Zoeken:

 Nieuws 2009

30-12-2009

We zijn op bezoek geweest bij MacThree's Caoilainn "Ilou". Het is altijd weer geweldig om te zien hoe de puppen dan weer genieten van elkaars gezelschap.


Ilou, Cath en Comedy; dolblij om elkaar weer te zien

Je bent een berghond maar hebt ook Noors (ontsnappings) bloed in je; ja, dan houdt een hek je moeilijk tegen.....


Ilou; uiterlijk Pappa Caronne maar deze streken komen toch echt bij Mamma Caitlin vandaan

Meer nieuwe foto's op haar eigen fotopagina

28-12-2009

Foto's van de puppencursus van MacThree's Carlin op haar eigen fotopagina

Foto's van MacThree's Calough op zijn eigen fotopagina

Foto's van MacThree's Caelin op haar eigen fotopagina

23-12-2009

MacThree's Calough "Floyd" op visite


MacThree's Calough "Floyd" 7 maanden oud.

21-12-2009

Cath weer Beste Pup en geplaatst bij de 6 BIS Puppen.

Wijchen, (keurmeester J. van Hummelen (B) en 8 PBH's aanwezig 1 reu/7 teven) werd gekenmerkt door vele absenten door de slechte weersomstandheden. Ook bij de PBH's waren 4 absenten. De enige reu aanwezig was puppyreu Izar from Fjerla's Legacy die 1 Veel Belovend haalde. Caitlin behaalde 2 U in de Open klasse (4 inschrijvingen). Cath behaalde weer 1 Veel Belovend, werd weer Beste Pup en werd ook nog eens geplaatst bij de 6 BIS puppen.


Verkiezing Beste Pup: Links: Izar  rechts: Cath

Beste Pup

Keurmeester J. van Hummelen keurt Caitlin in de open klasse
(foto's: Maud Koenders)

Foto album "Sneeuw" van alle puppies in de maak; het is hier -11 graden en de sneeuw ligt zo'n 30 centimeter hoog. Maakt voor de damens en heren helemaal niet uit; zij spelen gewoon, net als altijd, de hele dag buiten en liggen dan 's avonds helemaal voor Pampus.


1e dag; het begint te sneeuwen. Celice, Cath, Caitlin, Comedy en Caldo (van li. naar re.)


 Cath, Comedy, Caronne en Caitlin vandaag

12-12-2009

Brussels Dogshow, 20 PBH's aanwezig, 8 reuen en 12 teven. Keurmeester Dhr. A. Soos (HU) MacThree's Caithlenn: 1 Veel Belovend, Beste Pup. Alta Colina's Den Dama; Kampioensklasse 1 Uitmuntend. Alta Colina's Gurine Gropa: Open klasse: 1 Uitmuntend (dubbel) CAC CACIB BOS, Belgian Winster 2009 en Internationaal Kampioen

30-11-2009

De Winner, Amsterdam. Keurmeester: dhr. G. Bodegard (SE), PBH's aanwezig: 5 reuen en 18 teven.


Aad en Cath in de erering (foto: Maud Koenders)

MacThree's Caithlenn wint, voor de 5e keer op een rij, haar klasse gevolgd door haar zusje MacThree's Caoilainn met 2 VB en MacThree's Comedy met 3 VB. MacThree's Carlin was absent. Alta Colina's Den Dama won de Kampioensklasse voor de 3e achtereenvolgende keer en Alta Colina's Gurine Gropa werd weer 2e in de Open klasse met Uitmuntend.

  
Foto's: Pascale Zwart

De mooie foto's die Pascale Zwart op de Winner heeft gemaakt en alle resultaten, staan inmiddels op de site van "Vrienden van de Pyreneese Berghond".

 
Links: Celice, rechts: Caitlin Foto's Pascale Zwart

We hebben ook nog "voor spek en bonen" met de fokkerijklasse meegedaan maar aangezien  ze nog maar 6 maanden zijn en Comedy een te afwijkend hoofd heeft t.o.v. haar 2 zussen, maakten we natuurlijk geen enkele kans (en terecht). Maar het was een goede oefening voor ze en de kleine dametjes deden het geweldig zo met z'n drieën naast elkaar!


Aad met MacThree's Caoilainn (Ilou), MacThree's Cately (Comedy) en MacThree's Caithlenn (Cath)

15-11-2009

MacThree's Caithlenn wint weer, dit keer de Puppyklasse (3 inschrijvingen) in Kortrijk, België. Keurmeester: Dhr. Rafael Escar (ES) PBH's aanwezig: 20, 7 reuen en 13 teven.


Al onze diva's op de bank: Caitlin, Comedy, Cath en Celice

09-11-2009

Bleiswijk, Nederland: 11 PBH's, 2 reuen en 9 teven. Keurmeester Dhr. Nathan (GB). MacThree's Carlin 1 Veel Belovend, Best Puppy en Mamma Caitlin moest het deze keer doen met 4 ZG.

Only six months. Good for size, correctly balanced, very feminine in head with lovely eye and expression.Correct moderate angulations with good topline. Correst tailset and length of tail. Stylish mover. 1 Very Promissing, Best Puppy

30-10-2009

 Videofilm van de Kampioenschapclumatch op deze pagina. Met dank aan Ursula Hock-Henschke

27-10-2009

Nederlandse Kampioenschapclubmatch Pyreneese Berghonden 2009: 60 PBH's aanwezig, 22 reuen en 38 teven. Keurmeester: dhr. E. Wieldraaier (NL).

Super; alle eigenaren hadden de moeite genomen om met "hun kind" te komen. De schatjes hebben zich allemaal werkelijk voorbeeldig gedragen (en de baasjes ook) en petje af voor het oefenen van de baasjes voor deze clubmatch. Mamma Caitlin liet haar kroost even zien wat nu eigenlijk showen is. En onze "hondenfluisteraar" Steve heeft nu ook de volwassen dames in het gezelschap "High Five" aangeleerd.

 
MacThree's C nest
 

Ze is er weer..........Mamma Caitlin (Alta Colina's Gurine Gropa) voor het eerst weer op show nadat ze nog geen 6 maanden geleden bevallen is van haar 7 puppen; weer helemaal in topconditie!    


Alta Colina's Gurine Gropa "Caitlin": Open klasse (13 inschrijvingen) 2 Uitmuntend.
 foto: Maud Koenders

Tante Celice maakte er weer een heel drama van; wederom superchagerijnig want haar loopsheid komt er aan. Maar kan er echt niets aan doen; moet altijd lachen om die arrogante kop die ze trekt en de houding die ze aanneemt als ze in de ring staat. Ze won weer de kampioensklasse, werd weer 2e BIS teef met reserve CAC, net als op de Belgische Clubmatch, en BIS Kampioen.

