Zoeken:

 Nieuwsarchief

     
  Ons grootste belang is een zo gezond mogelijke Pyreneese Berghond te fokken, die zeer zeker het aangename karakter dient te hebben wat zo typisch hoort bij dit geweldige ras. Iedereen die ons goed kent, weet wat onze visie is en weten hoe wij met onze honden samenleven, als een volwaardig lid van ons gezin dus! De fokkers waar wij mee samenwerken en onze (ex)aspirant pupkopers delen diezelfde visie en levenswijze  
23-12-2008

En hier is hij dan: Alta Colina's Iver Iskrem  (Stephen du Domaine de Peyrac x Alta Colina's Besos de Bubbles) Roepnaam "Knoet". Zondag aangekomen in Nederland

Alta Colina's  Iver Iskrem

Zijn (dolgelukkige) eigenaren zijn Lia en Marc Bol

Zjn halfzusje Alta Colina's Hessige Hedvig (Stephen du Domaine de Peyrac x Alta Colina's Barco de la Bandera) of te wel "Noor", is intussen al ingeburgerd in Nederland bij Maud en Hans Koenders. Haar kunt u bewonderen op haar eigen site waar haar belevenissen op een humoristische wijze worden bijgehouden in haar dagboek: Het Witte Wonder

Ondeugende Noor

 
16-12-2008

Artikel geplaatst in "Los Vast" (het tijdschrift voor trainers en instructeurs dat wordt uitgegeven door O&O, de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) met foto's van Alta Colina's Crem de la Crème "Keldo" en Uchan Caronne du Domaine de Peyrac.

Het artikel schreef en plaatste ik in augustus op de website n.a.v. de ongenuanceerde krantenartikelen die verschenen waarin de PBH beschreven werd als een angstaanjagend, verscheurend monster. Diep verontwaardigd was ik dat ons mooie ras zo beschreven werd en dat de werk- en gedomesticeerde hond over één kam geschoren werden!

Gelukkig vroeg de RvB op dat moment ook aan de rasverenigingen om een aanpassing van de rasbeschrijving, en dan met name uitgebreid(er) v.w.b. de aard van de PBH, omdat de meeste info al enkele jaren "oud" was. Deze aangepaste rasbeschrijving staat sinds augustus ook op de website van de RvB. 

Dit artikel is in "gekuiste" vorm geplaatst, (want we kennen allemaal "mijn recht voor zijn raap" techniek) door Leo Leunissen en hij heeft daarbij ook nog eens 2 van mijn meest favoriete foto's uitgekozen om erbij te zetten: Lotta met Caronne en Keldo en ik in Noorwegen. Super bedankt!

 

Alta Colina's Crem de La Creme "Keldo" en Marina Noorwegen

Lotta met Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac

 
08-12-2008

Caitlin 2 x 2e Beste teef Caronne 2 x BOB en 6 BIG!  Celice 2 x BOS en Oostenrijks Kampioen!

6 december 2008: Wels, Oostenrijk. Pyreneese Berghonden aanwezig: 8 (5 r/3t) Keurmeester dhr. C. Janes (A). Alta Colina's Den Dama "Celice" Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOS, Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin" Open klasse: 1 U CAC res. CACIB, Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOB 6 BIG! Keurmeester in de erering: mevr. S. Kirschbichler (A)

En een nieuwe "liefde" is ontloken.......

Caitlin met haar nieuwe "lover"

7 december 2008: Wels, Oostenrijk. Pyreneese Berghonden aanwezig: 8 (4 r/4t) Keurmeester mevr. A. Kührer (A). Alta Colina's Den Dama "Celice" Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOS. Dit was haar 4e A. CAC dus Oostenrijks Kampioen! Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin" Open klasse: 1 U CAC res. CACIB, Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOB

 
29-11-2008

Celice Winster 2008 in Amsterdam!

Een eenheid: baas en hond           

De Winner in Amsterdam: 20 Pyreneese berghonden aanwezig, 7 reuen en 13 teven, keurmeester: dhr. T. Jakkal uit Hongarije. Na 4½ maand afwezigheid weer op show; Celice had er duidelijk moeite mee en liet dat ook  merken. Ze vond het al vreemd dat zij alleen mee ging; ze is zo gewend dat één van de andere C's meegaan.

In stand deed ze het prima maar tijdens het gaan was ze wisselend: het ene moment de "showgirl" die we kennen maar op het andere moment van: "Moet het nou echt?". Toch won ze de felbegeerde titel "Winster 2008" en de keurmeester had daar de volgende verklaring voor:

Beautiful head and expression. Powerfull, elegant bitch with an excellent balanced and clean outline, completed by her lovely coat. Moves well. 1U CAC CACIB Winster 2008


Foto: Maud Koenders

Broer Jergan werd 2e in de Kampioensklasse, zijn dochter Gitane Gentille La Joie Blanche won de Jeugdklasse dus Jeugdwinster 2008 en zijn andere dochter Fjerla from Cailins Garden won de Intermediare klasse met Uitmuntend

De nummers 1 van alle klassen teven

Van links naar rechts: Eleneanor van Beringer Patous (open klasse), Gitane Gentille La Joie Blanche (jeugdklasse), Fjerla from Cailins Gardin (Intermediaire klasse), Alta Colina's Den Dama (kampioensklasse) en Rosee du Neouvielle (veteranen klasse)

BOB en BOS Winner Amsterdam

BOB Ayous de la Belletiere en BOS Alta Colina's Den Dama "Celice"

 
15-11- 2008

Geslaagd voor het rasexamen Pyreneese Berghond. Iedereen bedankt die daar aanwezig was voor de morele ondersteuning. Dank je wel voor alle felicitaties, kaarten en bloemen; voor deze mensen doe je het!

Van de keurmeesters gaat een speciale dank uit naar de rasexamencommissie, Karin, Ilona en natuurlijk Claire, voor het opzetten van een geweldig opleidingstraject en de uitgebreide documentatie waarin elk antwoord te vinden was/is die men nodig heeft voor de theorie.

 
 

 

Enya met de 4 weken puppen van het H nest
Enya met de puppen van het H nest van Alta Colina

 
27-10-2008

En een tweede Alta Colinapup komt naar Nederland; dit keer een reu. Wat een feest zal dat worden! De pupjes zijn inmiddels 4 weken en 2 en een halve week oud; alleen reuen zijn nog beschikbaar. Voor meer informatie: Beate Konstad Kennel Alta Colina

Alta  Colina pup

Om even duidelijk te zijn; in de 1e instantie heb ik mijn ex-aspirant pupkopers uiteraard eerst doorverwezen naar de Nederlandse fokkers en een aantal staat nu bij Nederlandse fokkers op de lijst, in ieder geval voor een afspraak om kennis te maken.

N.a.v. een vraag van één van onze pupkopers heb ik als 2e suggestie de puppen bij Alta Colina voorgesteld omdat dit praktisch dezelfde combinatie is als onze Celice x Caronne en omdat de pups al binnen enkele weken beschikbaar zijn voor mensen die echt niet langer kunnen wachten.
 
Als sommige van onze ex-pupkopers op dat moment de keuze maken om naar een een buitenlandse fokker te gaan om wat voor (uiterst gegronde) reden dan ook, dan is dat de terechte, weloverwogen keus van de intelligente, zelfstandig nadenkende pupkoper en daar hebben/hadden wij er meerderen van.......
 
23-10-2008
Celice drachtig en dan ineens niet meer

Celice is drachtig en het genoegen om haar zwanger te zien is zeer groot. Ze buit het volledig uit met vragen om aandacht (vraag: “waar zijn de puppies”, en ze gaat demonstratief met haar buik omhoog liggen). Het afstandelijke waarmee ze tot nu toe iedereen benaderde behalve “eigen”, is volledig verdwenen. Jat werkelijk het eten van iedereen’s bord want ze heeft zooooooo’n honger maar blijft tegelijkertijd regeren als de trotse roedelleidster die ze nu eenmaal is.

Eigenlijk kan ik er geen genoeg van krijgen om naar haar te kijken. De arrogantie en tegelijkertijd het aandoenlijke van zwanger zijn, ze is volop in vacht en schitterend, trots in haar houding en, ondanks 2 kilo meer, nog steeds prachtig gebouwd. Ohhhh, wat zou ik haar nu graag uitbrengen in de ring zoals ze nu is; ze is nog nooit zo mooi geweest!

Maar dan slaat het ineens om; Celice heeft bloeddoorlopen ogen en zit duidelijk niet lekker in haar vel. Ze doet zelfs geen poging meer om eten te stelen en ze eet haar bak niet leeg; dit is dus echt niets voor Lies!! Treurig kijkt ze me aan, de ondefinieerbare glans die ze de laatste tijd in haar ogen had, is helemaal verdwenen. Een naar gevoel bekruipt me en ik maak een nieuwe afspraak voor een echo. Met lood in mijn schoenen rijd ik er naar toe, eigenlijk al wetende wat de uitslag zal zijn. Waar vorige week bij de 1e aanraking al 3 puppen in vruchtblaasjes te zien waren, duurt het nu lang, heel lang tot ze uiteindelijk zegt; “Het spijt me echt heel erg maar ik kan geen vruchtjes meer vinden”.

Met een verdoofd gevoel rijd ik naar huis, me voorbereidend op de nare taak die me te wachten staat: de aspirant pupkopers inlichten. Met diegenen die alleen maar informatie hebben aangevraagd maar nog niet langs zijn geweest, heb ik niet zoveel moeite. Maar de pupkopers waarmee je een band hebt opgebouwd en die al maanden wachten op een pup; dat is een ander verhaal!

De reacties zijn zoals ik verwacht had; zeer teleurgesteld, zeker na het goede nieuws van vorige week en sommige vol van emotie. Tijdens een telefoontje met een emotievolle pupkoper die aangeeft dan op de dekking van Caitlin te wachten in februari, worden bij mij de emoties ook weer even te veel en ik huil van de weeromstuit mee. 

