Zoeken:

 Over ons

Wij zijn Aad en Marina Nieuwenhuizen, van oorsprong Rotterdammers maar wonen sinds 2008 met onze Pyreneese Berghonden in Rijkevorsel, Belgie waar we een droomplekje hebben gevonden met veel ruimte voor de honden. Een huis met veel grond voor onze honden, is altijd een droom van ons geweest maar bleek in Nederland niet te realiseren dus vandaar onze keuze om naar Belgie te gaan. Rijkevorsel ligt net over de grens, 29 km van Breda en 33 km van Antwerpen

Wij hebben 3 kinderen; 1 zoon, Romano en 2 dochters; Chantal en Delight jaar die inmiddels al getrouwd en samenwonend zijn. Alle twee moeder dus we zijn ook al Opa en Oma van Kaydee, Jamie, Zoë, Denley, Nikki, Keano en Stacey. De kinderen zult u vaker tegenkomen op deze site want ze zijn (nog steeds) vaak bij ons en gaan heel makkelijk met onze "ijsberen" om. Koddig om te zien hoe de kleintjes een commando geven en dat onze honden dan allemaal luisteren. Geweldig om te zien hoe lief en zorgzaam onze Pyrs omgaan met de kleintjes; één van de geweldige karaktereigenschappen van de reusachtige (goed opgevoede) Pyreneese Berghond

Wij zijn de trotse bezitters van inmiddels 10 Pyreneese Berghonden,1 volwassen reu NL B LUX CH MacThree's Kylar EJS '12, 6 volwassen teven, Multi CH Alta Colina's Den Dama W'08, CH Alta Colina's Gurine Gropa, Multi CH MacThree's Caithlenn EJS'10, W'10, W"11, MacThree's Cately en CH MacThree's Lady Di.  Uit ons laatste nest hebben we 2 pupjes gehouden, MacThree's No Fear en MacThree's No Limit. Dan hebben we ook nog BéBé, een jonge reu die we aangekocht hebben toen hij 1 jaar oud was. Onze "leader of the pack" Celice is een arrogante, Noorse dame die wij co-ownen met Beate Konstad van Kennel Alta Colina.


Caldo, Conan, Comedy en Caitlin

Aangezien we zeer onder de indruk waren en nog steeds zijn van de prachtig gebouwde, honden die deze kennel fokt, hebben wij besloten om onze 2e teef, kleine Caitlin, ook uit deze lijnen te halen. Caitlin heeft samen met onze Caronne (05-12-2003 * 23-07-2014) gezorgd voor ons eerste nestje, het MacThree's C nest in 2009  en samen met CH Yep from the Dutch Garden voor MacTree's K nest in 2011. En dan co-ownen we nog MacThree's Caelin met Steve Huijgens, een teefje die helaas bij ons terug gekomen is omdat de nieuwe baby allergisch bleek te zijn voor honden. Zij paste zich direct aan in onze roedel en na een paar dagen konden we al geen afscheid meer van haar nemen en dus is ook zij gebleven. 

De teven waar we mee fokken zijn MacThree's Cately "Comedy", MacThree's Caelin "Cayleigh" en CH MacThree's Lady Di "Cayenne". Met de andere dames wordt niet gefokt want die zijn of met pensioen of te jong of er kan om gezondheidsredenen niet mee gefokt worden. Comedy heeft in 2012 1 pup gekregen en in februari 2014 haar eerste echte nest van 8 pups (N1 nest). Cayleigh is in 2014 voor het eerst moeder geworden van 10 pups (N2 nest). Cayenne heeft nu pas (april 2015) haar eerste nestje (O1) gekregen van 8 pups.

Door de geweldige karakters van onze honden is het mogelijk dat alle honden in 1 roedel bij elkaar leven, slapen en eten. De roedel wordt aangevoerd door onze zelfverzekerde, rechtvaardige roedelleidster Celice, een teef die zelf helaas geen pupjes kan krijgen zonder dat het gevaar voor haar oplevert. Dit risico nemen wij uiteraard niet; daar is ze ons te kostbaar voor.

