartelijk bedanken voor hun trouwe bezoekjes aan de pups, de hulp, het lekkere eten wat zij meebrachten zodat wij niet hoefden te koken, de boeketten en planten, prachtige, lekkere, leuke en mooie cadeaus die weer ontvangen hebben tijdens de kraamperiode van onze Caitlin en tijdens het uitvliegen van de pups. Ook bedankt namens de honden die ook flink verwend zijn met allerlei lekkers! Een speciale vermelding waard, zijn de prachtige foto's die Maud Koenders elke week maakte van de pups; ontzettend bedankt hiervoor xxx


MacThree's Kaitlin, -Kelwyn, - Kayne, - Khuddleigh, Kaehti, - Kheelan, - Kyrene, - Kylar

En eindelijk de officiële uitslag van Caronne binnen: ED en OCD vrij en de gewrichten volledig schoon, zelfs geen slijtage en dat op 7 jarige leeftijd!

22-05-2011 MacThree's Khuddleigh is vandaag bij ons geweest en ontsnapte prompt van het puppyveld. De capriolen en stunts die ondeugende Raya regelmatig uithaalt, zijn te volgen op de website "Het Witte Wonder" waar haar avonturen (en die van zus Noor) op een humoristische wijze beschreven worden door haar eigenaresse Maud

MacThree's Kylar "Conan" blijft bij ons

14-05-2011 MacThree's Kaethi is vandaag naar huis gegaan

" Tjedda" heeft gezelschap van 2 Drentse Patrijshonden en gaat ook nog eens vlak bij haar halfzusje MacThree's Carlin wonen dus aan speelkameraadjes geen gebrek.


MacThree's Kaethi " Tjedda" vertrekt naar Zoetermeer, Nederland

13-05-2011 MacThree's Kyrene is vandaag vertrokken.

Miss Red vertoont een verbluffende overeenkomst met de Lady in Red (MacThree's Caithlenn) van ons C nest; zowel in uiterlijk als in (show) houding. Ook haar zien we terug in de showring. Kyrene krijgt gezelschap van o.a. paarden en een kat dus zal zich vast niet vervelen.


MacThree's "Kyrene" of afgekort " Kyr" woont in Rijckholt, Nederland

05-05-2011 MacThree's Kayne en MacThree's Khuddleigh zijn vandaag naar huis gegegaan.

Beiden zijn bofferds want thuis wacht een volwassen Pyreneese Berghond Pleegmoeder, bij Kai is dat Misty en bij Raya is dat natuurlijk Noor die bij iedereen onderhand wel bekend is. Zowel Raya als Kai zullen uitgebracht worden op shows.


MacThree's Khuddleigh " Raya" gaat met Maud, Hand en Noor in Boekel, Nederland wonen


MacThree's Kayne " Kai" gaat met Henriette en Misty in Eindhoven, Nederland wonen 

04-05-2011 Vandaag zijn de eerste pupjes naar hun nieuwe baasjes gegaan.

De mindere dagen zijn weer aangebroken; voor ons in ieder geval want de eigenaren hebben hier natuurlijk al heel lang naar uitgekeken. Jayda gaat haar leven delen met 4 Chihuahua's en Kosmo gaat zijn "tuin" delen met een minizwijntje

                     
MacThree's Kaitlyn " Jayda" gaat in Knokke Heist, België wonen en MacThree's Kelwyn " Kosmo" in Herenthout, België

03-05-2011 Foto's van het K1 Nest 2011 kunt u hier bekijken

01-05-2011 De schatjes van ons C nest 2 jaar; gefeliciteerd Cherie, Dude, Floyd, Comedy, Ilou, Cath en Cayleigh en heel veel knuffels van ons!

27-04-2011 De eerste officiële foto's en stamboomnamen: zie pagina K1 Nest 2011


Mr Brown 6 weken MacThree's Kelwyn (betekenis: huisvriend)

21-04-2011 De everlasting love tussen een fokker en haar "pup"


Beate kwam voor een bliksembezoek naar België en onze Celice werd helemaal gek van blijdschap

19-04-2011 Nieuwe hoofdfoto's van de pups 5 1/2 week oud. Zie pagina K1 nest    

    

22-03-2011 Nieuwe hoofdfoto's van de puppen, zie pagina K1 Nest 2011   

   

18-03-2011 Kleine meisjes worden groot:


MacThree's Cately aka Comedy (Caronne x Caitlin)

16-03-2011 We zijn even met het Dagboek van Caitlin bezig; hij gaat vanavond weer open.

Ondertussen dan maar genieten van een filmpje gemaakt door Hans en Maud Koenders van Noor die voor de eerste keer de MacThreepuppen ziet

13-03-2011 De nieuwe gewichten van de pups staan in Caitlin's Dagboek


Mamma Caitlin met reu Paars en teef Rood Foto: Maud Koenders

11-03-2011 Er is weer in Caitlin's Dagboek geschreven; er staan ook de eerste portretfoto's in

09-03-2011 De Pupjes zijn geboren op de 58e dag van Caitlin's drachtigheid! 4 Dames en 4 Heren met geweldige gewichten variërend van 572 gram tot 770 gram. De dames en 2 heren zijn reeds gereserveerd. 1 Heer is nog beschikbaar; voor meer info; info@pyreneese-berghonden.nl of tel: +32(0)329 358 92

09-03-2011 Alta Colina's Den Dama "Celice" 6 jaar vandaag; gefeliciteerd Meis! We hopen nog lang van je te kunnen genieten!