En dan mailt Maud weer, ze kan niet langer wachten op de puppen die nog komen gaan in Nederland, dat doet ze al zo lang na het verlies van haar dierbare Lot. En na een logeerpartijtje van weer een echte Pyr, weet ze het zeker; ze wil zo snel mogelijk weer zo’n geweldige Pyreneese Berghond al moet ze daarvoor over de landsgrenzen gaan! Ze vindt zowel onze reservereu voor deze combinatie, Noël als onze Caronne verrukkelijke honden (ja welke mensen niet, die bij ons thuis geweest zijn?) en is duidelijk in haar visie; dit type wil ze hebben.

Als ik haar vertel dat bij Beate in Noorwegen 2 nesten liggen die, qua exterieur en karakter, praktisch dezelfde combinatie zijn als Celice x Caronne wordt ze weer wat enthousiaster maar durft nergens op te hopen. Eigenlijk zou ik Beate s’avonds bellen maar doe het direct, ik wil Maud niet langer in spanning laten zitten. Na wat overleg en een half uurtje later is dolgelukkige Maud een puppyteef rijker. We spreken af samen naar Noorwegen te vliegen om de pupjes te bekijken.

De vreugde bij Hans en Maud is voor mij een (kleine) pleister op de wonde maar het is voorlopig even groot genoeg. Ik ga me op het verhuizen naar ons droomhuis storten, focussen op de examens die eraan komen en blij zijn voor Maud en Hans en de kleine Alta Colinapup die nog geen idee heeft wat voor een geweldig leven ze tegemoet gaat bij deze 2 mensen.

En ook Hans en Maud boffen; dit is een gezonde combinatie van ouderdieren die al generaties lang gecontroleerd worden op HD, Patella Luxatie, ED en OCD. Kijk b.v. maar eens op de pagina van onze Caitlin  wat dat aan HD resultaten oplevert. Het zorgvuldig selecteren van de ouderdieren heeft in 4 generaties maar 1 hond opgeleverd met HD B en en 1 met HD C; 28 honden zijn gewoon HD A. Als u nu heel erg slim bent, wat gelooft u dan nog; sommige onzinverhalen die verteld worden en soms zelfs gepubliceerd staan op bepaalde sites over dat het allemaal niet zo belangrijk is (wat regelmatig resulteert in honden die aan HD of Patella Luxatie lijden!!) of de feiten????

‘s Avonds belt een vrolijke Maud dat ze de vliegreis voor ons beiden heeft geboekt. En ze krijgt het voor elkaar; zelfs ik kan weer even lachen en heb weer iets om me op te verheugen; toch weer naar Noorwegen gaan om de puppen bij Alta Colina te bekijken. Kijken hoe ons “Cresto” nest eruit hadden kunnen zien of misschien toch nog ooit, eruit komt te zien als we in alle rust in België wonen…………. 
 
16-10-2008 Wij zijn gelukkige mensen!!! Onze Celice blijkt drachtig te zijn

 
 

Dekking heeft plaats gevonden tussen Ch. Alta Colina's Den Dama

Celice
en

Ch. Uchan Caronne du Domaine de Peyrac.

Caronne

Pups verwacht rond 16 november 2008. Meer informatie op de Puppenpagina

NL B INT CH Uchan Caronne du Domaine de Peyrac W'04 JBS'04 KS'08           NL B INT LU SLO CH Alta Colina's Den Dama NJK CHJK LUJK

 
04-09-2008

Na ons allemaal "een beetje in de maling genomen te hebben", is Celice nu ECHT LOOPS!! Dekking verwacht rond 14 september 2008.

 
06-08-2008
The “notorious, fearless, ferocious, weighing up to 60 kg Prince of the Shadows” die op mensen jaagt
 
Caronne 50 kilo en Zoe 2 jaar
 
Een ongenuanceerd artikel in de Times over Pbh’s heeft voor heel wat commotie onder de PBH liefhebbers gezorgd. Van het artikel werd een verkorte, nog meer, ongenuanceerde versie , met de titel: "Franse herdershonden jagen op toeristen", geplaatst op het internet door de Telegraaf op 4 augustus 2008 en op 5 augustus wordt er een follow up geplaatst (titel: "Angst voor Franse Berghond") in de krant zelf, compleet met foto’s van die “bloeddorstige” Pyreneese Berghonden. 
 

Caldo 65 kilo, Kaydee en Zoe

 
Ik zeg ”ongenuanceerd” omdat de werkhond en gedomesticeerde PBH over één kam geschoren worden als zijnde agressieve, mensen verwondende en meesleurende, gigantische monsters die mensen zo erg toetakelen dat er een 3 uur durende operatie voor nodig is om ze op te lappen. En dat alles is ogenschijnlijk gebeurd zonder dat er ook maar 1 aanleiding toe was; yeah, right!!!! Ook de vraag:”moeten er eerst doden vallen voordat er in gegrepen wordt”, is weer zo’n typische, op sensatie beluste, journalistieke opmerking waar mijn Pyreneerbloed van gaat koken!!!

 
Celice 50 kilo en Kaydee 5 jaar

We hebben het hier over honden waarvan optimaal gebruik wordt gemaakt van hun oerinstincten zonder de “menselijke” inbreng zoals wij gewend zijn bij onze “huishond”. . Speciaal opgerichte werkgroepen zorgen ervoor dat vooral Pyrs, wereldwijd, weer ingezet worden in de strijd tegen roofdieren om kuddes te beschermen. Op “Animal Planet” is regelmatig te zien hoe deze werkhonden groot worden gebracht en hoe ze, van pup af aan, voorbereid worden op deze taak.

Caldo 65 kilo en Zoe 3 jaar

 
“Ze zijn van oorsprong waak- en verdedigingshonden, gebruikt om zelfstandig de kudde te beschermen tegen aanvallen van roofdieren (beren, wolven, enz.) Zijn selectie berust op de eigenschappen van bewaker en verdediger, evenals zijn ijver en gehechtheid voor/aan de kudde. De voornaamste eigenschappen die hier uit voortkomen zijn: kracht en beweeglijkheid evenals de zachtheid en aanhankelijkheid naar diegenen die hij beschermt. Deze waakhond heeft de neiging naar onafhankelijkheid en een hang naar initiatief die van zijn baas een zekere autoriteit (dominantie) verlangt (bron: rasstandaard)
 
Caitlin 40 kilo en Kaydee 5 jaar
 
Pyreneese berghonden zijn geen aanvallers maar zij beschermen door de indringer ervan te overtuigen weer rechtsomkeert te maken. Hun aanwezigheid en postuur alleen zijn vaak al genoeg om roofdieren/indringers te ontmoedigen. De eerste reactie van een verdedigingshond is te blaffen, om zijn aanwezigheid aan de vreemdeling kenbaar te maken en om de herder te waarschuwen. Op hetzelfde moment plaatst hij zichzelf tussen de schapen en de indringer(s). Als de indringer deze signalen negeert of als het roofdier/indringer agressief is, dan kan de hond zich gedwongen voelen om fysiek contact te maken. 

Caronne 55 kilo en Zoe 1 jaar 

De honden waarover gesproken wordt in de artikelen zijn gefokt op bovenstaande kwaliteiten en zijn (voor) ouders zijn op diezelfde kwaliteiten geselecteerd, gefokt en op dezelfde manier grootgebracht. “Werkhonden” worden geboren in een schaapskooi en op de leeftijd van 2 maanden gescheiden van “zijn familie” om te gaan slapen, eten en leven tussen de schapen/kudde die hij moet beschermen. Op deze manier gaat hij de kudde zien als zijn familie en zal hij zijn instinct om deze familie te beschermen tegen indringers, volledig ontwikkelen. Gedurende de 1e 2 jaar van zijn leven zal de herder de hond niet aaien of knuffelen of hem op wat voor manier dan ook, als huisdier behandelen zodat de PBH zich zo goed mogelijk zal kunnen hechten aan de kudde.
 
 
Celice 50 kilo, Kaydee en Zoe
 
 
En daar ligt nu het grote verschil tussen de “werk”PBH, waarover in de krant geschreven wordt, en de (goed opgevoede) gedomesticeerde PBH! De gedomesticeerde PBH wordt eigenlijk op dezelfde manier grootgebracht maar diegenen die hij lief heeft en instinctmatig moet beschermen, is zijn gezin waarvan hij als pup van ongeveer 9/10 weken deel uit maakt. Zij/hij is geknuffeld, heeft aandacht en liefde gehad van mensen en is dus duidelijk gemaakt dat hij een (geliefd) huisdier is.
 
 
Caldo 65 kilo en Jamie 6 maanden
 
 
 
 
 
 
Hij heeft van vroeg af aan geleerd sociaal te zijn t.o. mensen en staat vooral bekend als inderdaad een grote, knuffellige, aanhankelijke teddybeer, een echte kinderliefhebber en zijn eigenschap om, instinctief, heel goed “kwaad van goed” te kunnen onderscheiden. Het is inderdaad zo dat hij diegenen die hij lief heeft, zal beschermen met zijn leven als dat noodzakelijk is maar zal dat nooit doen zonder een gegronde aanleiding/provocatie en nooit zonder meerdere waarschuwingen vooraf!
 

Wonderbaarlijk genoeg, zien we nog steeds veel van de oerinstincten, terug in onze, al jaren, gedomesticeerde Pyreneese Berghond; het gaan liggen op strategische plekken van waaruit ze alles kunnen overzien, het blaffen als ze buitenkomen om hun aanwezigheid kenbaar te maken t.o. iedereen, het waken, zeker als de duisternis gaat vallen, een controle rondje rondom hun territorium om het halve uur, het uit de buurt houden van iets of iemand die hij/zij niet vertrouwd, enz. Maar ook hun belangrijkste eigenschappen; hun onvoorwaardelijke liefde, aanhankelijkheid en loyaliteit aan diegenen die ze liefhebben, is bewaard gebleven in deze geweldige hond.
 
Caronne 55 kilo en Denley 2 maanden oud
 
En als dan een journalist zo’n artikel plaatst zonder zich genoeg verdiept te hebben in de achtergrond van dit geweldige ras en als dan een NL journalist dit inkort tot een sensatiestukje van een paar alinea’s dan gaat het bloed van elke PBH liefhebber koken, en terecht! Nou meneer de journalist, ik zou zeggen: gaat u maar eens bij mensen kijken die Pyreneese Berghonden in huis hebben; tenminste als u nog durft binnen te komen bij deze ” notorious, fearless, ferocious, weighing up to 60 kg Prince of the Shadows".
 