  

MacThree's Caithlenn (Alta Colina's Gurine Gropa x Uchan Caronne du Domaine de Peyrac) verdiende 1 VB en werd BIS Baby maar dat had net zo goed 1 van haar broertjes of zusjes kunnen zijn want die Grappenmakers lijken allemaal op elkaar (behalve onze Comedy natuurlijk)

Allemaal weer bedankt voor deze super geslaagde dag en Ellen en Rieky voor het meehelpen handlen van de puppen; dikke kus! Alle resulaten staan op de showpagina en de foto's worden zo snel mogelijk in een album geplaatst.

 
De dag was SUPER, het gezelschap was SUPER, de resulaten waren SUPER; wat wil een mens nog meer? Van links naar rechts: Ilou, Floyd, Carlin, Dude, Celice, Caitlin, Cath, Cayleigh, Comedy en de eigenaren natuurlijk. Foto: Paschalina

22-10-2009

Deel 1 van de 1e Puppen Terugkomdag staat op de fotopagina Foto's gemaakt door: W. Gravestein, J. van der Elst en M. Nieuwenhuizen

Deel 2 volgt. Verschillende foto's staan ook al op de site van "Vrienden van de Pyreneese Berghond"Foto's gemaakt door: Maud Koenders

Een hele gezellige dag helaas zonder Steve en MacThree's Caelin die door autopech gestrand waren. We waren blij om ze allemaal weer te zien en zij waren blij om elkaar en Mamma weer te zien. En wat lijken ze ontzettend op elkaar; ongelofelijk! Alleen Comedy valt wat dat betreft buiten de boot; die heeft toch echt meer genen van Mamma meegekregen dan van Pappa. De karaktertjes zijn nog allemaal hetzelfde gebleven en de rolverdeling binnen het nest ook; dat was ook wel grappig om te zien.

Lekker koffie gedronken met eigen gemaakte wafels en verschillende soorten appeltaart. Daarna een kleine ringtraining voor de nieuwkomers in de showwereld zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Veel lol en echt ontzettend leuk om te zien hoe snel die kleine dondertjes (en hun baasjes natuurlijk) het oppikten. We hebben ook laten zien hoe al onze smeerpoetsen zich gedragen als ze geshowd worden; arrogantie ten top natuurlijk om zich daarna weer heerlijk in de modder te storten op het grote veld zoals ze elke dag doen. Zelfs Noortje, die gezellig meegekomen was met vrouwtje, heeft aan de "ukkepukken" laten zien hoe goed zij zichzelf kan showen; ze was het nog niet verleerd!

Daarna alle puppen ook op het grote veld spelen onder begeleiding van de eigenaren ( des te viezer ze werden, des te meer moeite hadden zelfs de eigenaren om de puppen uit elkaar te houden...) en later onder begeleiding van hun Mamma en onze roedelleidster Celice terwijl de eigenaren heerlijk wat gingen kletsen, drinken en snacken. Om ongeveer 18.00 uur met z'n allen genoten van de specialiteiten die meegenomen waren, koffie gedronken met wederom de heerlijke wafels en appeltaart (he, Floyd?) waarna het al weer tijd was om naar huis te gaan; de dag is echt omgevlogen!

We willen graag alle mensen bedanken die deze gezellige dag mogelijk hebben gemaakt en voor de bloemen, cadeaus en al het heerlijke eten wat zij meegenomen hadden. En Maud; bedankt voor de prachtige fotoreportage die je van deze speciale dag hebt gemaakt. Helaas is de home made Tiramisu in de buik van Celice verdwenen voordat ik ook maar een stukje geproefd had dus zien we ons "genoodzaakt" om weer een Puppen terugkomdag te organiseren. Als de pupkopers en de puppen dat willen natuurlijk......

21-10-2009

Een plaatje.....Een foto die indruk op mij maakt omdat hij zo goed de kracht van de honden die erop staan, weergeeft. Dit is een van de prachtige foto's die Maud Koenders heeft gemaakt tijdens de 1e Puppen Terugkomdag van het C nest.


Mamma Caitlin met MacThree's Caithlenn (24 weken oud). In de startblokken om de "indringer" te verjagen

19-10-2009

De 1e foto's van de Puppen terugkomdag. Al "onze" schatjes zijn net 1 dag 24 weken 

16-10-2009

Op 1 juli 2009......

Op 1 juli 2009 sliepen jullie voor het laatst met z'n allen bij elkaar
Op 1 juli 2009 speelden jullie voor het laatst met z'n allen bij elkaar
Op 1 juli 2009 kroelden jullie voor het laatst met z'n allen met Mamma bij elkaar
Op 1 juli 2009 aten jullie voor het laatst met z'n allen bij elkaar
Op 1 juli 2009 namen jullie afscheid van elkaar om je eigen leventje te gaan leiden.....


En nu zijn we ons dan aan het opmaken voor de 1e Puppy Terugkomdag aanstaande zondag. Allemaal zullen jullie er weer zijn; kan gewoon niet wachten. Alle puppen hebben we al weer een aantal keer gezien, dan eens was een zusje erbij, dan eens een broertje maar nooit meer ALLEMAAL bij elkaar zoals op 1 juli 2009 toen ik 's morgens met een brok in mijn keel wakker werd. Weet zeker dat ik 18 oktober 2009 weer met een brok in mijn keel wakker word want dat is de dag dat wij jullie allemaal weer BIJ ELKAAR zien. Met z'n allen bij elkaar eten, spelen, slapen en kroelen met Mamma net zoals toen op die laatste dag, op 1 juli 2009......