08-03-2011 Onze Caitlin is op de 58e dag aan het bevallen zie Dagboek

07-03-2011 Er staat een nieuw stukje in Caitlin's Dagboek

28-02-2011 Caitlin is nu 7 weken drachtig en haar Dagboek is weer bijgewerkt

21-02-2011 Caitlin nu 6 weken drachtig; hoe ze de 6e week heeft doorgebracht, staat weer in haar dagboek


Onze diva Cath op de sofa

16-02-2011 Officiële uitslagen MacThree's Calough: HD A OCD vrij en ED vrij

                     Caldo viert vandaag zijn 10e verjaardag; gefeliciteerd vent!

 

14-02-2011 Caitlin's Dagboek en Gastenboek toegevoegd op de Puppenpagina

Deze mooie foto kregen we verleden week toegezonden: Aad en Cath in actie in de erering van de Amsterdam Winner waar Cath 1U CAC CACIB Winster 2010 en BOB behaalde
 
Foto: Alice van Kempen

07-02-2011 Uit echo onderzoek is gebleken dat onze Caitlin DRACHTIG is van Yep!!!

Dus over ongeveer 34 dagen (of eerder gezien het aantal pups) kunnen we weer genieten van dit plaatje in de werpkist:


Pups C nest 2009 (Caitlin x Caronne)

Eindhoven, Nederland. Keurmeester: Dhr. A. Pecoult (F) Pyreneese berghonden aanwezig: 5 reuen en 16 teven.


MacThree's Caithlenn 2 U in Open klasse (6 inschrijvingen)


MacThree's Caoilainn 3 U Intermediare klasse (5 inschrijvingen)
foto's: Maud Koenders 

02-02-2011 De eerste officiële uitslagen van de Raad van Beheer zijn binnen:

MacThree's Carlin: HD A OCD vrij en ED vrij
MacThree's Caoilainn: HD A OCD vrij en ED vrij

27-01-2011 De Winterwandeling van Vrienden van de Pyreneese Berghond

Op 23 januari heeft de winterwandeling plaats gevonden van de vriendenclub "Vrienden van de Pyreneese Berghond". Helaas konden wij dit keer niet mee aangezien we met 3 loopse teven zitten en Caitlin die gedekt is. Waar we wel weer van genoten hebben, zijn de mooie foto's die alweer op de site van de vriendenclub staan. Wilt u ook een keer meedoen met een activiteit van de club, hou dan de website in de gaten en geef u op als "Vriend".

09-01-2011 Een Pyrfecte dekking heeft plaatsgevonden tussen Alta Colina's Gurine Gropa en Yep from the Dutch Garden. De Pupjes worden verwacht rond 13 maart 2011.

 

01-01-2011 Kennel MacThree wenst iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol Nieuwjaar waarin alle dromen maar uit mogen komen. Aad, Marina, Caldo, Caronne, Celice, Caitlin, Cath en Comedy

28-12-2010 Onze Caitlin is loops; dekking verwacht rond de jaarswisseling

We hebben dit jaar wel heel bijzondere feestdagen; tijdens de Kerst kregen we bezoek van Fjerla van kennel "from Fjerla's Legacy" die voor een dekking kwam met onze Caronne. Pupjes worden verwacht eind februari 2011; voor reservering en/of meer informatie: Liesbeth van Tilborg, tel: 0032(0)11812978 of emailen naar dit adres

Onze eigen Caitlin is inmiddels ook al een paar dagen loops en als ze weer net zo snel is als de vorige keren, wordt haar dekking met Yep verwacht rond de jaarswisseling. Onze pupjes worden verwacht begin maart 2011. Meer informatie vindt u op de pagina "Puppen K nest 2011" U kunt natuurlijk ook gewoon bellen naar 0032(0)32935892 of emailen naar info@pyreneese-berghonden.nl27-11-2010 Een geweldige dag op de Amsterdam Winner!!!

We hadden 3 dames ingeschreven en gingen met de volle winst naar huis. MacThree's Cately aka Comedy, Open klasse: 1 Uitmuntend en alhoewel niet gebruikelijk in Nederland, wees de Finse keurmeester in haar enthousiasme haar als 3e Beste teef aan. CH Alta Colina's Den Dama aka Celice (Winster 2008), Kampioensklasse: 1 Uitmuntend res. CAC en res. CACIB en werd aangewezen als 2e Beste teef. MacThree's Caithlenn aka Cath, Intermediaire klasse: 1 Uitmuntend CAC CACIB Beste teef dus Winster 2010 en BOB. Hiermee heeft Cath zich ook gekwalificeerd voor de Crufts. Zooooo trots op onze Meisjes!!!

Keurmeester: Mevr. E. Ruskovaara (FI) Pyreneese Berghonden aanwezig: 15, 4 reuen en 11 teven 

20-11-2010 MacThree's Caithlenn 1U CAC CACIB Beste Teef en BOS in Kortrijk, België. Keurmeester Mevr. A. Doppelreiter (AUT). Pyreneese Berghonden aanwezig: 14, 4 reuen en 10 teven

19-11-2010 Wijziging dekplanning! Dekking binnenkort verwacht van Alta Colina's Gurine Gropa en CH Yep from the Dutch Garden.