Zelf ben ik ook keurmeester van Pyreneese Berghonden gedreven door het feit dat ik zo graag wilde weten waarom b.v. de ene keurmeester onze Caldo b.v. zo geweldig vond en van een andere keurmeester kreeg hij dan weer een ZG. Het begon eerst met vragen aan fokkers maar jammer genoeg kreeg ik daar niet de informatie die ik zocht omdat toentertijd de focus gewoon teveel op type/hoofd lag. Toen heb ik mij opgegeven voor de cursus Kynologische Kennis 1 en dat smaakte naar meer dus verder met KK2. Van de cursus die leidde tot aspirant keurmeester, "Exterieur en Beweging" heb ik uiteindelijk het meeste geleerd. Hoe te kijken naar honden en hun bouw en wat voor invloed dat dan weer had op de beweging, het herkennen van b.v. afwijkingen in het gangwerk; een wereld ging voor mij open! Deze kennis die ik de afgelopen jaren vergaard heb d.m.v. cursussen en uiteraard ook met hulp van andere keurmeesters, gebruik ik nu om een zo juist mogelijke combinatie bij elkaar te zoeken, het keuren op shows en het uitzoeken van "showpups" voor mensen die daar naar op zoek zijn. 


Keuren op de Internationale show in Lausanne, Zwitserland

V.w.b. fokken zijn wij als eerste zeer gefocust op gezondheid en kwaliteit; al onze honden zijn dan ook officieel gecontroleerd op allerlei gebied. Wij fokken niet alleen volgens het rastypisch fokreglement van de Belgische rasvereniging maar voegen hier ook nog een meerwaarde aan toe door onze honden, buiten het verplichte HD- en PL onderzoek, ook te onderzoeken op OCD en ED. Ook met "felle", angstige of onzekere honden wordt niet gefokt simpelweg omdat het in onze beleving niet in het rastypische karakter van de Pyreneese Berghond hoort te zitten die zelfverzekerd, lief en betrouwbaar dient te zijn. Door al deze, voor ons belangrijke, eigenschappen te combineren zijn we gekomen tot honden die, buiten dat ze ongelooflijk lief en betrouwbaar zijn, ook succesvol zijn op show en daar zijn we trots op! Het is namelijk het totaalplaatje wat een hond, buiten een goede familiehond, ook tot een goede showhond maakt dus kwaliteit in bouw en gangwerk, type, conditie, uitstraling en karakter!!! 

 
2 Best in Show Fokkersgroep op de Dogachtigen in Den Bosch 2012 met MacThree's Kyrene, MacThree's Calough, MacThree's Caoilainn, MacThree's Caelin en MacThree's Kayne

Aad showt onze honden en omdat hij in staat is om elke hond naar zijn hand te zetten, showt hij ook voor anderen honden. Voorop staan natuurlijk de honden die door ons gefokt zijn maar het komt ook voor dat hij honden uit andere lijnen showt als dat aan hem gevraagd wordt.

Op deze site staan veel foto's en en er stonden, buiten showverslagen, ook verhalen op over (de soms wan-) toestanden in de hondenwereld. Ook vertelden wij de pupkopers waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een PBH pup, welke vragen ze moesten stellen aan de fokkers, welke onderzoekspapieren nu de juiste zijn, enz., enz. Ondanks dat het ware verhalen waren waarin, uiteraard, geen namen genoemd werden, reageerden enkele mensen hier zo hyperkinetisch op dat we daar dus maar mee zijn gestopt. Het is ontzettend jammer dat het blijkbaar nog steeds niet mogelijk is om voor je mening uit te komen in de "hondenwereld" zonder dat bepaalde mensen schade aan proberen te richten aan de mens persoonlijk, je honden of je kennel.

De rasstandaard zult u hier niet tegenkomen omdat u die bijna wel op elke site over Pyreneese Berghonden tegenkomt. En ondanks dat we het belangrijk vinden om resultaten te vermelden, willen we ook ruimte laten voor de gevoelens die meespelen voor deze prachtige honden. Misschien zult een keer lachen omdat u de streken zo goed herkent of huilen omdat u weet hoe het is om zo iets dierbaars te verliezen. Of zijn er gevoelens van herkenning voor de mensen die aan het begin staan van het “showgebeuren”. Als al deze emoties door u heen gaan tijdens het lezen van de pagina “Over Brutus en de rest”, dan is de opzet van deze site voor ons geslaagd.

Op de pagina Nieuws vindt u de meest recente gebeurtenissen en/of er eventueel puppies beschikbaar zijn.

Wilt u zelf uw verhaal kwijt of een leuke, lieve, ontroerende foto, mail ons dan even. Op onze site is een speciale pagina "van/voor anderen" voor u ingericht waar wij graag uw stukje en/of foto's van uw lieveling(en) plaatsen.

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier.

MAC ³

Kennel MacThree
Aad en Marina Nieuwenhuizen
Opstal 6
2310 Rijkevorsel
Belgie
tel.0032(0)32935892
info@pyreneese-berghonden.nl       

 Alta Colina's Den Dama "Celice"

 

waarschuwing