 
Celice en Kaydee
 
Nognaals: er zit een heel groot verschil tussen onze gedomesticeerde, goed opgevoede Pyreneese Berghond en de waakhonden die in Frankrijk bij de kuddes lopen. Deze honden worden vaak gefokt door de herders zelf en de accenten bij de opvoeding zijn vooral gericht op het bewaken van kuddes en eigendommen van de herders en niet op het socialiseren t.o.v. mensen. Mocht u ooit de intentie hebben om te gaan wandelen in gebieden waarvan bekend staat dat daar kuddes lopen die door zelfstandig opererende honden worden bewaakt; luistert u dan naar de raadgevingen die u krijgt hoe te handelen als u zo'n Patou tegenkomt en neem ze voor waar aan. Als mensen dan toch niet luisteren en het nodig vinden om dwars door de kudde te gaan dan gebeuren inderdaad deze dingen.
 
Caldo 65 kilo en Kaydee 3 jaar


N.b. Buiten dat in deze artikelen voorbij wordt gegaan aan het verschil tussen de werkhond en onze huishond, wordt er ook gewaarschuwd d.m.v. borden dat er kuddes lopen die bewaakt worden door Pyreneese Berghonden die hun taak verrichten zoals het ze geleerd is en wordt er gewaarschuwd dat je daar niet in de buurt moet komen omdat je dan beschouwd wordt als indringer. Als gidsen met hun toeristen het dan toch nog nodig vinden om daar in de buurt te komen om een mooie foto te maken, dan zoek je het zelf op in mijn opinie. In het artikel in de Times staat dat gidsen nu de plekken vermijden waar kuddes lopen die bewaakt worden door pbh. Nu pas?? Wat heet: de put wordt pas gedempt als het kalf (of in dit geval de toerist) verdronken is?
 
 
N.b. (2) Er is inmiddels een 3e artikel geplaatst en onder dat artikel kunt u uw reactie kwijt. Telegraaf
N.b.(3) Mede n.a.v. deze artikelen, is de rasbeschrijving van de PBH aangepast op de website van de Raad van Beheer
 
 

 
30-07-2008

Onze Keldo is er niet meer

Het is vrijdagavond en er komt een SMS binnen. Hé, leuk, dat is Beate uit Noorwegen. Aad opent het bericht en ik zie ineens totale verbijstering op zijn gezicht. Vol ongeloof zegt hij: "Keldo" en verder kan hij niet meer praten. "Hij is dood", schiet er door mij gedachten heen en blijkbaar zeg ik het hardop want Aad knikt. Toch wil ik het niet geloven en pak de telefoon uit zijn handen. "Keldo is dead, we've just found him", lees ik. Hoe is dat nu toch mogelijk, hij is pas 3 jaar? Ik bel met Beate en Berit en hoor het verdriet in hun stem. Ach, ik wil niet weten hoe Arne eraan toe is; Keldo was zijn lieveling; Keldo was eigenlijk iedereens lieveling, ook die van Aad en mij. En ondanks dat hij niet echt van ons was, hebben we dat wel altijd zo gevoeld. Beate en ik hadden het ook altijd over "onze" Keldo, de hond waar we zo trots op waren en die bijna het beeld vertegenwoordigde van de ultieme Pyreneese Berghond die wij in gedachten hadden. Toch dringt het nog steeds niet echt tot ons door totdat we het de volgende dag op de site zien staan en dan komen de tranen.

Dit doet ongelofelijk pijn; Keldo, de enige zoon van onze Caldo is overleden aan de gevreesde maagkanteling op 3 jarige leeftijd en het verdriet is verschrikkelijk groot, uiteraard bij iedereen in Noorwegen maar ook bij ons.

Een hond geboren uit een combinatie van honden die ons allemaal zeer na aan het hart liggen; Noorse Kelly met haar prachtige lichaam en onvergetelijke lach en onze Caldo met zijn prachtige hoofd maar helaas minder stabiele achterhand.
 
2 Joekels van reuen worden uit deze combinatie geboren; één overleeft de bevalling helaas niet maar Keldo wel. Alta Colina’s  Crem de la Crème, roepnaam Keldo; een naam die een samenvoeging is van de naam van zijn moeder en vader.
 
Vanaf het begin af aan is hij speciaal; uitgezonderd die achterhand, is hij voor Beate en mij een droom die uitkomt, op zoek naar de ultieme Pyreneese Berghond die wij in gedachten hebben en waar we op gehoopt hadden uit deze combinatie; prachtig, imposant, een geweldig mooi hoofd met dromerige ogen en het geweldige karakter van zowel zijn moeder als vader. We wisten dat we die achterhand niet konden "corigeren" in één generatie maar het grootste gedeelte van onze droom was al uitgekomen in de vorm van dat prachtige hoofd en lichaam en dat geweldige karakter. Van pup af aan is hij een grote persoonlijkheid die iedereen’s hart steelt op het moment dat hij ze aankijkt en hij hoeft er niets voor te doen behalve aanwezig zijn.

 
Elke keer als ik naar Noorwegen ging, was de eerste die ik zocht “mijn”Keldo; mijn favoriet, mijn geweldige hond en van Beate en mij onze hoop voor de toekomst. Als we elkaar voor de eerste keer ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht van beide kanten! Toen nog een zeer jonge Pyr maar hij was overweldigend; imposant in exterieur en uitstraling, superieur in karakter. We kijken elkaar aan en er is direct een klik; het waarom realiseer ik me pas als hij tegen mij op gaat staan want het is alsof ik in de ogen van onze Caldo kijk; bizar! En elke keer als ik in Noorwegen aankom, staat hij mij blij blaffend op te wachten, één keer zelfs al op het vliegveld. Of Beate en ik nu naar een natuurpark gaan of de bergen in; op alle trips is hij erbij want hij is onze speciale vent.

De laatste keer dat ik met hem geknuffeld heb, was in november 2007, bij mijn laatste trip naar Noorwegen; ik maak dan een foto van hem die altijd in mijn geheugen gegrift zal blijven staan; die geweldige reus met piepkleine Enya, het dochtertje van Beate en Hans-Erik. Een realistische foto die indrukwekkend en ontroerend tegelijk is en die zo goed aangeeft wat voor geweldige hond hij was.

Gelukkig had hij al nakomelingen waarvan Ruth, zijn dochter, bij kennel Alta Colina is. En 2 weken geleden zijn er in Finland bij kennel Chenespace gelukkig weer 10 puppen geboren waar hij in voortleeft. En met deze generatie gaan we verder in de hoop dat er weer zo’n schitterende, lieve hond uit voorkomt als onze Keldo.

Klik op de foto om de ontroerende slideshow te zien die Beate heeft gemaakt ter nagedachtenis van deze onvergetelijke hond.


Ter nagedachtenis van Keldo hebben wij ons gastenboek weer open gezet

 
30-06-2008

Dit is één van de redenen dat een Pyreneese Berghond zich in je hart nestelt en er nooit meer uitkomt


Caldo, 7 jaar en 65 kilo met Zoë, bijna 3 jaar en 15 kilo

30-06-2008

Oma van Celice en tevens Overgroot oma van Caitlin, Beachbear's Digitalis Purpurea van kennel Alta Colina Beste teef en 3 BIS Veteraan! Op de show in Bjerke, Noorwegen waar 23 volwassen PBH's (10r/13t) ingeschreven stonden, werd ze door keurmeester H. v.d. Berg (NL) geselecteerd als Beste teef ondanks haar leeftijd van 11 jaar!!

Beate en Gunda Bjerke, Noorwegen

 

25-06-2007

Het nieuwe vriendinnetje van Caronne: Lotta, dochter van één van onze aspirant pupkopers

Lotta en Caronne

23-06-2008

Zo vader zo zoon; Alta Colina's Don Diablo BIS op de show in Oppdal, Noorwegen. kennel Cubilon BIS Fokkersgroep op zaterdag! Kennel Alta Colina 2 BIS Fokkersgroep op zondag!  

Een geweldig bericht uit Noorwegen; N CH Alta Colina's Don Diablo "Ruben", zoon van Cubilon's Hann-Hund Homage "Martin" volgt zijn vader eervol op door BOB, BIG en BIS 4 te worden op de 1e dag. BIG keurmeester: mevr. T. Erola (FIN), BIS keurmeester: dhr. H. v.d. Berg (NL). Op de 2e dag werd hij ook BOB, BIG en zelfs BIS!! BIG keurmeester: Mevr. L. Finne (FIN). BIS keurmeester Mevr. D. Dinneen (IRL). Ruben is een nestbroertje van Celice uit het succesvolle D nest van kennel Alta Colina en eigenaresse is Hilde Stenstad. Het is haar zo gegund!!! Zusje N CH Alta Colina's Donna Diosa "Elvis" werd Beste teef (BOS)


BOB Alta Colina's Don Diablo en BOS Alta Colina's Donna Diosa

21-06-2008

Ze was een directiesecretaresse....

Lot

Lot

En ook in staat om huishoudelijk werk te verrichten. Maak kennis met Lot....

 

Caronne Klubsieger 2008 reu Oostenrijk en 3x Beste reu afgelopen weekend
Caronne voor het eerst weer sinds 3 jaar in Kroatië; hij herkent duidelijk de luchtjes en loopt linea recta naar het water toe waar hij natuurlijk weer in gaat.