Met de klok mee: MacThree's Caithlenn (Cath), - Caoilainn (Ilou), -Cathmore (Dude), -Carlin (Cherie), - Calough (Floyd), -Caelin (Cayleigh) en -Cately (Comedy), voor de laatste keer met z'n allen eten voordat Ilou vertrekt

12-10-2009

Het is eindelijk gelukt om foto albums aan te maken van alle puppen. Deze albums zullen regelmatig aangevuld worden met nieuwe foto's die ik overal vandaan moet "scharrelen"

De grootste "viezerik" van kennel MacThree weer 1 VB "Beste Baby" op  de "Journee de Jeunes & Veterans" in Geer (B), het kleine zusje van de CACIB show in Luik. Keurmeester dhr. R. Vanhoenacker (B). Om haar schoon te krijgen, hebben we haar 2x moeten wassen.....Zeer mooi type. Goede verhoudingen hoofd en schedel, schedel moet nog iets ontwikkelen. Zeer goed pigment met goede oogomranding. Liever ietsjes langere (en toen stond er niets meer). Uitmuntende hoekingen in de voor en achterhand. Bone in verhouding met het totaal. Goed aangezete Hubertusklauwen. Loopt vlot en soepel en doet een poging om met de staart het wiel te vormen. 1 VB Beste Baby

Dan is het ook gebruikelijk dat er een kwalificatie gegeven wordt voor de meest belangrijke "onderdelen" van de hond dus in dit geval van Cath. TP = Tres Prometteur/Veel Belovend

Type: TP/VB
Hoofd: TP/VB
Tanden: TP/VB
Toplijn: TP/VB
Voorhand: TP/VB
Achterhand: TP/VB
Vacht: TP/VB
Beweging: TP/VB
Temperament: TP/VB

09-10-2009

Wederom MacThree's Caithlenn eergisteren in de regen


Maar ze is ook wel eens schoon, hoor; dit was gisteren
08-10-2009

Noortje is weer thuis.

Na 3 weken bij ons gelogeerd te hebben, is Noortje weer lekker thuis. Het was ontroerend om te zien hoe blij Hans, Maud en Noortje waren om elkaar weer te zien. Helemaal door het dolle was ze en het duurde 20 minuten voordat ze eindelijk rustig op de bank kon liggen bij haar baasjes. De foto's die gemaakt zijn toen vrouwtje en baasje binnen kwamen, kunt u zien op haar eigen site.04-10-2009

MacThree's Caoilainn voor het eerst op show; 1 VB en Beste Baby


Louise met MacThree's Caoilainn "Ilou" op de uitlaatplaats van de Ijsselhallen

Zwolle 2009, 11 Pyrs aanwezig (4r/7 t), keurmeester Lehman Jörgensen. 's Morgens vroeg op voor een reis van 2 uur maar ja, Ilou wordt voor de eerste keer geshowd en dan wil je als fokker natuurlijk wel gaan supporten. Ook Loutje loopt op de show rond alsof ze nooit iets anders gedaan heeft, alles is leuk, alles heeft haar aandacht en ik denk: "ben benieuwd hoe je het gaat doen in de ring met al die afleiding om je heen". In de babyklasse teven staat ze alleen, behalve door een nerveuze fokker die foto's van haar staat te maken, laat ze zich nergens door afleiden; ze is volledig gefocust op vrouwtje Louise. Dan moet ze voor Beste baby tegen de babyreu; nou zal je het hebben. Maar nee hoor, Madam loopt keurig met vrouwtje mee en wordt Beste baby!

5 months, very good type and size. Good ears, eyes and bite for age. Good neck, excellent topline, very good tail, good body for the age, good legs and feet. Very good angulations, very good movement from behind and good in front. Good coat, colour and temperament.
 
1 Very promising, Best Baby

5 maanden, zeer goed type en grootte. Goede oren, ogen en goed gebit voor leeftijd. Goede nek, uitmuntende bovenbelijning, zeer goede staart, goed lichaam voor leeftijd, goede benen en voeten. Zeer goede hoekingen, zeer goede beweging van achteren gezien en goed in front. Goede vacht, kleur en goed temperament
 
1 Veelbelovend, Beste Baby
 

De erering voor de 1e keer is (zeer zeker voor een baby), ongelofelijk indrukwekkend. Heel veel babies (46) waar je eigenlijk graag mee wil spelen, groot, lawaai door de speakers, lawaai van het publiek, een spotlight op je gericht op het moment dat je de erering inkomt, enz. Maar Ilou staat daar gewoon alsof ze het al o zo vaak gedaan heeft! Helaas niet geselecteerd maar goed gedaan Louise en Ilou; ben trots op jullie!

 
Ilou in de erering: onverstoorbaar ondanks dat de baby achter haar ontzettend graag wilde spelen

Terug naar huis kostte 3 1/2 uur maar het was meer dan de moeite waard om deze gezellige dag met een aantal "Vrienden van de Pyreneese Berghond" die aanwezig waren, mee te maken. Eindelijke de beroemde Sjaak gezien, ("Sjaak, niet naar het water!, Sjaak, niet naar het water, Sjaak!!!!!! Plons...) echt een lieverd!, Izar en eigenaren kwamen gezellig kijken en heel veel lekkers gekocht voor de "kindjes" thuis.

28-09-2009

Machteloosheid, gefrustreerdheid, angst, verdriet, woede en immens respect wisselen elkaar snel af de laatste paar weken. Wij hebben namelijk een logee voor 3 weken, een jonge vrolijke hond die gisteren 1 jaar is geworden. Normaal als deze hond bij ons komt, is het altijd feest, dollen op het veld met onze andere honden, op een stoel of hocker er gezellig bij zitten, enz. Maar deze keer niets van dit alles want ze is namelijk geopereerd en heeft, op het moment dat ze komt logeren, al 6 weken "bencharrest" met nog eens 6 weken te gaan....

De machteloosheid begint al de eerste dag: ze komt vrolijk de auto uit met zo'n verwachtingsvolle blik in haar ogen; ze gaat natuurlijk spelen met, in ieder geval,  Celice en Caitlin, bij Caldo en Caronne ligt het eraan of de mannen zich zullen gedragen t.o. deze mooie dame. De teleurgestelde blik als ze direct de veranda mee op moet, snijdt door je ziel maar het kan echt niet. Ze wil zo graag rennen maar dat mag niet, ze wil zo graag springen maar dat mag niet; kortom: ze wil zo graag de clown uithangen maar helaas, dat mag voorlopig nog niet.

De 1e paar dagen zijn heel moeilijk, ze huilt de eerste dag in haar bench, heeft natuurlijk ook te maken met haar eigenaren die ze mist. De angst als ze uit de bench is en in een onbewaakt ogenblik toch de bank op- en afstapt, de frustratie van uitlaten 6 x 20 minuten per dag waarbij ze toch altijd wel een paar keer uitprobeert of ze kan spelen. Gelukkig zie je dat moment aankomen want ze krijgt dan zo'n verschrikkelijke ondeugende blik in haar ogen. Onmiddelijk ga ik op mijn hurken: "rustig Lieverd, braaf", en zij gaat dan ook zitten; een snoepje is dan haar beloning. Maar op het moment dat we opstaan, probeert ze het toch weer. Oefeningetjes doen en ze kent ze allemaal perfect maar daarna toch weer proberen en zo slepen de 20 minuten zich voort. Elke keer ben ik blij als we (zij!) weer heelhuids thuiskomen. Ze laat zich gelukkig nog steeds verleiden met iets lekkers om de bench weer in te gaan en elke keer als ze weer veilig in de bench zit, slaak ik een zucht van verlichting.