CH Yep from the Dutch Garden (Begons du Tuc de L'Adosse x Symfonie van Merode Dancing Jill) HD A en PL vrij, is een hond die vanaf zijn geboorte ons geboeid heeft. Zijn vader vinden wij prachtig en ook zijn moeder spreekt ons heel erg aan; beiden zowel in exterieur als in karakter en achterliggende lijnen. Yep is uitgroeid tot een gezonde, mooie, lieve reu met goed lichaam en prachtig hoofd met mooie expressie. Wij zijn Johan en Marian dan ook zeer dankbaar dat wij deze mooie hond voor een dekking mogen gebruiken.
Yep from the Dutch Garden. Eigenaren: Johan en Marian Berendsen van kennel
From the Dutch Garden

31-10-2010 3 MacThree's ingeschreven op de Nederlandse Clubmatch (70 inschrijvingen) met de Franse keurmeester Guy Mansencal en alle drie geplaatst met een Uitmuntend! Super goed gedaan Floyd, Ilou en Cath; we zijn trots op jullie!MacThree's Calough "Floyd" Jeugdklasse (4 inschrijvingen) 2 UitmuntendMacThree's Caoiliann "Ilou" Intermediare (10 inschrijvingen) 4 UitmuntendMacThree's Caithlenn "Cath" Jeugdklasse (9 inschrijvingen) 4 Uitmuntend

Overigens; onze Cath was niet gewassen, alleen uitgeborsteld. Op zaterdag zag zij er nog zo uit toen we haar van het veld plukten:De vacht van een Pyreneese Berghond; gelukkig voor een groot gedeelte zelfreinigend....

30-10-2010 Vandaag is onze Dude (MacThree's Cathmore) weer op visite geweest, hij is een een hele vent geworden!   

28-10-2010 Na onze Caitlin is nu ook Caronne gecontroleerd op OCD en ED en ook deze foto's zien er weer schitterend uit! De ED foto's worden naar de Raad van Beheer in Nederland gestuurd om officieel de uitslag te laten bevestigen en de OCD foto's naar de Duitse rasvereniging omdat de Raad van Beheer hier (nog) niet op beoordeeld. Hieronder de röntgenfoto's, 1 van elke schouder om te controleren op OCD en 2 van elke elleboog om te controleren op OCD en ED.

 

 

 

24-10-2009 Vandaag heeft onze Cath haar eerste ZG "verdiend" op de hondententoonstelling in Utrecht. Keurmeester: R. Chiodi-Walraven (NL). Pyreneese Berghonden aanwezig: 12, 5 reuen en 7 teven


Cath kan er gelukkig om lachen......

9-10-2010 MacThree's Caoilainn "Ilou" Jeugdklasse: 1U JCAC, CAC, Beste teef en BOS in Zwolle, Nederland. PBH's aanwezig: 11, 4 reuen en 7 teven. Keurmeester: Mrs. C. Muldoon (Irl)


Ilou bij ons in de tuin vanmorgen

3-09-2010 We zijn op bezoek geweest bij MacThree's Carlin aka Cherie. Nog steeds een schatje en ook mooi gegroeid.


MacThree's Carlin 16 maanden oud
Voor altijd in ons hart Aad Nieuwenhuizen Sr 15 juli 1937 - 27 augustus 2010

 

5 Kleinkinderen van onze Caldo, uit de combinatie Alta Colina's Creme de la Crem x Chenespace Ivoire, (fokker kennel Chenespace in Finland) hebben hun kampioenschap bereikt op de eerste show nadat zij 2 jaar werden! Gefeliciteerd! (copyright: Kennel Chenespace, Finland)

 
 

Fi Ch
Chenespace Nounours

  Fi Ch FiJW-09 NordJW&W-09
Chenespace Nuit d'Été
  Fi Ch
Chenespace Nigelle

 

 

 

Fi Ch Sk JCh JWW-09
Chenespace Nana Nacrée
  No Ch ResWW-10
Chenespace Noble Norvégien
19-07-2010

Machree's Caithlenn Lokerse Jeugdwinner 2010

13-07-2010

Binnenkort dekking verwacht:

 Fjerla from Cailins Garden NJK (CH Alta Colina's Damenes Jens x Alaska) 

en NL INT B CH Uchan Caronne du Domaine de Peyrac JBS'04 JW'04 KS'08 (CH Surcouf du Domaine de Peyrac x Romance du Domaine de Peyrac)

Fjerla is eigendom van Liesbeth van Tilborg, kennel From Fjerla's Legacy in België. Fjerla heeft zich al als goede moeder bewezen bij haar I litter, het eerste nest bij From Fjerla's Legacy. Caronne is de Pappa van ons eigen C litter, ook het eerste nest voor Kennel MacThree. Beide honden zijn HD A en officieel op Patella gecontroleerd en daar vrij van bevonden

Voor meer informatie en/of reserveringen kunt u bellen met Liesbeth tel. 0032(0)11812978 of emailen. Zij zal graag al uw vragen beantwoorden 

NL B INT CH Uchan Caronne du Domaine de Peyrac W'04 JBS'04 KS'08        

09-07-2010

MacThree's Calough "Floyd" bereidt zich voor op de finale

 
Luc en Floyd

 

 

En MacThree's Caithlenn "Cath" doet het rustig aan met dit weer en laat zich heerlijk verwennen door de visite

02-07-2010

Helaas geen puppen dit keer voor onze Caitlin

Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we deze keer onze toevlucht moeten zoeken in kunstmatige inseminatie. Het sperma van de prachtige Chenespace Noble Norvegien is overgevlogen vanuit Noorwegen en daarmee is onze Caitlin geïnsemineerd. We wisten dat de kans kleiner zou zijn door K.I. toe te passen maar op dat moment konden we niet anders. Helaas heeft dat niet geleid tot een zwangerschap voor onze Caitlin. In het najaar gaan we deze combinatie overdoen maar dan op de natuurlijke wijze en hopen dan wel pupjes te krijgen uit deze geweldige combinatie. We willen de pupkopers die blijven wachten tot de volgende dekking ontzettend bedanken voor het vertrouwen wat zij in ons stellen; dikke XXX