17-06-2007

Alle showresultaten:

Clubsiegerschau AHHC Oostenrijk, keurmeester mrs. C. Pierpoint (GB). PBH's: 4r/2t

Celice: kampioensklasse: 1U CAC
Caitlin: Intermediare klasse: 1U CAC Beste teef Klubsieger 2008
Caronne: Kampioensklasse: 1 U CAC Klubsieger 2008

Portoroz, Slovenië, 1e dag: keurmeester mrs. C. Molinari (P). PBH's: 3r/4t

Celice: kampioensklasse: 1U CAC CACIB BOB
Caitlin: Intermediare klasse: 1U CAC res. CACIB
Caronne: Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOS

Umag, Kroatië, keurmeester Frau M. Blaha (A). PBH's: 1r/2t

Celice: kampioensklasse: 1U CAC CACIB BOS
Caitlin: Intermediare klasse: 1U CAC res. CACIB
Caronne:Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOB

Portoroz, Slovenië,  2e dag: keurmeester mr. J.P. Kerihuel (F) PBH's: 3r/4t

Celice: kampioensklasse: 1U CAC res. CACIB SLOVEENS KAMPIOEN
Caitlin: Intermediare klasse: 1U CAC
Caronne:Kampioensklasse: 1 U CAC CACIB BOS Alpe Adria Winner 2008

 

 Caitlin Klubsieger 2008 teef Oostenrijk

16-06-2008

Celice behaalde haar 3e en 4e CAC en is nu  ook Sloveens Kampioen; haar 8ste officiële landentitel!! Meer showresultaten van onze "Bende" volgen binnenkort.

11-06-2008

Even een snel berichtje uit Kroatië. Op de Clubsiegerschau in Oostenrijk afgelopen weekend werd Caronne Clubwinner 2008 bij de reuen en kleine Caitlin Clubwinner 2008 bij de teven!!! Celice behaalde in de Kampioensklasse 1U CAC

08-06-2008

Alta Colina's Damenes Jens "Jergan" 3 BIG in Lommel, België

Celice is zeer trots op haar broer Jergan die wederom 3 BIG werd op deze show. Keurmeester: Dhr. F. Schweizer (CH)

04-06-2008

Dekking verwacht van NL B INT LU Ch Alta Colina's Den Dama "Celice" NlJK LUJK CHJK (HD A en officieel Patella vrij) en NL B INT Ch Uchan Caronne du Domaine de Peyrac JW'04 JBS'04 (HD A en officieel Patella vrij). Reservereu voor deze combinatie zal zijn NL D Ch Tendre Noël du Domaine de Peyrac JW'03 W'03, EJS '04 W'06 , een volle (oudere) broer van onze Caronne van Karin Scholten, kennel La Joie Blanche.

25-05-2008

Alta Colina's Crem de la Crème Internationaal, Fins en Nordic Kampioen! Keldo logeert op het moment bij kennel Chenespace in Finland voor een dekking met Fin Ch Chenespace Ivoire (heeft inmiddels plaats gevonden en de puppen worden verwacht omstreeks 15 juli) en is met Tuulikki naar een Internationale show in Helsinki geweest. Van deze kennel kwam ook de opa van Celice vandaan, de multi BIG, BIS en Kampioen Chenespace Beau Marcus. Hij was de vader van het H nest van kennel Cubilon waaruit Mult BIG BIS en Kampioen Cubilon's Hann-Hund Homage "Martin" (vader van Celice) voortgekomen is.

N INT FIN NORDIC Champion Alta Colina's Creme de la Creme "Keldo"

Op zijn beurt gaat een hond die uit dezelfde lijn komt als onze Caronne, Ch. Stephen du Domaine de Peyrac van kennel Chenespace  2 dekkingen doen bij kennel Alta Colina met Alta Colina's Besos de Bubbles en Alta Colina's Barco de la Bandera.

CH Stephen du Domaine de Peyrac

In Denemarken bij kennel Pyr-Eclaire zijn inmiddels de puppen geboren van Ch. Tendre Noël du Domaine de Peyrac (broer van Caronne) van kennel La joie Blanche en Sir Diego's Inez.

CH Tendre Noel du Domaine de Peyrac

En een dekking van onze CH Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac??? Daar hoort u binnenkort meer over

waarschuwing!!!
 
 
 
Het bezoeken van deze website is “op eigen risico” en wordt alleen aangeraden voor mensen die “suggestievrij” zijn. Namen van mensen en/of honden worden altijd genoemd als er iets positiefs te vermelden valt en dat is merendeels het geval. In alle andere gevallen waarbij wij aspirant pupkopers erop willen wijzen dat zij zich zeer goed moeten verdiepen in het ras, de fokkers en wat de eventuele gevolgen zouden kunnen zijn als men dat niet doet, worden nooit namen genoemd.
 
Als mensen dus reageren omdat ze zichzelf herkennen in wat er op onze website wordt gepubliceerd, hetzij als “slachtoffer”van deze praktijken, hetzij als “uitvoerder” van deze praktijken, dan is dat niet  de verantwoordelijkheid en door toedoen van de auteur die alleen maar ware gebeurtenissen registreert maar komt dat omdat men, in het geval van de slachtoffers, zijn ellende en in het geval van de "uitvoerder", zichzelf en zijn gedrag herkent in bepaalde artikelen.
 
Voor die enkeling die bang is iets negatiefs denkt te kunnen herkennen van zichzelf in een bepaald artikel; neem nu afscheid van deze website. Voor diezelfde enkeling die altijd maar weer meent negatieve dingen denkt te herkennen ook al staat er gewoon iets positiefs gepubliceerd; ook/juist niet de geschikte persoon voor deze website of welke andere website dan ook. Voor alle andere positieve, “suggestievrije”, zelfstandig nadenkende, een eigen mening kunnen vormende mensen; veel lees- en kijkplezier!
 
 
En begint u dan met het verhaal van Brutus, onze 1e Pyreneese Berghond uit het asiel, de hond die zich in ons hart nestelde en die er trouwens nog steeds zit, de hond die ervoor gezorgd heeft dat wij verslaafd geraakt zijn aan dit prachtige ras; Brutus, de hond waar het allemaal mee begon. Veel gevoelens van (positieve) herkenning zullen ongetwijfeld bij u naar boven komen.......
17-05-2008 

Ineens een hele "koninklijke" familie in huis en Caronne Belgisch Kampioen

Show in Wieze, België. 8 Pyreneese Berghonden aanwezig, keurmeester Mevr. J. Lawless (IRL). Celice: CAC CACIB Hopkoningin (beste teef) voor het 2e achtereenvolgende jaar op deze show. Caitlin: Hopprinses en Caronne:  Hopkoning (beste reu) CAC CACIB BOB. De Hopprins en Beste Jeugdhond was vandaag Cereau Etoile du Chamourel

13-05-2008

Spannend!!! De puppen kunnen elk moment geboren worden bij @Kun-Ada , België. Trotse ouders zijn: Darla van Beringer Patous HD A2 x B INT CH Alta Colina's Damenes Jens "Jergan" NL LU CH officieel  HD A1, Patella vrij en OCD vrij volgens de Nederlandse methode(s). En Sophie; bedankt voor je telefoontje en de tip, nu is het voor geen andere uitleg vatbaar meer.

05-05-2008

Een wat late update dit keer maar we hebben dan ook een paar zeer drukke dagen, gevuld met verschillende rassen honden en onze kleinkindjes, achter de rug vanaf Koninginnedag.

Europasieger Dortmund (Duitsland). Maar 6 honden aanwezig op zo'n grote show........... Keurmeester: Dhr. H. Auernhammer (Duitsland) Beste teef: Kajal von Nutscheid (Duitsland) Beste reu: Bullwei vom Regenbogen Berg (Duitsland) Beste van het ras: Golden Diamond's Lavina (Duitsland)

Alta Colina's Den Dama Kampioensklasse: 1U (dubbel) CAC res. CACIB en Alta Colina's Gurine Gropa Jeugdklasse; 2 ZG res JCAC.

27-04-2008

Alta Colina's Den Dama "Celice"

Nederlands-, Belgisch-, Internationaal- en Luxemburgs Kampioen + Nederlands-, Zwitsers- en Luxemburgs Jeugdkampioen + Meilleur Montagne femelle/ Beste Pyreneese Berghond teef Nederland 2007

24-04-2008

Er is opnieuw een vechtertje geboren: Denley Alexsander. Bijna 10 weken te vroeg, 1800 gram en 41 cm lang maar onze 2e kleinzoon doet het geweldig.Trouwens Papa Alexsander en Mama Chantal ook! Hij ligt nog wel in de couveuse maar gelukkig is het tegenwoordig zo dat, na de nodige voorzorgsmaatregelen, Opa's en Oma's ook op bezoek mogen en de baby zelfs vast mogen houden.

19-04-2008

Caronne Internationaal Kampioen en Caitlin naast officieel Luxemburgs- en Zwitsers Jeugdkampioen nu ook Duits Jeugdkampioen in Lingen, Duitsland("lachende") Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin"  LUJK CHJK DJK

12-04-2008

Celice weer Beste teef in Antwerpen, België. Dat ze dat te danken had aan haar bouw, was overduidelijk want ze had echt geen zin in lopen vandaag.  Showuitslagen afgelopen weekend

07-04-2008
Hier heeft een stukje gestaan over lieve, naïeve mensen waar bepaalde mensen zo “dapper” misbruik van maken. Wegens opgelegde censuur verwijderd.... 
31-03-2008

Luxemburg maart 2008. Wat een geweldige show v.w.b. de Pyreneese Berghonden die aanwezig waren; 17 (7r/10t) waren er aanwezig en de kwaliteit en types aanwezig waren "om te kwijlen", zo mooi! Caronne 4U in Kampioensklasse en kleine Caitlin voor het eerst met de "grote meiden" in de Intermediaire klasse: 2 U reserve CAC

26-03-2008

Caitlin 1 ZG in Leeuwarden, keurmeester S. Oates (Irl) en wederom was de inschrijving minimaal. Begon het jaar goed met 10 inschrijvingen (5r/5t) in Eindhoven, in Groningen waren er maar 3 (1r/2t), in Leiden 5 (1r/4t) en nu in Leeuwarden waren er weer maar 5; erg jammer! Nee, dan a.s. zaterdag in Luxemburg; 16 (6r/10t) zijn er ingeschreven.....

22-03-2008

De machtige "Lord of the Showrings" is niet meer....

Ons bereikte het trieste nieuws dat één van de grootste honden ter wereld overleden is op 21 maart 2008. De vader van Celice, Multikampioen Cubilons Hann-Hund Homage "Martin" zal zeker gemist worden; de showring zal nooit meer hetzelfde zijn zonder zijn aanwezigheid. Wij wensen Hilde veel sterkte toe om dit verdriet te verwerken.

Gone but not forgotten; he'll always be remembered in our hearts!