Noor heeft grote belangstelling voor Nikki, onze kleindochter

We laten, in de eerste instantie, haar vriendinnen maar niet in de huiskamer want misschien raakt ze dan van streek. De pupjes vindt ze grapppig om naar te kijken dus dat gaat goed. Maar ja, onze oudere honden zijn ook altijd in de woonkamer 's avonds en we kunnen ze nu niet ineens verbannen voor 3 weken. Dus het moet er toch een keer van komen. Het is al laat en Caitlin komt binnen, gaat lief dag zeggen; niets aan de hand maar dan komt Celice binnen en loopt arrogant voorbij haar zonder haar een blik waardig te keuren. Ze gaat volledig uit haar dak; ze wil spelen met Lies, dat is duidelijk, ze huilt gefrustreerd, probeert zich uit haar bench te bijten, we proberen haar te kalmeren maar het lukt niet.  "Kom Lies, kom Cait", even naar de gang, Noor heeft verdriet". En alsof ze het weten, stappen beide dames direct van de bank af en lopen mee naar de gang.

Ik haal Noor uit de bench maar er is geen houden aan; ze huilt, bijt om zich heen, niet om mij gericht te bijten want dat zou die lieverd nooit doen maar uit pure frustratie en om los te komen, wil vrij, wil spelen, springen en de gefrustreerde blik in haar ogen maakt dat ik mee ga huilen en me zo ontzettend machteloos voel. "Kom maar, Noor, kom, gaan we lekker naar buiten". Dat wil ze wel en om 02.00 's nachts lopen we samen buiten. Terug gekomen gaat het beter, we knuffelen wat en daarna loopt ze rustig door de kamer te snuffelen. Ik laat haar maar als ze rustig bij het raam gaat liggen en in slaap valt. Heb niet het hart om haar wakker te maken nu ze zo lekker slaapt en ga zelf maar op de bank liggen om in te grijpen als het nodig is. 's Morgens als ik wakker word, ligt ze nog op precies dezelfde plek; het heeft haar duidelijk goed gedaan een nachtje in vrijheid slapen want de volgende dag ligt ze heerlijk in de bench buiten zonder ook maar 1 keer te huilen. Onze andere honden (5 stuks) mogen nu ook gewoon in de woonkamer zonder dat ze zich daar druk om maakt


Noor's laatste rondje van de dag; volop belangstelling van de rest van de "pack" terwijl Aad haar riem omdoet

Nu heeft ze gelukkig haar draai een beetje gevonden en wij hebben nu een beetje uitgevonden hoe we haar zo rustig mogelijk kunnen laten blijven. Caldo ligt nadat hij op het veld geweest is, in de kennel op de veranda want hij kan toch niet meer zo lang rennen en spelen. Noor staat er naast in haar bench, ziet dat Caldo heel rustig is en blijft daardoor zelf ook rustig ook al ziet ze haar vriendinnen op het veld spelen. Bezoek vindt ze heel erg leuk en zeker als daar kinderen bij zijn. Met grote interesse volgt ze ze vanuit de bench en soms is ze zo rustig dan laten we ze uit de bench en hobbelt ze achter de kinderen aan of schooiert bij de visite.

   
Als Kaydee en Zoë komen, is het helemaal feest: die zijn nog niet voor de grootste hond bang en ik mag altijd meespelen

Buiten de 6x 20 minuten naar buiten, hebben we "Noor quality time" ingevoerd binnenshuis. 's Morgens eet ze alleen, gaat als eerste uit, de andere honden naar buiten en dan is het "Noortijd". We gaan een beetje opruimen waarbij ik altijd binnen enkele meters van haar vandaan ben om in te grijpen op het moment dat ze wild wil gaan doen; de tijd wordt daarbij angstvallig in de gaten gehouden want ze mag niet meer dan 20 minuten lopen/bewegen. 's Middags zet ik alle deuren binnenshuis open en laat haar een beetje rondsnuffelen zolang ze rustig blijft en ik sjok er achteraan. 's Avonds is het een beetje feest voor haar want dan mag ze "meehelpen" koken en de "vaat wassen" (ga er van uit dat dat mag van de eigenaren, haar voorganger Lot deed dat ook, dus...). Keukenkastjes worden regelmatig geïnspecteerd maar zolang ze er niets uithaalt en rustig blijft, vind ik dat prima; afleiding voor haar waardoor ze rustig blijft, is op dit moment het belangrijkst. Na elke "quality Noortime" moet ze helaas weer in de bench; morgen zit ze al 8 weken overwegend in de bench, de 9e week gaat in dus nog even volhouden lieve, "kleine meid", het einde is in zicht.........

   
Schooieren bij de visite voor wat lekkers en Memorie spelen met Zoë voordat ze naar bed moet

Mijn respect voor haar eigenaren Maud en Hans die dit al 7 weken meegemaakt hebben, was al groot maar is immens geworden gedurende de laatste 2 weken. Het is haast een onmogelijk opgave om een goede balans te vinden tussen lichamelijk revalideren op deze manier waarbij ze eigenlijk niets mag van wat ze altijd het liefst deed/doet en proberen haar geestelijk de ondeugende, vrolijke, speelse hond te laten blijven die ze is.


Kaydee en Noortje; dikke maatjes en Noortje luistert geweldig naar haar

15-09-2009

MacThree's Caelin "Cayleigh"

Je bent mooi schoon en geborsteld maar dan ga je spelen met je zussen op het veld en dan zie je er zo uit. Je haalt het gelukkig nog steeds niet bij de grootste viezerik van allemaal: MacThree's Caithlenn "Cath"......MacThree's Caithlenn (onder) en MacThree's Caelin, beiden ook 2 druppels water Pappa CaronneVan links naar rechts: MacThree's Cately (copie van Mamma Caitlin) , MacThree's Caithlenn, MacThree's Caelin

16-09-2009

Visite


MacThree's Cathmore "Dude" net 19 weken (59 cm schofthoogte)

 
Gio met Comedy, Cheyenne en Rosanne met Cath
 
Rosanne, Cheyenne, Aad (met duif), Cath en Comedy. Aad met Dude 

Verschillende pagina's weer te bereiken

12-09-2009

Vrienden van de Pyreneese Berghond " on line". De doelstelling van deze vriendenclub: G.B.G.: Gezelligheid, Behulpzaamheid, Gezondheid en voor iedereen toegankelijk die verslaafd is aan de machtige Pyreneese Berghond

12-09-2009

Alta Colina's Damenes Jens "Jergan" en Alta Colina's Den Dama "Celice" blijkbaar "gespot" tijdens de succesvolle "broer en zus on tour 2007" (zie nieuwsarchief)

Koop je in België het blad "Hondenmanieren" omdat er een artikel instaat van de prachtige Berghond van de Maremmen en Abruzzen, blijk je ineens wel 2 hele bekende honden tegen te komen in een artikel "Herder of geen herder".