 
Chenespace Noble Norvegien 1U CAC res. CACIB (2e Beste reu) op de Wereldtentoonstelling 2010 in Denemarken

Op de WW'10 waren Pyreneese Berghonden 58 honden ingeschreven, hiervan verschenen er uiteindelijk 46 in de ring, 22 reuen en 24 teven. Keurmeester: Mevr. Rene Sporre-Willes (SE). Alle resultaten van de WW'10 kunt u nalezen op deze pagina

De zomerwandeling van Vrienden van de Pyreneese Berghond

Wederom een grote opkomst zeker gezien de tropische temperaturen: 27 wandelaars, 15 Pyreneese Berghonden en 1 Joost. Een verslag en weer heel veel foto's van deze wandeling kunt u vinden op de site van Vrienden van de Pyreneese Berghond.

21-06-2010

MacThree's Caithlenn (13 maanden) voor de 3e keer BOB op de Internationale show in
Uden, Nederland. Keurmeester: dhr. R. Vanhoenacker (B), Pyreneese Berghonden aanwezig: 7, 2 reuen en 5 teven

08-06-2010

Pups verwacht omstreeks 6 augustus 2010 van Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin" en Chenespace Noble Norvegien "Kelvin". Voor meer informatie en/of reservering: info@pyreneese-berghonden.nl of gebruik het formulier op de contactpagina


Chenespace Noble Norvegien (Alta Colina's Crem de la Creme x Chenespace Ivoire) 11 CAC, 1x BOS, 6x BOB, 2BIG en 3 BIG

Nieuw showresultaat van onze Pyreneese Naakthond


Geen vacht maar attitude, niet te geloven

25-05-2010 Eindelijk; Caitlin is loops! Dekking binnenkort verwacht
15-05-2010

MacThree's Calough BOS en MacThree's Caithlenn BOB in Wieze, België!

Keurmeester: P. Roosenboom (B). PBH's aanwezig; 2, 1 reu en 1 teef. Eng, heel eng want de enige reu en teef zijn ook nog eens jeugdhonden en niet alle keurmeesters zijn bereid om die een U te geven die nu eenmaal noodzakelijk is om de erering in te mogen als BOB. Maar ze krijgen hem gelukkig wel; hij vindt Floyd een mooier hoofd en expressie hebben maar Cath een betere bouw en gangwerk op dit moment. Dus Cath is 2x de erering in geweest met haar 12 maanden; uiteraard kon ze (nog) niet op tegen de oudere honden maar wij zijn weer heel tevreden met de prestatie van Floyd en Cath! En Helene en Joost; het was weer een super gezellige dag!


Floyd weet nu wat er van hem verwacht wordt en blijft keurig netjes staan; goed gedaan, Floyd!


En na de show natuurlijk lekker spelen met elkaar.

13-05-2010

MacThree's Caoilainn aka "Ilou" 1 Uitmuntend, Beste in Klasse, Beste Teef en Best in Show op de Jonge honden en Veteranendag in Nederland!


Louise met Ilou photo Maud Koenders

Jonge honden en Veteranendag NL 2010. Pyreneese berghonden aanwezig: 23, 9 reuen en 14 teven. Keurmeester Mevr. G. de Wit-Bazelmans (NL). Weer een succesvolle dag in deze drukke showweek voor onze kennel want MacThree's Caoilainn die wij co-ownen met Louise Schlicher werd Beste hond van de Dag.

Heel uniek en een primeur was dat de uitslagen en tussenstanden doorgegeven werden aan de server van Vrienden van de Pyreneese Berghond waar de mensen die niet aanwezig konden zijn (omdat ze bv met puppen zitten) met smart zaten te wachten op de uitslagen. De volgende dag al waren alle foto's van alle honden ook weer te bewonderen op deze site.

De klasses 12 tot 18 maanden waren het drukst bezet en dus de klasses waar alle ogen op gericht waren. Bij de reuen won Izar from Ferla's Legacy deze klasse gevolgd door Vi'skaly's Honky Tonkman. De mannen Floyd en Dude behaalden respectievelijk 6U en 4U.

Tijdens de pauze kregen we (weer) een ontroerend cadeau aangeboden van al onze pupkopers; een prachtige collage van ons C- Nest, gemaakt door Maud. Ja, dan springen toch even de tranen weer in je ogen, wat ontzettend lief! Bij deze bedanken wij jullie (weer) voor dit mooie cadeau en dikke kus voor allemaal!


De prachtige collage die wij kregen van onze pupkopers op de Johodag
(made by Maud Koenders)

Na de pauze de kind-hondshow waarbij, vreemd genoeg, de 1e prijs een grote, radiografisch bestuurbare auto was terwijl er ook een meisje meedeed. Chinouk, jij hebt Caitlin uitmuntend gehandled daar was iedereen het over eens; in de toekomst gaan we zeker gebruik maken van jouw kwaliteiten!


Chinouk en Caitlin; een zeer mooi koppel samen

Dan de klasse teven 12 tot 18 maanden. Cath die vorige week nog Europajugendsiegerin 2010 werd, kwam nu niet verder dan 5U en onze Comedy 6U.