02-03-2008

Caitlin in Groningen: 1 ZG keurmeester E. Haapanimie (SF) PBH's aanwezig: 3..........En vandaag voor het eerst Petra (van Bo en Djarro, zie pagina van/voor Anderen) "live" gezien; erg leuk om je nu eens persoonlijk te ontmoeten!

 

Keurrapport Celice keurmeester L. Pichard (CH) Fribourg 24-02-2008

3 Ans. Très joli modèle spectaculaire dans son ensemble. Yeux foncés avec expression typique. Excellent truffe, belle épaules, ossature correct. Potrine profande, angulations moyenne á l'arrièrre, double ergots control. Chienne de qualité qui marche bien et se presente bien. 1 Ex. CAC CACIB Meilleur Femelle BOS

3 jaar. Zeer mooi type. Spectaculair in alle onderdelen. Donkere ogen met typische uitdrukking. Uitmuntende snuit, mooie schouderpartij, korrekt bone. Diepe borst, achterhand gemiddeld gehoekt, dubbele Hubertusklauwen aanwezig. Hond van hoog kwaliteitsgehalte die zich goed beweegt en presenteert.(met dank aan Irene voor de vertaling)

BOS en BOB Fribourg 24-02-2008
Jean-Claude met BOB Vitalis de la Cascade de Couplan, Aad met BOS Alta Colina's Den Dama
photo: Cristiane Bugnon

Keurrapport Celice keurmeester L. Mach (CH) Fribourg 23-02-2008

3 Jahre. Wunderschöne  Hündin in allen Teilen eine Champion würdig. Super Tagesform, Wesen und Presentation. In der Bewegung in der Balance 1 V CAC CACIB Beste Hündin BOS

Wondermooie teef, in alle onderdelen een Kampioen waardig. Super in conditie, karakter en presentatie. Tijdens de beweging in balance.

Keurrapporten van Celice van de laatste 9 shows geplaatst op showverslagen. Ook al het oude nieuws van 2006 is naar deze pagina verplaatst.

24-02-2007

Caitlin Zwitsers Jeugdkampioen! (volgens de catalogus een "Berger des Pyrenees" maar toch echt een " Chien de Montagne des Pyrenees) in Fribourg, Zwitserland. Keurverslagen en foto's volgen.

Caitlin Zwitsers Jeugdkampioen

Uitslagen van afgelopen weekend:

23-02-2007 Keurmeester Mrs. L. Mach (CH) PBH's aanwezig: 13. Celice 1U CAC CACIB Beste teef BOS, Caronne: 1U CAC res. CACIB, Caitlin 1U JCAC Jugendsieger Fribourg, Meilleur Jeune Zwitsers Jeugdkampioen

24-02-2007 Keurmeester Mr. L. Pichard (CH) PBH's aanwezig 12. Celice 1 U CAC CACIB Beste teef BOS, Caronne 2U res. CAC, Caitlin 1U JCAC Jugendsieger Fribourg, Meilleur Jeune

Foto's met dank aan dhr. Paulany (D) van de show in Rheinberg, Duitsland


Celice Beste teef


van links naar rechts BOS Celice, BOB Caronne en Beste Jeugdhond Symfonie van Merode Gavotte

17-2-2007

Caronne weer BOB, dit keer in Duitsland.

Rheinberg, Duitsland. Keurmeester mevr. A. Thomassen (S) PBH's aanwezig: 9. Celice Kampioensklasse 1 U CAC Beste teef = Rheinland Sieger 2008, Caitlin 1 U JCAC Rheinland Jugendsieger 2008, Caronne 1 U CAC Beste reu =  Rheinland Sieger 2008 Beste van het Ras

En dit is ook de BOB maar dan privé, in dit geval bij Hans-Henning en Lisbeth van Kennel Flagella op schoot

11-2-2008
De mooie puppen van Jergan, (broertje van onze Celice) en Laske zijn geboren bij Kennel "From Cailins Garden" op 7 februari, 4 mooie dames en 2 stoere heren. (aangezien wij een paar dagen zonder Internet hebben gezeten, konden we dit nieuws nu pas plaatsen op onze site). Rieky en Wim van harte gefeliciteerd weer  met dit mooie nestje! En alle pupkopers gefeliciteerd met hun nieuwe "baby"!

 

En onze Caitlin is vandaag precies 15 maanden
 
 
 
02-02-2008

Dekking heeft plaatsgevonden tussen "Vår" en Caronne .

Puppen verwacht begin april 2008. Voor meer informatie: Kennel Flagella, Noorwegen, Lisbeth Seime en Hans Henning: email

VÃ¥r en Caronne 1 februari 2008
Vår en Caronne samen aan het spelen in de tuin

Noors Zweeds Kampioen Flagella's Camoscia "Vår" HD A
(DK S CH Sandybear's Garonne x  N S CH Beachbear's Galante Carmencita)
kennel Flagella, Noorwegen


N S CH Flagella's Camoscia

en

NL CH Uchan Caronne du Domaine de Peyrac JW'04 JBS'04 Meilleur Montagne 2007
HD: A  PL: 0/0
(F CH Surcouf du Domaine de Peyrac x Romance du Domaine de Peyrac)
kennel: Macthree, Nederland
 

18-02-2008

Celice december 2007

De hoogste graad van innerlijke rust wordt bereikt door liefde en mededogen te ontwikkelen. Hoe meer we bijdragen aan het geluk van onze medemens, hoe groter ons eigen gevoel van welzijn. Het koesteren van innige, hartelijke gevoelens voor anderen geeft vanzelf gemoedsrust. Dit is de diepste bron van het ware succes in het leven.

~ de Dalai Lama ~

12-01-2008

Caronne Januari 2008

Ch. Uchan "Caronne" du Domaine de Peyrac winnaar Meilleur Montagnes Trofee 2007

01-01-2008

15-12-2007 DE GROTE DAG verplaatst naar verslagen
08-12-2007

Nieuw showresultaat van Caronne 1U CAC CACIB en BOB in Genk, België. Keurmeester Dhr. N. Deschuymere (B). De dames waren er dit keer niet bij omdat ze beiden loops zijn.

Caronne CAC CACIB BOB in Genk, Belgie
Caronne en Aad in de ring. Genk, België 2007

En ook Caronne is winnaar van de Meilleur Montagnes Trofee 2007 met 55 punten uit 13 shows

07-12-2007

Celice is winnares van de Meilleur Montagnes Trofee 2007. De Meilleur Montagnes Trofee wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse rasvereniging aan de Pyreneese Berghonden, reu en teef, die op de Nederlandse CAC(IB) tentoonstellingen, gedurende het betreffende jaar de meeste winstpunten hebben behaald. Met 64 punten uit 13 shows, is onze Lies niet meer te verslaan.

Hierbij gaat het niet om een gemiddelde van maar een paar showtjes; dit om te voorkomen dat eigenaren hun honden inschrijven op maar enkele shows, bij bepaalde keurmeesters en zo onterecht deze trofee zouden verdienen. Deze trofee wordt JUIST gegeven om tentoonstellingsbezoek te stimuleren en aan de honden die constant presteren, die ingeschreven worden op (bijna) elke show, ongeacht welke keurmeerster er keurt, van welke nationaliteit dan ook, rasspecialist of all rounder.

Rasspecialisten hebben we nodig om het ware type hoofd te behouden; absoluut! Maar ook de all rounders waar soms wat "neerbuigend" naar gekeken wordt, hebben we nodig! Hij/zij kijkt ook wat meer naar hoe de honden (technisch) in elkaar HOREN te steken, baseert zijn mening niet alleen op een mooi hoofd, zal zich eerder afvragen of deze hond überhaupt nog wel geschikt is voor het werk waar hij ooit voor is gefokt en of hier überhaupt, naar zijn/haar mening, nog wel gefokt mee mag worden om het ras gezond in stand te houden met de werkkwaliteiten (waaronder het gangwerk; zeer belangrijk!) en het karakter welke bij het ras horen. En dat is de Meilleur Montagnes Trofee! 


Celice als pup
27-11-2007

Nieuwe foto's geplaatst op pagina Van/Voor anderen. Elke keer zijn we weer verbaasd hoe deze 4 (eigenlijk 5)  reuen vreedzaam met elkaar samenleven onder 1 dak en we hebben het hier natuurlijk over het dak van Hilde Stenstad. Eigenaresse van 4 reuen waaronder Martin en Ruben, respectievelijk vader en broertje  van Celice en Jergan. Wilt u nog meer prachtige foto's zien? Neem dan even een kijkje op haar site

En kennel Alta Colina weer Beste Fokkersgroep op de Nordic Winner. Alta Colina's Besos de Bubbles  was de beste teef en dus Nordic Winner 2007. Gefeliciteerd!

 


Keldo, Ruben, Elvis en Bubbles van kennel Alta Colina Noorwegen
26-11-2007

Nieuwe showuitslagen geplaatst. Jergan Kampioensklasse 1U CAC CACIB BOS = Winner 2007. Celice Kampioensklasse 1U res. CAC CACIB = 2e Beste teef. Caronne Kampioensklasse 3U. Cailtin en Fjerla kwamen dit keer niet verder dan respectievelijk 2 ZG en 3 ZG maar daar stond weer tegenover dat broertje Famyran, (zoon van Jergan) Jeugdwinner 2007 werd. De "Broer en Zus on Tour"  nadert het einde, in ieder geval v.w.b. de Benelux.

Maar voorlopig is de "verkeerde" loops geworden en dat is onze kleine Caitlin. Gevolg is dat mijn moeder weer een logeetje krijgt. Ons Mam is een zeer energieke, intelligente en doortastende dame van 71 jaar jong waar wij veel respect en liefde voor voelen.  Elke keer dat 1 van de dames loops wordt, gaan ze naar "Oma" toe en zij is ook degene die op onze honden (en puberzoon!) past als we een weekendje weggaan. Het valt niet mee om baby Caitlin te moeten missen maar we laten haar in ieder geval veilig achter in zeer vertrouwde handen....