Jergan en Celice

06-09-2009  
MacThree's Carlin 18 weken
01-09-2009

De puppen precies 4 maanden oud. Ilou is vandaag weer gezellig op visite geweest  dus een mooie gelegenheid om nieuwe foto's te maken van de wijze waarop de dames zich ontwikkelen. De dames zijn op dit moment allemaal een en al been, schofthoogtes van variërend van 48 tot 50 cm hoog en zijn volop bezig met de wisseling hun vacht.


MacThree's Caoilainn "Ilou"

MacThree's Cately "Comedy"

MacThree's Caithlenn "Cath"

31-08-2009

MacThree's Carlin: genieten van het leven en het mooie weer

 
Foto's: T. van Loon

 
Mechelen 2009 Aad en MacThree's Caithlenn in de ring (foto: L. de Graaf). In haar vrije tijd ziet ze er gewoon zo uit......

26-08-2009

Geboren op 25 augustus 2009: onze kleindochter, Nikki Ashley.


4 weken te vroeg maar al 2310 gram en 46 cm lang

Onze oudste dochter, Chantal, verbleef al 2 weken in het ziekenhuis omdat de zwangerschap niet goed verliep. Omdat haar lever- en nierwaardes achteruit gingen, is besloten om de bevalling, (4 weken prematuur) in te leiden. En gisteren is dat dan ook gebeurd. We zijn ontzettend trots op onze dochter omdat ze deze bevalling (weer) geweldig heeft gedaan!!!

24-08-2009

MacThree's Calough en MacThree's Caithlenn voor het eerst op show in Mechelen, België.


Helene met Macthree's Calough "Floyd"


Aad met MacThree's Caithlenn "Cath"

 
links Floyd, rechts Cath

 

20-08-2009

MacThree's Carlin , 2 druppels water MacThree's Caoilainn


foto: T. van Loon

17-08-2009

We zijn gisteren op bezoek geweest bij MacThree's Caelin "Cayleigh". Zij is de mascotte van Brasserie "De Barista" in Sluis, Zeeland. Aangezien MacThree's Caoillainn in Cadzand op vakantie was, zijn we gezellig met zijn allen gegaan. De 4 dames en Fangio trokken heel wat aandacht op het terras en in de winkelstraten... 

  
MacThree's Caelin en Steven: High Five

13-08-2009 Foto's van de bevalling van Caitlin on line. Het is fascinerend en ontroerend om te zien hoe klein de gigantische Pyreneese Berghond is als zij/hij geboren wordt
10-08-2009 Nieuwe foto's van MacThree's Caoilainn en klacht/brief verplaatst naar Blog
08-08-2009 Verplaatst naar Blog
06-08-2009

 
  Noortje
photo: Maud Koenders

Noortje, Alta Colina's Hissige Hedvig, is nu al als jeugdhond, een tophond (BIS op 7 maanden leeftijd op de Jonge Hondedag in NL) en een belofte voor de toekomst met haar mooie bouw, gangwerk en zelfverzekerde, aangename karakter. Noortje begon ineens te manken in de voorhand wat in de 1e plaats gediagnosteerd werd als groeipijnen. Het bleek later dat Noortje helaas OCD heeft, een complexe aandoening waarvan,  geloof ik, nog nooit zo duidelijk omschreven is, wat OCD precies is en hoe een hond aan OCD komt zoals het nu gepubliceerd staat op haar site.

Nu hadden Maud en Hans ervoor kunnen kiezen om dit af te doen "op groeipijnen" of "trauma" en dit stil te houden voor de buitenwereld zoals regelmatig gebeurd als een hond wat "mankeert". Gelukkig hebben ze dat niet gedaan en willen hun ervaringen delen met mensen die ook zoiets dergelijks overkomt. HULDE voor hun open- en eerlijkheid hierover!

Een verhaal waar iedereen wat van kan leren staat op de site Het Witte Wonder. Wacht niet te lang als uw (jonge) hond in de voorhand gaat manken; hoe eerder u er bij bent des te beter de prognose voor de toekomst van uw hond.

Het belang van een goede vertrouwensrelatie tussen fokker en pupkopers komt naar boven in het verhaal van Noor. Het belang van open en eerlijk zijn van fokkers over eigen lijnen ook. En niet te vergeten: het belang van een verplicht OCD onderzoek (op jonge leeftijd) voordat men met een Pyreneese Berghond gaat fokken ook al zal een "drager" hier helaas niet op herkent worden.....

N.B. Verplaatst naar Blog

03-08-2009

We hebben weer een druk maar erg gezellig weekend achter de rug. Noor kwam "proef" logeren, Floyd kwam op bezoek (keurig netjes schoon ) en heeft als vanouds weer gerausd op de "trampoline" met zijn broer en zussen en onze logee Dude is opgehaald (na eerst gedoucht te zijn....); de vreugde was groot maar mijn hart: 

 
Alta Colina's Hessige Hedvig "Noor" met Maud en rechts MacThree's Caithlenn "Cath"

             
Voor (voorlopig) de laatste keer samen: Floyd, Dude, Cath en Comedy

                   

   
  
Joost met Floyd en Maud met Cath

31-07-2009

We gaan maar eens een tipje van de sluier oplichten waarom onze pupkopers het steeds maar weer hebben over super gesocialiseerde MacThree puppen. Puppen en onze werkwijze on line. Op het moment zijn we nog steeds de foto's aan het aanvullen; daar is tijdens de "kraamperiode" geen tijd voor geweest; misschien begrijpt u nu waarom....