 
 Iska from Fjerla's Legacy (2), MacThree's Cately (6), MacThree's Caithlenn (5), MacThree's Caoilainn (1), Haougade Hisere La Joie Blanche (4), Eimy du Pic de Viscos (3)

Maar "de waard" had geen rekening gehouden met een derde MacThree dame die nog tussen de overige honden verscholen stond en dat was dus MacThree's Caoilainn (12 maanden oud) die alles won wat er maar te winnen viel; een superprestatie van Louise met Ilou!

De sfeer en ambiance waren trouwens koud, kil en grauw maar aangezien wij met een hele groep van Vrienden van de Pyreneese Berghond waren, hebben wij ons daar niet aan gestoord en er een hele gezellige dag van gemaakt die afgesloten werd met een afscheidspraatje en -drankje in de kantine met een aantal van onze pupkopers.

10-05-2010

MacThree's Caithlenn Europajugendsiegerin 2010 in Dortmund, Duitsland!

Europasieger 2010 Dortmund, Duitsland. Inschrijvingen: 21, 7 reuen, 14 teven. Keurmeester: Mira Gehring (D). Cath blijft winnen, dit keer een klasse van 4 inschrijvingen, en krijgt de begeerde titel "Europajugendsieger 2010". Zusjes Comedy behaalde 3U in de zelfde klasse en Alta Colina's Den Dama "Celice" wordt weer 2e Beste teef met 1U CAC res. CACIBMacThree's Caithlenn "Cath" en MacThree's Cately "Comedy" in de ring
foto's: Maud Koenders

 
1 Mei 2010 Over de 1e verjaardag van ons C nest en onze SUPERpupkopers
 
De 7-ling net geboren
De 7-ling net geboren
 
Precies 1 jaar geleden werd om 16.45 uur de eerste pup, MacThree's Carlin (Cherie),  bij kennel MacThree geboren en nu precies een jaar later zullen ze allemaal weer bij elkaar zijn om hun 1e verjaardag bij ons te vieren. De weersgoden zijn ons blijkbaar gunstig gezind want nu op 1 mei 2010 is het stralend mooi weer in Rijkevorsel, België alhoewel niet voorspelt. Toch maken wij ons een beetje ongerust; we zouden namelijk aan het eind van de dag BBQen maar van de week is er gebeld en gemaild door 1 van onze pupeigenaren dat we alleen maar voor drinken hoeven te zorgen en nergens anders voor. Een beetje gerustgesteld omdat we nog wel wat in de vriezer hebben liggen (en zo niet, hebben we altijd nog hele aardige buren en die zouden we nodig hebben want in België is het de Dag van de Arbeid dus winkels gesloten), beginnen we aan de dag.
 
Om ongeveer 11.00 uur arriveert onze charmeur MacThree's Calough (Floyd) met Helene en Joost; helemaal bepakt en bezakt met stokbrood, Turks brood, sate en sausjes. Bijna tegelijkertijd komen Steve en Miriam met tweelingzus, jolige MacThree's Caelin (Caleigh) aan die mij op een ontroerende manier  "gedag" zegt om daarna eerst los over het veld te stuiven richting zusjes, MacThree's Cately (Comedy) en MacThree's Caithlenn (Cath), Mamma, Pappa en Tante Celice om daarna direct door naar binnen te vliegen naar de Puppykamer; frappant dat ze dit nog weet na bijna een jaar! Daarna volgt een ontroerend weerzien met haar broer Floyd waarna ze als een gek heen en weer blijft rennen op het veld, naar het Puppyveld, naar het grote veld waar haar familieleden lopen, de warande op en weer terug. En passant neemt ze ook nog even het vijvertje mee maar dat maakt haar echt niet uit en dat ze nog (het liefst schoon) met haar broers en zussen op de foto moet, ook niet. Vrouwtje Miriam komt intussen met heerlijke salades en scampies aanzetten voor de BBQ.
 
Daarna arriveren Wim en Annie; Wim voortgesleurd door de kalme MacThree's Cathmore (Dude) die niet weet hoe gauw hij naar ons toe moet komen en Annie met een prachtige taart gemaakt naar een foto van toen de puppen nog maar 7 weken oud waren; echt super! Dude maakt opnieuw kennis met zijn broer en zus en daarna plant hij zijn achterwerk stevig op de bank naast zijn baas en vrouwtje. 
 
Dan komen Hans, Maud en Noor aan; Noor gaat natuurlijk rechtstreeks richting al haar vriendinnen op het veld ondanks de speciale "anti trekriem" die zij om heeft (niet bestand tegen stevig bespierde, sterke honden overigens) en Hans heeft een gigantische schaal bij zich met, blijkt achteraf, heerlijke Macaronisalade voor de BBQ. Noor laat even zien (op de juiste manier) dat zij het meest respect verdient van de "kleintjes" die op de warande rondlopen, vliegt naar binnen, inspecteert de keuken of wij toevallig niets op de aanrecht hebben laten liggen, vliegt door naar de Puppenkamer die ze ook maar al te goed kent en komt daarna weer naar buiten om te spelen met alle "Pupjes" die haar natuurlijk ook niet onbekend zijn.
 
Dan arriveren Tineke, Hetty, MacThree's Carlin (Cherie) en Gheera, de nieuwe puppenaanwinst van Hetty. Tineke loopt bepakt met vlees en saus terwijl Cherie ook los het veld opstormt richting haar zusjes, Mamma, Pappa en Tante Celice. Eerst doet ze dit nog netjes maar dan stormt ook zij dwars door de vijver heen richting veld. Helaas maar jammer dan; ook niet meer brandschoon voor de foto, net als haar zus Cayleigh. Gheera heeft de volle aandacht van onze "pupjes" en Noor maar zij is echt niet bang omdat ze Cherie gewend is.
 