Mams en Celice
Celice met haar favoriete Oma 

21-11-2007

De procedure bij kennel MACTHREE om in aanmerking te komen voor een bolletje witte wol:

Caronne 8 weken oud

17-11-2007

Wat een geweldige dag weer vandaag in Kortrijk , België. 14 Pyreneese Berghonden aanwezig (7r/7t) en keurmeester dhr. Ove Germundsson (Swe) Caronne kampioensklasse: 1 U res CAC en res CACIB Caitlin Jeugdklasse: 1U en Beste Jeugdhond. Celice weer CAC CACIB BOS en sleepte hiermee haar 8e Belgische CAC binnen. Het verplichte jaar is voorbij dus nu ook BELGISCH KAMPIOEN. En vandaag weer voor het eerst sinds lange tijd "verliefd" geworden op een reu: BOB Fax du Mas de Beauvoisin (Anaelle du Mas de Beauvoisin x Rivergroves Honor Among Thieves). Deze reu hadden wij tot nu toe nog niet in levende lijve gezien; WAUW!!

Celice CAC CACIB BOS Belgisch Kampioen
Mooie lieve Lies, nog steeds niet loops maar wel Belgisch Kampioen

14-11-2007
Dekking gecontroleerd door IFA en officieel goedgekeurd door de Nederlandse rasvereniging N.V.L.P.H. Dit nestje voldoet aan de regels conform het strengere fokreglement ingaande op 1 januari 2008. Dit houdt in dat beide ouderdieren minmaal 2 U's en 2 ZG's (dit was eerst 2 x een ZG)  behaald moeten hebben waarvan 2 resultaten na de leeftijd van 15 maanden. Alleen resultaten behaald op een Internationale show (CACIB)  of een door de rasvereniging georganiseerde clubmatch tellen hierbij mee. V.w.b. Patella Luxatie, dient elk NL ouderdier in het bezit te zijn van de OFFICIELE  Patella verklaring, afgegeven door daartoe aangewezen, onafhankelijke orthopeden.  Er mag alleen gefokt worden met de combinaties vrij = graad 0 x 0 of graad 0 x 1.  Voor een voorbeeld van zo'n officiele verklaring, kunt u terecht op de "puppenpagina".
12-11-2007

Weer terug van een heerlijk lang weekend in Noorwegen en oh, wat zijn het toch geweldige honden!!!

Enya en Keldo

Zoals altijd als er puppen geboren worden, gaan we naar Noorwegen om deze te bekijken. Maar deze keer was er wel een heel speciaal "Puppenkind" geboren: Enya, dochter van Beate en Hans-Erik. Op de foto reus Alta Colinas Creme de la Crem "Keldo" (zoon van onze Caldo en Kelly van Alta Colina) en piepkleine Enya.

05--11-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 11: Jergan en Celice weer Beste Reu en Beste Teef op de show in Bleiswijk! Keurmeester dhr. H. Reinders (NL). En waar Celice vorig jaar de BOB titel binnenhaalde, was het dit keer haar broer die de BOB op deze show werd.De BOB Jergan met Rieky en de BOS Celice met Aad

Vergeten we toch bijna onze nieuwe jonge ster Fjerla from Cailins Garden! De dochter van Jergan behaalde zaterdag namelijk haar 3e Jeugd CAC in 31 dagen tijd!!! en is hiermee officieel Nederlands Jeugd Kampioen.

Fjerla Nederlands Jeugdkampioen 2007

Keurmeester Hans Reinders (NL) en Liesbeth van Tilborg samen met Fjerla from Cailins Garden

31-10-2007 De puppen van La Joie Blanche zijn geboren! 3 Mooie dames en 2 stoere heren! Kijk hier voor de prachtige foto's
30-10-2007 Dekking verwacht, mating planned,mariage prevú, Verpahrung erwarted juli 2008.  Meer informatie, more information, plus de renseignements dans, weitere Information  puppenpagina
27-10-2007

(Toekomstig) Stamvader van Kennel Macthree

NL B INT Kampioen Uchan Caronne du Domaine de Peyrac JW'04 JBS'04 KS'08

Winnaar Meillieur Montagnes Trofee 2007

Roepnaam: Caronne Born: 05-12-2003

HD A/vrij en  Officieel Patella vrij 0/0

Vader: Ch. Surcouf du Domaine de Peyrac
x
Moeder: Romance du Domaine de Peyrac

eigenaar: Marina Nieuwenhuizen Kennel Macthree Nederland
 
Het nummer “Born free” van Andy Williams is Caronne op het lijf geschreven. Hij is een vrijbuiter die het liefst dag en nacht buiten op zijn terrein aan het patrouilleren is. Alle waak- en hoederinstincten die bij een Pyreneese Berghond aanwezig horen te zijn, zijn bij hem nog volledig aanwezig. Loyaal en beschermend tegenover alles en iedereen die hij lief heeft; moedig en onverschrokken tegenover alles wat dat bedreigd, hoe groot dan ook. Hij kan daarbij heel goed onderscheid maken tussen goed en kwaad; in Caronne zitten alle werkkwaliteiten verenigd die een Pyreneese Berghond van nature hoort te bezitten.. Hij heeft ruimte en vrijheid nodig en zou in de natuur gemakkelijk kunnen overleven.
 
Geboren in een echte roedel waar de roedelleider met zijn diverse dames de dienst uitmaakt; in dit geval zijn vader Ch. Surcouf du Domaine de Peyrac. Alles verloopt volgens de regels die in een hondenroedel gelden en het zijn regels die Caronne heel goed begrijpt en die hij naleeft. Op het moment dat Celice oud genoeg was, aanvaardde hij dan ook het feit dat zij vanaf dat moment de roedelleider was in ons huis. Tegenover mensen, kinderen, andere dieren en teven is Caronne zeer aanhankelijk en lief.; voor andere reuen is hij minder tolerant; het gevolg van een aantal gebeurtenissen als pup zijnde (zie op onze site het verhaal van “Brutus en de rest”). Caronne is stapel met baby’s en kleine kinderen; hij wil dan ook altijd in kinderwagens “kijken”. Hij is gek op zwemmen, is ook zeer slim en luistert geweldig; fluister “Voor” en binnen 2 seconden staat hij bij je, ongeacht waar we op dat moment ook zijn.
 
Caronne is een “Frans type” hond volgens de originele rasstandaard met een schofthoogte van 75 cm (de standaard is 70 tot 80 cm met een uitloop van 2 cm). In verhouding met de moderne (soms te) grote reu lijkt hij klein maar hij is proportioneel zeer goed gebouwd, flink bespierd, zeer goed gehoekt en heeft een vlot, makkelijk gangwerk. Hij heeft daarbij een perfect schaargebit, strak sluitende lippen, prachtige ogen en een zeer expressief hoofd waarvan alle gemoedsstemmingen af te lezen zijn (zie ook zijn eigen pagina). Ook heeft hij een prachtige,lange vacht waarvan ik hoop dat hij deze doorgeeft. Hij heeft een aangeboren trotse houding zeker als  hij op eigen terrein is. Caronne is altijd vrolijk (behalve als hij een andere reu ziet; shows vindt hij dan ook niet zo geweldig) en zijn staart heeft volgens mij nog nooit stil gestaan; hij kwispelt de hele dag. Hij is onvermoeibaar en kan rustig met Aad een uur lang in een zeer hoog tempo naast de fiets meelopen. Bijnamen: Prins Peyrac, Peyracje, Duivel.

Vader van Caronne is de wereldberoemde Frans Kampioen Surcouf du Domaine de Peyrac. Een hond die nazaten heeft over de hele wereld en die in het bezit is van een trotse, arrogante uitstraling en prachtige donkere Peyrac ogen die zeer sterk vererven.

 

 

Moeder Romance geniet tegenwoordig van haar "oude dag”; een veterane die in een uitzonderlijke conditie is, mede omdat alle honden in deze kennel daar hele dagen buiten lopen in verschillende roedels.

 

 

26-10-2007

(Toekomstig) Stammoeder van Kennel Macthree:

NL INT LU B SLO CH. Alta Colinas Den Dama NJK CHJK LUJK W'08

Winnaar Meillieur Montagne Trofee 2007

Roepnaam: Celice geboren: 09-03-2005

HD A /vrij Officieel Patella vrij 0/0

Vader: Multi Kampioen Cubilons Hann-Hund Homage “Martin”
x
Moeder: Noors Kampioen CH. Beachbears Guapa Joya de Ora “Kaia”

eigenaar: Marina Nieuwenhuizen, kennel Macthree, Nederland
 Co-owner: Beate Konstad, kennel Alta Colina, Noorwegen
 
Karakterbeschrijving van Celice staat op haar eigen pagina (leeftijd ongeveer 1 jaar). Celice is nu ondertussen uitgegroeid tot een lieve, rustige en stabiele hond die nog steeds veel van knuffelen houdt. Ze is zeer zorgzaam; ze beschouwd onze Caitlin als haar eigen pup en waakt als een moederkloek over haar. Haar sloopperiode is ze (gelukkig) al lang ontgroeid en luisteren, doet ze nu als de beste, zowel binnen - als buitenshuis. Zij is de consequente roedelleider bij ons thuis en alle honden hebben maar te luisteren; ook de heren! Een aantal dingen zijn onveranderd gebleven: ze kletst nog steeds heel wat af en heeft graag het laatste woord. Ze is nog steeds slim en liever lui dan moe (op het moment dat de fiets verschijnt, is zij weg) en haar grootste hobby is nog steeds eten. Haar bijnaam nu is gewoon Lies(ie) alleen als ze iets doet wat wij niet willen dan is het CELICE!!!!!!!
                                                                                                                                 
Celice is ook een trotse, krachtige en gezonde hond en dat straalt ze uit, ook in de ring. Veel keurmeesters zijn onder de indruk van haar krachtige lichaam en gangwerk en waarderen haar uitstraling: ze wordt daarvoor dan ook vaak beloond met de beste showresultaten. Ze komt uit een kwalitatief zeer goed nest; zowel op gezondheidsgebied als op exterieurgebied. Tot nu toe zijn al 5 honden van dit nest kampioen op de leeftijd van 2 jaar; dit is een unicum wereldwijd! Nog nooit heeft een nest over de hele wereld zoveel kampioenen voortgebracht als dit nest op deze jonge leeftijd. 4 Van deze kampioenen zijn inmiddels geröntgend en allemaal HD A/vrij. Van deze combinatie zijn er ook 4 onderzocht op Patella luxatie (waarvan 2, Jergan en Celice, op de officiële, onafhankelijke manier die met ingang van 2008 vereist is voor Nederlandse fokdieren) en allemaal Patella vrij 0/0.
 