Hoe oud zijn jullie? Vandaag precies 12 weken en jij? "Uhhhhhh, ook 12 weken"

Dude, Cath en Comedy op de "Kleipikkersfeesten" in Sint Lenaarts. Het centrum staat vol met kraampjes, podia en vrachtwagens waar bands opstaan die ieder hun eigen genre spelen. Tania (repertoire a la Anouk en goed!) zingt in zo'n band en we zijn met de puppen naar haar optreden geweest. Lekker op een terrasje zitten, dan naar het vuurwerk kijken en dan naar binnen in de bar want buiten wordt het te koud, tenminste....wij hebben het koud, onze puppekes niet.

Comedy Tania en (een gedeelte van) haar band Sylvana en Cath
De muziek speelt keihard maar het boeit ons weinig; wij hebben slaap!  We willen naar het vuurwerk! Dude binnen bij Aad maar wij willen lekker buiten blijven; Comedy en Cath
Aan belangstelling nooit een gebrek Vuurwwerk  Dude en Aad
 

 

Kaydee, onze kleindochter heeft waterpokjes en logeert bij ons omdat ze niet naar school mag. Gelukkig hebben wij "zuster" Celice die er voor zorgt dat Kaydee in slaap valt!

21-07-2009 MacThree's First litter on line
19-07-2009

MacThree's Caoiliann "Ilou", heeft haar eigen pagina op onze site

We zijn op bezoek geweest bij MacThree's Calough en MacThree's Carlin
 

   

Dude, Comedy, Carlin en Cath   Jagen op de Ragdoll

 

17-07-2009

 

We hebben op het moment 2 logees in huis omdat de eigenaren op vakantie zijn; MacThree's Cathmore "Dude" en Bo, de Bordeauxdog van mijn dochter

  

 rechts Bo en links Dude

16-07-2009

Pagina van MacThree's Caithlenn "Cath" en MacThree's Cately "Comedy" on line

MacThree's Caelin voor het eerst op het strand; spelen en luisteren tegelijkertijd. Filmpje op You Tube

Op You Tube staan overigens ook filmpjes van Alta Colina's Hessige Hedvig Noor en Alta Colina's Iver Iskrem Knoet die Beste reu en Beste teef werden op de Jonge Hondendag in Nederland

 Van links naar rechts: MacThree's Caithlenn, MacThree's Carlin, MacThree's Cathmore (achter), MacThree's Caelin, MacThree's Cately, MacThree's Caoilainn, MacThree's Calough

 

13-07-2009

 

De laatste MacThreepup is uitgevlogen vandaag. "Long legs" woog bij de geboorte 603 gram. Gewicht bij vertrek: 11200 gram

MacThree's Caelin (betekenis: slank, mooi) Eigenaren: Steve Huygens en Miriam Bruijnzeel, Ter neuzen, Zeeland

En gisteren zijn we de 1e stamboom langs gaan brengen bij MacThree's Caoillainn; geweldig om haar weer te zien en ze ziet er schitterend uit! MacThree's Caelin, Caithlenn en Cately mee natuurlijk en ze hebben samen weer als van ouds geravot en gezwommen in het "zwembad" van hun zus.

 

12-07-2009

 

Tip 2: maak gebruik van uw recht als lid om een kopie op te vragen bij het secretariaat van alle brieven (dus ook de brief die "achtergehouden" is) die NIET behandeld en voorgelezen zijn (ondanks nadrukkelijk verzoek van al deze leden) op de ALV van 05-04-2009. Verplaatst naar Blog

 


10-07-2009

 
Tip 1:  Lees de Notulen  van ALV's en BALV's van de afgelopen jaren.
 
ALV   2006 -  Notulen in nr. 4 2006
BALV 2007 -  Notulen in nr. 5 2007
ALV   2007 -  Notulen in nr. 4 2007
BALV 2008 -  Notulen in nr. 3 2008
ALV   2008 -  Notulen in nr. 4 2008
ALV   2009 -  Notulen in nr. 3 2009
 
U ziet al aan het aantal ALV's en BALV's vanaf 2006 dat het niet lekker loopt in de vereniging. Op 8 augustus 2009 is er weer een tussentijdse ALV; normaal gesproken hebben we maar 1 ALV per jaar........
 

 

De meeste mensen hebben inmiddels begrepen dat we onze website aan het aanpassen zijn en dat we een ander domein hebben gekregen. U zult nog veel fouten aantreffen op de pagina's, foto's en artikeltjes missen; sorry!

Nu er weer tijd voor is, ga ik de nieuwe site "uitvogelen  en gaan we de beloofde foto's op de site zetten van MacThree's eerste nest van week tot week en dan beginnen we met de bevalling

 

 06-07-2009

 

MacThree's Cately (betekenis: puur schoonheid) "Cath" Eigenaren: A. en M. Nieuwenhuizen

 

04-07-2009

 

Mister Blue has left the building. Met iets minder pijn in ons hart hebben we vandaag afscheid genomen van "Dude" want hij komt over 2 weekjes weer lekker terug om te logeren omdat zijn nieuwe baasjes op vakantie gaan. Geboortegewicht: 635 gram, gewicht bij vertrek: 10100 gram

MacThree's Cathmore (betekenis: groot strijder) "Dude". Eigenaren: Wim en Annie Gravesteijn, Doesburg, Gelderland

En de 1e foto's zijn binnen; binnenkort krijgen ze allemaal hun eigen foto album:

Ilou met haar "toekomstige lover" Fangio

(foto's: Jeroen Schlicher)

 

03-07-2009

 

Mijn hart wordt kleiner en kleiner; "copietje" van Caronne is vandaag door zijn eigenaren opgehaald.  geboortegewicht: 635 gram, gewicht bij vertrek: 9450 gram

MacThree's Calough (betekenis: onverschrokken) "Floyd" Eigenaren: Joost v.d. Elst en Helene de Bruijn, Gorinchem, Zuid Holland

 

02-07-2009

 

En weer is een stukje van mijn hart meegenomen; "Popje" is vertrokken naar haar nieuwe huis. Geboortegewicht: 570 gram, gewicht bij vertrek: 9000 gram

 

Macthree's Carlin (betekenis: kleine kampioen) "Cherie" Eigenaresse: Tineke van Loon, Zoetermeer, Zuid Holland

 

 

Heeft u het ook zo warm; onze puppen ook dus daarom maar een zwembad erbij. Geen enkele MacThreepup is bang voor water; ook dit nemen we mee in de socialisatie.

 

En dit was bedoeld als zonnescherm en was hagelwit maar de puppen hebben al snel de "trampolinewerking" ervan ontdekt en dat is dikke pret. Naar boven klimmen (want je bent per slot van rekening een berghond) en dan al "bungy jumpend" naar beneden.