Dan is het wachten op MacThree's Caoiliann (Ilou) en haar familie om de mooie taart aan te snijden want die moet natuurlijk iedereen eerst zien voordat hij gegeten wordt. Eindelijk daar komen ze dan met de BBQ, ook weer vlees, strikken voor de meiden en "gepaste hoedjes" voor de knullen en natuurlijk met Ilou die Louise in volle vaart achter haar aansleept in een poging om zo snel mogelijk op het feest te komen.
 
Heerlijk!!! Allemaal weer bij elkaar en het gaat prima; ze lijken niet alleen qua uiterlijk erg op elkaar maar ook qua karakter. Allemaal even "clown", lief en aanhankelijk; allemaal eigenschappen, waarvan we rustig kunnen zeggen dat ze die geërfd hebben van Papa en Mamma. Cayleigh en Cherie hebben het inmiddels voor elkaar gekregen dat zij op het grote veld mochten van de Baasjes en Vrouwtjes en zijn al lang niet meer schoon (net als Cath en Comedy) voor de "fotosessie". Geen probleem; Miriam zet gewoon de tuinslang op Cayleigh en Cherie, Cath en Comedy worden, zo goed en kwaad als het gaat, uit- en "schoon" geborsteld. De dames de strikken om en de heren hun mutsen en allemaal laten zij ze nog zitten ook!
 
Na de fotoreportage natuurlijk het grote veld op waarbij we wel de reuen gescheiden hebben gehouden omdat we geen zin hadden in eventueel "machogedrag" op deze heerlijke dag. Super! In het begin was het eerst weer even uitzoeken wie nu weer waar ook al weer "stond" in het nest en de roedel maar onze roedelleidster Celice leidde alles in goede banen (Mamma was natuurlijk te druk met spelen met haar kindjes) dus wij konden rustig aan de taart, waarbij iedereen natuurlijk zijn of haar eigen "pup" krijgt en de champagne gaan beginnen. (Champagne overigens die we bij de geboorte van ons nest kado gekregen hadden van Helene en Joost).
 
Na een rondje overbekende "MacThree soep" beginnen Joost en Jeroen met BBQen en er is meer dan genoeg voor iedereen. We hoeven niet te vertellen dat de honden die op de warande aanwezig zijn, zich het ook goed laten smaken van wat er van tafel "valt". Daarna koffie en de taart die nog over was terwijl een paar schatjes nog steeds op het veld rondlopen; heb een vermoeden dat die 2 dagen geen kik meer gaan geven na al dat spelen met hun broers en zussen. Als alle visite weg is, kijken wij elkaar moe maar heel tevreden aan; wat zijn ze allemaal mooi gegroeid, wat zijn ze allemaal lief en wat was het weer een werelddag vandaag!
 
Lieve Tineke, Hetty, Annie en Wim, Helene en Joost, Louise, Jeroen, Chinouk en Jarno, Miriam en Steve, Maud en Hans, bedankt voor deze waanzinnig, gezellige dag weer en voor al het lekkers wat jullie weer meegenomen hebben en Maud natuurlijk weer voor de prachtige foto's!  (U kunt deze overigens bewonderen op de site van Vrienden van de Pyreneese Berghond). Zonder jullie had deze dag nooit zo geslaagd geweest dus bij deze benoemen wij jullie dan ook officieël tot SUPERPUPKOPERS die wij voor geen GOUD meer zouden willen missen!
 
P.s. Er komen nog meer foto's aan maar aangezien een overenthousiaste pupeigenaar bijna 900 foto's heeft genomen met ons toestel (waarvoor onze dank), duurt dat nog wel even voordat die uitgezocht zijn, hi,hi.......
 

 

De eerste foto's (van Maud Koenders) kunt u bewonderen op de site van "Vrienden van de Pyreneese Berghond
 

25-04-2010  
MacThree's Cately "Comedy"
 
18-04-2010  
MacThree's Caithlenn 1 U JCAC (3 in klasse) in Goes en 2 U (5 in klasse) in Luxemburg


MacThree's Cathmore 1 ZG (2 in klasse) in Luxemburg
09-03-2010

Onze trotse roedelleidster Multi CH Alta Colina's Den Dama "Celice" 5 jaar

Multi CH Alta Colina's Den Dama "Celice" W'08

04-03-2010 Nieuwe foto's van alle MacThree schatjes
01-03-2010

MacThree's Caithlenn verslaat Pappa en Mamma voor de BOB op de Rheinlandsieger

Rheinlandsieger, Duitsland. Keurmeester Mevr. R. Kazlauskaite (LT) Pyreneese Berghonden aanwezig: 5 (2 reuen en 3 teven). Alta Colina's Gurine Gropa: 1 U CAC Rheinlandsiegerin 2010, Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac: 1U CAC Rheinlandsieger 2010 BOS en MacThree's Caithlenn 1U JCAC Rheinlandjugendsiegerin 2010 en BOB 


de BOB

"Popje" MacThree's Carlin, is op visite geweest


Ons "Popje" is ondertussen geen popje meer......Zeg maar rustig POP

En een geweldig bericht uit Noorwegen: de aanstaande Papa, Chenespace Noble Norvegien, "Kelvin" is gecontroleerd op Patella Luxatie en OCD en de resultaten waren optimaal dus PL- en OCD vrij!