Helaas zal deze combinatie nooit meer herhaald kunnen worden omdat de moeder van dit D nest, Kampioen Beachbears Guapa Joya de Ora, op veels te vroege leeftijd overleden is aan een maagkanteling. Dit is een aandoening die zich voordoet als een (vooral grote) hond, na een (grote) hoeveelheid voedsel of water (dit is wat minder bekend bij de meeste mensen), geen periode van rust krijgt/neemt om dit te laten zakken. Dit kan helaas bij elke hond gebeuren en is dus niet erfelijk. Belangrijk is dat u uw hond minimaal een uur rust gunt na elke maaltijd of (nog beter) dat u de hoeveelheid voedsel over enige keren per dag verspreid en uitkijkt dat uw hond geen overmatige hoeveelheden water tegelijk naar binnenwerkt bij b.v. warm weer. Celice’s moeder was ook een prachtige, gezonde hond (HD A en PL 0/0) met een geweldig lief karakter die o zo zorgzaam met haar pupjes omging.

Pappa Martin, Multi Kampioen Cubilons Hann-Hund Homage, nu 7 jaar oud, maakt nog steeds furore in de showring en heeft als bijnaam “Lord of the Showring”. Ook een krachtige, gezonde hond (HD A en PL 0/0) met zeer veel uitstraling die al vele BOB, BIG en BIS overwinningen veroverd heeft en nog steeds veroverd. Een stabiele hond met een superkarakter en die de roedelleider is in een huis met 4 reuen die in harmonie met elkaar samenleven en ook dit is vrij uniek.

Copyright brochure Kennel Macthree The Netherlands Marina Nieuwenhuizen

22-10-2007

Lausanne, Zwitserland Celice 2x CAC CACIB, 2x Beste teef en Internationaal Kampioen. Caitlin 2x Jeugd CAC en 2x Meillieur Jeune (Beste Jeugdhond) en op zondag 2e Beste teef.

Waar Celice vorige week op de KCM duidelijk vermoeid na al 2 dagen show zich niet van haar beste kant liet zien, was ze afgelopen weekend weer duidelijk "in the mood". Met stevige concurrentie v.w.b. mooie hoofden, stapte ze weer lekker arrogant de ring in en sleepte op zaterdag haar 18e! CACIB binnen. De verplichte wachttijd van 366 dagen tussen de 1e en de 4e CACIB was eindelijk voorbij en ze is dus nu ook Internationaal Kampioen. Caitlin won de Jeugdklasse en Caronne, volledig uit vacht, behaalde 4 Ex in de Kampioensklasse. Keurmeester mevr. B. Muller (CH).

Toen we de volgende dag op show kwamen, hadden we er geen idee van dat onze honden hun prestaties van zaterdag zouden overtreffen. Maar dat deden ze dus wel; ook onder rasspecialist Alain Pecoult (F) werd Celice Beste teef (en verdiende hiermee haar 2e Zwitserse CAC en 19e CACIB), Caitlin werd weer Beste jeugdhond en dit keer aangewezen als 2e Beste teef. Ons Caronneke behaalde 3 Ex in de Kampioensklasse. Trots omdat onze honden weer zo'n prestatie hadden neergezet, zijn we moe maar met een zeer voldaan gevoel naar huis gereden.

Lausanne 2007 Celice 2x Beste teef en Internationaal Kampioen

Lausanne 2007 Caitlin 2 dagen Meillieur Jeune

Keurmeester Alain Pecoult (F) met Aad, Celice (boven) en Caitlin

16-10-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 10: Jergan wint 3 x de Open klasse dit weekend en zus Celice Nationaal Sieger (Beste teef) en BOB in Dortmund. Caitlin is Nationaal Jugendsieger. De rest van de uitslagen van afgelopen weekend en keurraporten kunt u lezen op de showverslagen pagina.

Celice Nationaal Sieger en BOB Dortmund 2007  Caitlin Nationaal Jugend Sieger Dortmund 2007

Celice is officieel Luxemburgs Kampioen!! Na een adminstratieve fout is het toch nog rechtgezet met behulp van Rieky; dikke XXX

06-10-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 9: Jergan Open klasse 1U CAC CACIB BOS en Celice Kampioensklase 1U res. CACIB. Caronne Kampioensklasse 1 U res. CAC res CACIB.

Zwolle 2007 Jergan en Caronne
Beste reu Jergan met Rieky, de keurmeester, 2e Beste reu Caronne met Aad

Caitlin wint de Jeugdklasse met een Uitmuntend keurrapport maar krijgt hiervoor de 1e ZG in haar leven(tje). Hieronder haar keurrapport.

10 maanden. Zeer goed type en formaat. Goede oren. Prachtige donkere ogen. Zeer goed gebit. Goede nek, topline en staart. Zeer goed lichaam voor leeftijd. Uitmuntende hoekingen. Uitmuntende benen en voeten. Beweegt goed in de achterhand, zou iets sterker kunnen in front (leeftijd). Goede vacht en kleur. Goed temperament. 1 ZG Beste Jeugdhond

Overigens alle Jeugd- en Jonge honden van de grote rassen kregen een ZG van deze keurmeester. Nu wilde het toeval...lees verder op showverslagen pagina 

  Caitlin 1 ZG Beste Jeugdhond Zwolle 2007

29-09-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 8: Jergan Open klasse 1U res. CAC res. CACIB Nederlands Kampioen en Celice Kampioensklase 1U res. CAC + volledig CACIB. Caronne Kampioensklasse 1 U CAC CACIB BOS. Caitlin Jeugdklasse 2 U res. J.CAC. De winnares van deze klasse Fjerla from Cailins Garden (dochter van Jergan en eigendom van Liesbeth van Tilborg) werd beste teef (J.CAC en CAC) en ook nog eens BOB en dat op een leeftijd van 9 maanden oud! Weer een record gebroken en het blijft in de (Noorse) familie, zullen we maar zeggen. Liesbeth en Ad van harte gefeliciteerd met jullie mooie jongedame, ga zo door!

24-09-2007

Pagina Nieuws werkt weer


Caronne BOB in Oostende en BOS in Maastricht

22-09-2007

Showresultaten Oostende, België. Celice 1U CAC CACIB BOS, Caitlin 1 U Beste Jeugdhond (dat was makkelijk want er was er maar 1) en onze Caronne verbaasde iedereen door 1U CAC CACIB BOB te behalen terwijl hij 2 joekels van reuen en zijn 2 "zussen" als concurrent tegenover zich had staan tijdens de BOB competitie. Prins Peyrac had er zin in vandaag want hij showde zichzelf heel goed en gedroeg zich heel gedisciplineerd. Keurmeester dhr. H. Muller (CH) vond hoofd, verhouding in lichaam en gangwerk van Caronne zo goed dat hij hem ook nog eens selecteeerde bij de 8 BIG van FCI 2. En Yannick, nog bedankt voor het handlen van Caitlin!

16-09-2007

Showresultaten Köln, Duitsland. Celice 2 U res. CAC en Caitlin 2 U res. Jeugd CAC. Keurmeester mevr. I. Weniger (D) Verslag geplaatst op de pagina shwowverslagen

02-09-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 7, Luxemburg: Jergan 1U CAC CACIB BOB en Luxemburgs Kampioen, Celice 1 U CAC CACIB BOS en (officieus) Luxemburgs Kampioen, Caitlin 1 U Jeud CAC en Luxemburgs Jeugd Kampioen.

26-08-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 6, Rotterdam: Jergan Open klasse 1U res. CAC res. CACIB. Celice Kampioensklasse 1U CAC CACIB BOS. Caronne Kampioensklasse 2U  en onze kleine Caitlin (nog steeds 9 mnd) Jeugdklasse 1U jeugd CAC  en voor de 3e keer op rij 2e Beste teef en dus res. CAC welke ook weer omgezet wordt in een volledig CAC omdat Celice al NL kampioen is.

Celice BOS Rotterdam 2007
foto: W. v.d. Berk

Cubilon's Hann-Hund Homage "Martin" weer BIS Veteraan, BIG, BIS en Festival Winner in Trondheim

Martin BOB BIS Veteraan BIG 2, BIS Trondheim
BIS keurmeester dhr. R. Rotker (Slo) Hilde met Martin en BIG keurmeester L. Mach (CH)

En mocht u de BIG keurmeester van Pappa Martin herkennen: dat klopt: Zij maakte Jergan BOS en Celice BOB in Lokeren en zij selecteerde Celice in Leuven bij de 10 BIG 2. Over wereldwijd consequent keuren gesproken....

18-08-2007

"Ladiesday" vandaag in Mechelen, België. Celice: 1U CAC CACIB BOB en kleine Caitlin wint de Jeugdklasse 1U, Beste Jeugdhond en weer 2e Beste teef.

Celice 1U CAC CACIB BOB Mechelen 2007  Caitlin 1U Beste Jeugdhond 2e Beste teef Mechelen 2007
Foto: Eric Cludts

Jergan was niet ingeschreven op deze show (vrouwtje Rieky was wel aanwezig om de dames te supporten) maar vanaf volgende week gaat de "Broer en Zus On Tour" gewoon weer verder met de shows in Rotterdam en Maastricht.

Verslag geplaatst Mechelen, België 2007

11-08-2008

Broer en Zus "On Tour" deel 5: Weer een plaatsing in de erering voor de "Noren". Celice BOS, Jergan BOB en BIG 3 Echt weer een superdag vandaag voor broer en zus met nu ook voor Jergan eindeljk een groepsplaatsing na al een aantal malen geselecteerd te zijn in de erering. Caronne kwam vandaag niet verder dan 1 ZG en kleine Caitlin die vandaag precies 9 maanden was, behaalde haar 1e jeugd CAC en nam gelijk ook maar het res. CAC  (2e beste teef) mee. Aangezien zus Celice al kampioen is, wordt dit omgezet in een volledig CAC. Hieronder het 1e keurrapport van Cait in de Jeugdklasse.