 

01-07-2009

 

En met pijn in ons hart hebben we vandaag de eerste MacThreepup zien uitvliegen....


 

MacThree's Caoilainn (betekenis: slank en wit) "Ilou" Eigenaar: Louise Schlicher-Rietberger, Baexem, Limburg

 

20-06-2009

 

Meer foto's van Jamie's verjaardag geplaatst

 

18-06-2009Floyd (copietje van onze Caronne; zie hoofdfoto's) 6 weken oud

 

17-06-2009

 

Het is 14 juni en onze oudste kleinzoon, Jamie, wordt 5 jaar. De puppekes zijn inmiddels ingeent dus op naar de kinderverjaardag met Mamma Cait en haar 7 puppen, een hele operatie kan ik wel zeggen! De complete babymand mee, de etensstandaard, de puppyren, een tas met extra verschoning, vlees en brokken afgewogen in zakjes en de fotocamera natuurlijk!

Puppekes met zijn allen in een grote bench achter in de bus en Mamma daarnaast zodat de pupjes aan haar gedrag kunnen zien dat autorijden heel normaal is. Tot onze verbazing geen gejank of zelfs maar een kleine piep want Mamma doet dat ook niet dus waarom zouden zij het wel doen dan? Halverwege gestopt (want het is toch 1 uur rijden) en stiekum gekeken; de hele gang ligt gewoon te slapen, nou ja! Bij aankomst blijkt teefje 4 gespuugd te hebben en kijkt ons zielig aan maar dat veranderd al snel als ze uit de bench komt.

Grote vreugde bij de aanwezige kinderen en puppen want "ons kent ons" natuurlijk! Nadat de puppen hun vleesmaaltijd hebben gehad, mogen ze allemaal "wandelen" met een pup in de tuin. Als ze uitgelegd wordt dat ze vooral niet mogen trekken, volgen alle kinderen dit keurig op.

Daarna zetten we de pupjes weer in de puppenren waar ze een lekker tukje gaan doen terwijl de kinderen gaan spelen (met het nodige gegil en de nodige herrie) en de volwassenen  (inclusief Caith natuurlijk!) lekker gaan barbequeën. Als ze weer wakker worden, komt natuurlijk de vraag: "mogen we bij de puppen?" Tuurlijk mag dat en op een gegeven moment zitten er meer kinderen dan puppen in de kleine puppyren die gelukkig stevig verankerd staat in de grond. 's Avonds gaat iedereen moe maar heel voldaan naar huis en de puppen liggen heerlijk te slapen in de auto, moe van alle nieuwe indrukken die dag en spugen is er ook niet meer bij.

Onze jongste kleinzoon Denley en puppen

Onze oudste kleindochter Kaydee en teef 2             Onze oudste kleindochter Kaydee en teef 2

Vriendje van Jamie met teef 4             onze oudste kleinzoon Jamie en Dude

Jamie, Silvana, Zoë en Kaydee met pupjes

Zoè              

Past nog net

Silvana (onze schoondochter) met Teefje 5                           

3-06-2009

Nieuwe foto´s op de puppenpagina

N

MacThreepup (teefje 2) 30 dagen oudMacThreepup (teefje 4) 30 dagen oud

27-05-2009

Onze woonkamer op dit moment: waar je ook kijkt, loopt een Pyreneese Berghond(je)

Bij het raam: Celice in het midden Caldo Reu 1 in de bench voor Mamma met teef 1 Reu 2 en Teef 4 aan de wandel


Caldo en Reu 1 

 

25-05-2009

Pssssst, Caldo; er staan nieuwe foto's van ons op de puppenpagina

Caldo en teefje 1

23-05-2009

All over the world.....

Alta Colina's Donna Diosa (zus van Celice) Beste van het ras op de Deense Clubmatch vandaag. BOB puppy: Alta Colina's Hutrende Huldra (zusje van Noor) Beste fokkersgroep...................Kennel Alta Colina

Op de 2e dag van de Deense Clubmatch: Alta Colina's Donna Diosa 1U in Kampioensklasse en 2e Beste teef, BOB puppy weer Alta Colina's Hutrende Huldra. Beste fokkersgroep weer kennel Alta Colina

21-05-2009

Déjà vu

Jonge Hondendag Nederland; de eerste show waar zowel Alta Colina's Hessige Hedvig "Noor"(eigenaren Hans en Maud Koenders) als Alta Colina's Iver Iskrem "Knoet" (eigenaren Mark en Lia Bol) werden uitgebracht nadat zij geïmporteerd in Nederland waren vanuit Noorwegen. En met overweldigend succes kan men wel zeggen; beiden wonnen hun klasse 6-9 maanden, Knoet werd Beste Reu, Noor Beste teef en zij werd tenslotte Beste van de dag.

Noor en Knoet, beiden 7 maanden oud, zijn (half) broer en zus, vader Stephen du Domaine de Peyrac, moeder van Noor is Alta Colina's Barco de la Bandera, moeder van Knoet is Alta Colina's Besos de Bubbles. De prachtige bouw van deze honden zorgt ervoor dat men met groot plezier staat te kijken op het moment dat ze beginnen te lopen ondanks dat ze nog zo jong zijn; de "handler" Aad (die ingezet was omdat vrouwtje andere verplichtingen had en baasje nog niet echt durfde) had een makkie vandaag! Maud, Hans, Lia en Marc; van harte gefeliciteerd!

BOB Alta Colina's Hissige Hedvig BOS Alta Colina's Iver Iskrem
BOB en BOS met keurmeester Marion Klok-'t Hart (NL) Maud, Lia en "handler" Aad

foto: Hans Koenders

Lia en Knoet "on the möve"Alta Colina's  Iver Iskrem              Ondeugende Noor

Kent u ze nog van ons  nieuwsoverzicht van vorig jaar?

19-05-2009

Op deze route kunt u tegemoet komend verkeer verwachten.......

18-05-2009

 

Reu 2 on the move

Hoe bedoel je; klaar voor de showring??????

Teef 4 on the move

En dit is zijn zusje Teefje 4

Maar behalve dit "talent" hebben ze zoveel leuke, lieve en echt grappige gedragingen dat ik maar besloten heb om per week een foto album aan te maken.

17-09-2009

Teefje 2  16 dagen oud 
Ben ik lief of ben ik lief??????

16-09-2009

Teefje 4 15 dagen     
Macthreepup 15 en 16 dagen oud

 

15-05-2009 De pups vandaag precies 2 weken. Nieuwe foto's en de GEWICHTEN op de puppenpagina
13-05-2009

We hebben enkele Superpuppen in huis!