24-02-2010

 


Chenespace Noble Norvegien "Kelvin", zoon van

Multi CH. Alta Colina's Crem de la Creme "Keldo", zoon van


Multi Ch. Symfonie van Merode "Caldo"

Chenespace Noble Norvegien "Kelvin" (Multi CH Alta Colina's Crem de la Creme x Ch Chenespace Ivoire). Onze grootste droom was altijd om zijn vader te gebruiken die voor ons heel dichtbij de Ultieme Pyreneese Berghond komt zoals wij hem graag zien. Groot maar toch elegant, machtig en imposant in voorkomen en karakter, met een uitdrukking in zijn ogen die je niet gauw vergeet. Helaas heeft dit nooit zo mogen zijn omdat deze prachtige hond op 3 jarige leeftijd, op 25 juli 2008, onverwachts overleed aan een maagkanteling. Bij kennel Chenespace waren er op dat moment al puppen geboren waarvan Keldo de vader was. Kelvin is dus één van die puppen en eigenaresse is Beate Konstad van kennel Alta Colina. Nog zeer jong, pas 19 maanden, maar nu al een spectaculaire showcarriere: 11x CAC, 1 x BOS, 6 x BOB, Selectie groep FCI 2 maar ook 2 BIG en 3 BIG (op 17 maanden leeftijd). En u begrijpt al waar we naar toe gaan: dit is hem dus de "nieuwe man" voor Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin". We hopen met hem een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

18-02-2010

Ilou heeft gezellig bij ons gelogeerd dus dikke pret voor de drie zusjesVan links naar rechts: MacThree's Caithlenn, MacThree's Cately en MacThree's Caoilainn (9 maanden oud)

16-02-2010

Opa Caldo 9 jaar!


Caldo met 2 puppen van het C nest

8-02-2010

MacThree's Caoilainn "Ilou" en MacThree's Caithlenn "Cath" komen voor het eerst uit in de jeugdklasse

Eindhoven, keurmeester mevr. CH. Rossier (CH) Pyreneese Berghonden aanwezig: 20. 8 Reuen en 12 teven waarvan er maar liefst 8 zich in de jeugdklasse presenteerden. Het is werkelijk heel lang geleden dat er zoveel inschrijvingen waren in de jeugdklasse teven (clubmatches en jongehondendagen meegerekend) en dat heeft te maken met een groep heel enthousiaste mensen die graag hun nieuwe spruit willen laten zien. Wij hopen echt dat dit enthousiasme blijft want het is erg leuk om naar te kijken! 5 "Babies" van net 9 maanden oud keken zo eens naar hun oudere/grotere opponenten alsof ze wilden zeggen: "wat jij kan, kan ik ook" en ze deden het echt allemaal geweldig!

De 1e plaats in de Jeugdklasse was voor Beste teef Hazara Pyrene La Joie Blanche maar daarna kwam "Ukkie" MacThree's Caoilainn, op de 3e plaats "Ukkie" MacThree's Caithlenn en op de 4e plaats Jasmine Dogmania. De Beste reu en BOB was vandaag Espoir du Tuc de L'Adosse


Hazarra Pyrene La Joie Blanche, MacThree's Caoilainn, MacThree's Caithlenn en Jasmine Dogmania

Mamma Caitlin voelde zich blijkbaar heel ongemakkelijk zonder winterjas (die ze binnen een paar dagen had uitgedaan) want die bakte er weinig van tijdens het gaan en dat leverde haar dan ook terecht 4 ZG op.

Om Noortje "Alta Colina's Hissige Hedvig" hebben we vandaag het meest gelachen; zij buitte een opmerking van de keurmeester volledig uit door zich te buiten te gaan aan de hondekoekjes, kaasstengels en stroopwafels want volgens de keurmeester kon ze nog wel wat voller worden. Nou en dat laat Noortje zich geen 2 keer zeggen......

De "Ukkies" Iska en Ian from Fjerla's Legacy maakten de dag nog leuker want zij werden gekozen tot 2 BIS koppel

Keurraport MacThree's Caoilainn

Well developed in body. Good proportions. Excellent topline. Good tailset, correct wheel. Correct doubleclaws. Correct pigmentation. Excellent head and expression. Good coat in colour and quality. Moves correct. 2 excellent/uitmuntend

Keurraport MacThree's Caithlenn

Correct in body and proportion. Good topline and tail. Makes a wheel. Excellent angulated. Excellent head and expression. Correct in pigmentation. Good coat and colour. Moves well with a lot of temperament. 3 excellent/uitmuntend


De zusjes

03-02-2010

MacThree's Caithlenn weer bij de 8 BIS puppen

Moeskroen, België. keurmeester: dhr. J.J. Dupas (F) Pyreneese Berghonden aanwezig 10 (4r/6t)Zo Baas, klaar met de Puppyklasse; op naar de Jeugdklasse

25-01-2010

Wandelen

Gisteren zijn we dus wezen wandelen met de VvdPBH. In een woord; geweldig! Een groep van 41 personen met 30 honden waarvan 27 (gigantische) Pyreneese Berghonden had zich aangemeld voor de eerste activiteit van de VvdPBH. Hartverwarmend door de ontvangst met warme chocomel (met slagroom), koffie en thee en lekkere appelbollen, Limburgse vlaai, Brownies en wafels. Spectaculair omdat een groot deel van de PBH's gewoon losliep, ook de reuen, zonder "machogedrag" tegenover elkaar alsof ze het MOTTO van deze Vriendenclub nog eens goed wilden onderstrepen.  Ontroerend hoe ze omgingen met de stoere mini's die ook meegekomen waren zoals Inge en Joost. Belangstelling van andere wandelaars voor hoe ze met elkaar aan het spelen waren, was er volop. Aan het eind van de wandeling met de hele groep samen warme Glühwijn drinken waarna de ene helft richting huis vertrok wegens "andere verplichtingen" en de andere helft vertrok naar een restaurant om de dag af te sluiten met een lekkere stamppot.