Vrouwelijk totaalbeeld van precies 9 maanden. Mooie verhoudingen in het lichaam. Het hoofd is wel in verhouding maar moet natuurlijk nog wat uitzwaren. Oor goed aangezet. Volledig gebit. Lip  moet iets meer aangesloten. Goed oog. Goede hals- en rugbelijning. Prima benen en voeten. Goede staart. HK aanwezig. Zeer goede vacht. Loopt lichtvoetig. Prima temperament. 1U Jeugd CAC en reserve CAC

BOB en Bos Berghem 2007
BOB Alta Colina's Damenens Jens met Rieky, keurmeester Mevr. Onstenk-Schenk (NL) Alta Colina's Den Dama met Aad  

Maar de grote klapper kwam 's middags toen knappe Jergan de ring in ging voor de eindkeuring van groep FCI 2. Aangemoedigd door een groep enthousiaste Pyrliefhebbers, liep hij (en Rieky natuurlijk) prachtig en behaalde onder keurmeester P. Roosenboom (B) BIG 3. En de tour gaat gewoon door.........  

Jergan 3 BIG Berghem 2007

Ondertussen in Noorwegen werd Papa (Martin) van Jergan en Celice BOB en hun zusje Elvis werd op dezelfde show de BOS. Martin won met de broertjes en zusjes van Celice en Jergan Alta Colina's Donna Diosa, -Dorado, -Don Diablo en -Don Juan ook de Prodigree klasse (ouder + een aantal nakomelingen) en werd 4th Best Prodigee groep in Show.

06-08-2007 Nieuwe foto's van Caronne op zijn pagina
05-08-2007

Broer en Zus "On Tour" deel 4: Jergan Open klasse 1U res. CAC. Celice Open klasse 1U CAC BOB en weer geselecteerd bij de 10 Beste honden van FCI 2. Caronne Kampioensklasse 1U CAC BOS. En onze kleine Caitlin stal de show door 4e Beste pup in Show te worden. En het gezelschap vandaag was weer ronduit geweldig!


(Niet de beste foto maar we hopen van de week een betere te krijgen)

Alta Colina's Dorado "Falco" BOB op de 2e dag van de show in Nesbeyen in Noorwegen

Falco, broertje van Jergan en Celice

04-08-2007

Caldo's zoon, Alta Colina's Crem de la Creme "Keldo" Best in Groep FCI 2

Keldo Best in Groep FCI 2 Nesbyen, Noorwegen 

04-08-2007

Nog een broertje van onze Caitlin: Alta Colina's Gladgutt "Thello"

Alta Colina's Gladgutt "Thello"

02-08-2007

De puppen van Jergan en Roxy zijn geboren; 7 teven en 5 reuen. Voor meer informatie: Hannelore Bokelman, kennel "Von Hüttenbusch"

30-07-2007

Dit keer geen show maar een wandeling met een gezellige barbeque in Budel georganiseerd door de Belgisch- en Nederlandse Club waarvoor een grote groep zich had aangemeld. Dit was voor ons de 1e keer dat wij aan een wandeling deelnamen en we moeten zeggen: het is voor herhaling vatbaar. Buiten de al bekende mensen, zie je honden en eigenaren die je nog nooit eerder gezien hebt en je ziet honden terug die je voor het laatst als pup hebt gezien. Men kon kiezen uit een korte wandeling voor de puppen en veteranen of een grote wandeling voor de volwassen honden. Wij hadden de 2 dames bij ons (we hadden nu eens geen zin in "machogedoe") en zijn met de korte wandeling meegeweest. De foto is van de puppen- en veteranengroep.

Wandeling en BBQ Budel 2007

Het valt niet mee om alle honden op de foto te zetten met hun neus dezelfde richting op (het lijken wel mensen). In feite; dit was de enige foto waarbij alle hoofden/hoofdjes te zien waren. Maar we hebben 35 groepsfoto's gemaakt dus wilt u een foto waar u met uw hond opstaat dan kunt u altijd even mailen  en dan sturen we de foto's naar u op.

   
24-07-2007

Alta Colina's Crem de la Creme Keldo nu ook Zweeds Kampioen. Keldo won de Open klasse, werd Beste Reu en BOB. Keurmeester dhr P.Sanch Delerue (P) Caldo's zoon werd hierdoor ook Zweeds Kampioen

BOB Keldo BOS Var
BOS "Vår" (Flagella's Camoscia) met Hans Henning, judge P. Sanch Delereu en BOB Keldo met Beate Konstad

23-07-2007 Broer en Zus On Tour, part 3. Jergan weer BOB en Celice res. CAC and res. CACIB (second best bitch)

Luik, Belgium. Judge Mrs. A. Beenen-Sluyters (NL) PBH's present: 11. Caronne 1 U in Kampioensklasse en Caitlin weer 1 VB en Beste Pup.
15-07-2007

Broer en Zus On Tour, part 2. Deze keer Celice BOB en Jergan BOS + BELGISCH KAMPIOEN

Jergan 1 Open class Best Male Lokerse Winner  Celice 1 Open class, Best Bitch, Lokerse Winner 2007 ,BOB, Selection 7 BIG
Caronne 1 Championclass 2 Best Male  Caitlin 1 Puppyclass, Best Puppy, Lokerse Puppywinner 2007 ,Selection 8 BPIS

Lokeren, Belgium; this was the second show Rieky and I had planned for the "Brother and Sister Tour 2007".  Judge: Mrs. L. Mach (CH), PMD's: 7 . Jergan becomes again Best Male (= Lokerse Winner 2007) and the restricted 1 year and a day between the first and last CAC went by so he officially became Belgium Champion.  Caronne achieved 1 Ex. in Championclass and became 2nd Best Male. Caitlin is the only Pup present and gets VP so Best Puppy. Sister Celice wins Open class (3 bitches present), becomes again  Best Bitch (= Lokerse Winner 2007) and beats this time her brother for the BOB. 

In the ring of honour Caitlin is again selected with the 8 best Puppies in Show by judge Mr V. O'Brien (IRL);  only 4 are ranked. And where Celice became 5 Best Junior in Show last year, she now was selected with the 7 Big FCI 2 by judge Mr N. Schuymere (B); also in this big group only 4 dogs were placed.

Nice to mention is that Jergan is the 5th Champion out of the succesfull D- litter of Alta Colina, Norway; so again one record broken!  "Brother and Sister On Tour"  will be continued next week

01-07-2007

Broer en Zus "On Tour", deel 1 Jergan BOB en Celice BOSNEDERLANDS KAMPIOEN


BOB Jergan and BOS Celice with judge Mr. E. Wieldraaijer (NL)         photo: Marion Stiefs

Echt, Holland 14 PMD's present. Results: Caitlin: 1 Very promising in Puppyclass. Caronne 2 Excellent in Championclass. Celice in Open class: 1 EX CAC CACIB, BOS and as she has reached the age of 27 months so she now became officially Dutch Champion. Brother Jergan: 1 EX CAC CACIB BOB and selected (again like last week at Brussels) with 15 Best dogs in Group FCI 2

Puppyclass bitches

22-06-2007

Celice 5 BEST IN GROUP FCI 2 in Salzburg, Austria and Caitlin again selected with the 8 Best Puppies in Show. Here under the results: pictures and stories coming up as soon as we"re home

Celice BIG 5 Salzburg, Austria

Showresults Salzburg, Austria: Caldo Championsclass: 1 Ex CAC CACIB BOS. Caitin Puppyclass: 1 Very Promissing, Best Puppy and selected with the 8 Best Puppies in Show (as well Best male as Best female puppies in the ring). Celice Open class: 1 EX CAC CACIB BOB and 5 BIG!

Showresults Zagreb, Croatia: Caldo Championsclass: Exellent. Caitin Puppyclass: 1 Very Promissing, Best Puppy. We decided not to show her in the Ring of Honour, we wanted to get away as soon as possible from that horribel show. Celice Open class: 3 Exellent

Caitlin Beste Pup

28-05-2007 New showresults Arnhem, Holland. Judge Mr E. Wieldraaijer (NL). Caronne: Open class 1 Excellent CAC CACIB Best Male BOS. Celice: Open class 1 Exellent CAC CACIB Best Bitch BOB. Caitlin: Puppyclass 1 Very promising Selected with the 5 Best Puppies in Show Judge: Y. v.d. Boogerd (NL)
28-04-2007

Nieuwe showresultaten: Genk, België. Keurmeester Dhr. Z. Ostrowski (PL) Pyreneese berghonden: 9 (5r/4t) Caronne: Open klasse 3 Uitmuntend. Celice Open klasse 1 Uitmuntend CAC (beste teef = Ambiorix Winner 2007)

   
22-04-2007

New showresults Goes, Holland. Celice: Open class 1 Excellent res. CAC and CACIB (second Best Bitch) Caronne: Open class 1 Excellent CAC CACIB Best Male BOS judge: Mr. M Deschuymere (B) PMD's: 8

Jergan BOB op de Belgische Jonge Hondendag België

09-04-2007

Showresults Leeuwarden. Celice: Open class 1 Excellent CAC CACIB Best Bitch BOS Caronne: Open class 1 Excellent res. CAC res. CACIB (second Best Male). Judge: Mr. F. Schweizer(CH) PMD's: 7

25-03-2007

Caronne DUTCH CHAMPION

Showresults Leiden, Holland. Celice: Open class 1 Excellent res. CAC res. CACIB (second Best Bitch) Caronne: Open class 1 Excellent CAC CACIB Best Male BOB DUTCH CHAMPION judge: Mr. H. Reinders (NL) PMD's: 11

  

photo's: Renate Chiodi

18-03-2007

Showresults Wieze, Belgium: Caitlin, babyclass: 1 Very Promising, Best Baby. Carone, open class: 1 Excellent, res. CAC. (second Best Male) Celice, open class: 1 Excellent, CAC Best Bitch, BOB. Judge: Mrs. M. Kavcic (Slo) P.M.D's: 9

1st show Caitlin    Celice BOB

The Ladies

19-02-2007