Honderden foto's zijn gemaakt van deze gezellige dag door verschillende mensen; u kunt ze binnenkort bewonderen op de site van "Vrienden van de Pyreneese berghond"

21-01-2010

Dooi en ons zelfgegraven zwembad komt nu weer naar boven....


Comedy en Cath


En 's avonds uitrusten op de bank; Cath onder, Comedy er bovenop

12-01-2009

Hoogstraten, 10 januari 2010. Keurmeester: Dhr. Jean Claude Larive (F). PBH's aanwezig: 8, 2 reuen en 6 teven. Cath wederom Beste Pup en weer geplaatst bij de 6 BIS puppenDe 6 finalisten in de erering foto: Hans Koenders

04-01-2010

Het jaar 2009 is afgesloten....

In 2009 is ons het mooiste overkomen wat we ons hadden kunnen wensen; het eerste nest werd geboren bij kennel MacThree en wat voor een nest! Alles wat wij maar hadden kunnen dromen is uitgekomen in dit nest. De combinatie Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin" x CH Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac blijkt een geweldige combinatie te zijn zowel in bouw als in karakter en 6 puppen van de 7 kregen het Franse type hoofd van hun vader mee als toetje.We hebben van alles genoten; de geboorte, zoals ze opgroeiden, het afscheid was dan wel weer wat minder maar hoort er natuurlijk ook bij. De 1e Puppenterugkomdag, de pupkopers zelf waarvan we zo genieten om de manier waarop zij allemaal omgaan met hun eigen "draak", het contact wat we met hen hebben, de berichtjes en foto's die ze sturen; je kan je niet meer wensen als fokker; dank jullie wel hiervoor!

 

Eind 2009 kregen we ook een van de grootste teleurstellingen te verwerken; onze Celice blijkt niet op de "normale" manier puppen te kunnen krijgen. Al hoewel nog steeds mogelijk d.m.v. een keizersnede als ze haar drachtigheid uitloopt (er zijn een aantal gevallen bekend waarbij teven 1 of 2 puppen kregen op deze manier); wij willen onze Celice dat risico niet laten lopen en laten ook deze keer de natuur beslissen; voor onze roedelleidster Celice zelf dus geen puppen. Ze draagt wel een heel groot steentje bij aan de opvoeding van Cath en Comedy want Mamma speelt liever met ze dan dat ze ze opvoedt. Maar (ook weer) als de natuur het zo beslist zal er wel een bijna identieke combinatie uitgevoerd gaan worden en dan........ 

Ook in 2009 een geweldig initiatief; het oprichten van "Vrienden van de Pyreneese Berghond" voor echte liefhebbers van de Pyreneese Berghond die de dictatuur en het geruzie binnen de rasverenigingen (alhoewel nadrukkelijk ontkent) meer dan zat waren. Opgericht in augustus 2009  om daarna de gesponsorde website te lanceren op 12 september 2009. De website bevat foto's, verhaaltjes, Pyrvakantie-opvang voor aangesloten leden, activiteiten die voor aangesloten leden georganiseerd worden, herplaatsingshonden gevraagd en aangeboden, puppies verwacht en geboren en allemaal voldoen ze aan het rastypisch fokreglement van Nederland en België, met als aanvullende voorwaarde dat de desbetreffende fokker wel de waarheid dient te vermelden op zijn/haar website over de geplande combinatie...... Pyr in het nieuws, het forum waarop wel eens heftige discussies gevoerd worden met elkaar maar het blijven altijd vrienden die hetzelfde doel voor ogen hebben. Showagenda en showtips,en een korte uitleg van de showregels. De club brengt ook als eerste de foto's en showuitslagen van de diverse shows in binnen- en buitenland en nog veel meer. De club bleek een initiatief te zijn waar heel veel echte Liefhebbers van de Pyreneese Berghond op hadden zitten wachten. De populariteit van deze vriendenclub bracht het aantal dan ook in zeer korte tijd tot bijna 80 VRIENDEN met 1 of meerdere PBH's!!! Het aantal Hits per dag welke de website krijgt, is enorm. Een (ras)vereniging zou jaloers zijn op de explosieve groeispurt die deze Vriendenclub doormaakt en ze blijft groeien; de behoefte aan zo'n club blijkt namelijk zeer groot. Voor 2010 wensen wij deze Vriendenclub dan ook een hoop vriendschap, behulpzaamheid, gezonde Pyreneese Berghonden, fijne activiteiten en minimaal een verdubbeling van het aantal Vrienden toe en wie weet wat dan de toekomst nog brengt voor deze jonge club! 

Wij wensen ieder liefdevol mens een gelukkig, gezond en liefdevol jaar toe waarin alle dromen maar mogen uitkomen.

Aad en Marina Nieuwenhuizen, Caldo, Caronne, Celice, Caitlin, Cath en Comedy van Kennel MacThree


De Nieuwjaarswandeling van "Vrienden van de Pyreneese Berghond". (heel veel) foto's op de site van de VvdPBH