Oeps, helemaal vergeten door de puppen; de Belgische Clubmatch van afgelopen zondag. Alta Colina's Damenes Jens "Jergan" (eigenaar Rieky v.d. Berk) Kampioensklasse 1U, Beste Reu CAC en Alta Colina's Den Dama "Celice" Kampioensklasse 1U 2e Beste teef res. CAC. Beste teef en BOB was de mooie Betty Boop du Mas de la Vailliere van Françoise Demars; Gefeliciteerd!

Incognito genieten van Belgische frietjes en een plat waterke  
Kampioensklasse 1U en 2e Beste teef als bonus; mijn dag kan niet meer stuk!

12-05-2009

Portretjes en gewichten van Macthree's puppen on line; klik op de foto

07-05-2009

Onze "Lady in red" zit al boven de kilo! Hoeveel wij allemaal nu wegen, staat op de puppenpagina

En dit is onze pappa

Caronne 7 mei 2009
  Caronne 7 mei 2009

 

Joehoe! Er staan weer nieuwe foto's van ons op de puppenpagina

06-05-2009

Dit is één van de meest indrukwekkendste foto's ( in ieder geval voor ons) die gemaakt werd tijdens de bevalling van onze Caitlin. Kunt u zich voorstellen dat deze net geboren pup, nog gedeeltelijk in de vruchtvliezen en nog niet zelfstandig ademend, kan uitgroeien tot zo'n gigantische, geweldige Pyreneese Berghond? Wij intussen wel als we zien hoe hard de puppen groeien.

En deze foto wilde wij u ook niet onthouden: dit is een Macthree Pyrpup van 1 dag oud....

05-05-2009 Zo groeien wij op de Puppenpagina
 

Er zijn mensen die zich afvragen hoe een Pyreneese Berghond in 3½ uur tijd moeiteloos kan bevallen van 7 pups die in gewicht variëren van 570 gram tot 652 gram....

Dit is Caitlin op 30 april 2009 dus 1 dag voor haar bevalling; behalve erfelijke aanleg was/is deze dame in topconditie door de dagelijkse beweging die ze krijgt. De witte vlek die u rechts ziet is onze oude "slimme" kip die zich verstopt had in de bosjes waardoor ik ook niet wist dat ze op de weide rondliep tot op het moment dat ik onze honden losliet en foto's aan het maken was; Cait had het wel in de gaten.....

03-02-2005

Een geweldige hond is er niet meer......Ons bereikte het trieste nieuws dat de grootvader van ons pas geboren nestje, Frans Ch. Surcouf du Domaine de Peyrac, overleden is op 02-05-2009, slechts 1 dag na de geboorte van zijn kleinkinderen bij ons. Deze hond heeft zijn stempel gezet op de kennel  Du Domaine de Peyrac van Catherine Gaubert en stond bekend om het sterk vererven van zijn trotse houding en prachtige Peyrac ogen. Wij wensen Catherine heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

03-02-2005

De puppen 1 dag oud, rechts de 2 heren, links de dames. Gisteren is het een drukke dag geweest met Mamma en de puppen verzorgen, (heel veel) wassen draaien, de kraamkamer kraakhelder houden en de emoties verwerken van de bevalling. Wij waren al trots op deze hond maar wat een respect hebben wij gekregen voor ons "Pupje" die zo op instincten zo geweldig de bevalling doorstond! Ook hier hebben we weer oerkrachten aan het werk gezien die diepe indruk op ons hebben gemaakt. De tranen hebben dan ook rijkelijk gevloeid bij de geboorte van ons eerste, eigen "fokproduct" en wij schamen ons daar helemaal niets voor om dat te zeggen; zo lang gewacht op ons 1e nestje en als dat dan uiteindelijk gebeurd dan gaan er onbeschrijfelijke gevoelens door je heen! En als we dan zien hoe ze eruit zien, zijn we helemaal trots; hier hadden we niet op durven hopen. 

De Scandinavische invloeden zijn overduidelijk aanwezig door de grootte en bouw van de pups, de Scandinavische "sneeuwschuivers" zoals ik ze altijd maar noem (en daar bedoel ik de mooie, compacte voeten mee), perfecte hubertusklauwen en de mooie lange staarten. De sterke achterhanden en al mooie vacht had ik wel verwacht omdat zowel Pappa als Mamma die hebben maar dat zoveel puppen de hoofdjes en schedelvorm van hun vader hebben niet! Ze hebben allemaal een mooi maskertje, allemaal de karakterstieke vlek bij de staartaanzet die Caronne ook heeft (op 1 na maar die heeft dan weer de markering op de flank van zijn vader) en zo te zien hebben ze allemaal het goede bone van hun moeder. Wij zijn dan ook heel blij dat met een aantal van deze pupjes in de toekomst geshowd en gefokt gaat worden en we hopen voor hun dat onze MACTHREE puppen alle verwachtingen waar gaan maken van deze mensen. We hebben zo wie zo allemaal weer geweldige pupkopers waarvan we zeker weten dat onze puppen daar een geweldig leven gaan hebben!

We willen iedereen bedanken voor het meeleven, de cadeautjes, bloemen en de vele felicitaties per telefoon, email en in ons gastenboek. We reageren daar  zeker persoonlijk op als er tijd voor is, al zal dat niet altijd direct zijn maar reageren doen we. Via de website kunnen we direct een heleboel mensen tegelijk bereiken dus voor nu maar even zo: ONTZETTEND, ONTZETTEND, ONTZETTEND BEDANKT!!!!

Macthree's first litter born 01-05-2009 1 day old

02-05-2009

Vol trots en blijdschap geven wij kennis van de geboorte van het 1e MACTHREE nest. Caitlin en Caronne zijn gisteren de trotse ouders geworden van 2 stoere heren en 5 bevallige dames na een moeiteloze bevalling van 3½ uur.

Trotse Mamma poetst haar kindjes

16.45 uur Teef 1 570 gram

17.20 uur Reu 1 635 gram

17.40 uur Reu 2 635 gram

18.45 uur Teef 2 650 gram

18.55 uur Teef 3 580 gram

19.56 uur Teef 4 652 gram

20.10 uur Teef 5 603 gram

De puppen zien er gezond en prachtig uit en Mamma verzorgd haar kindjes zeer goed In de loop van de dag volgen er meer foto's.  We hebben nog 1 teefje beschikbaar uit deze combinatie, de 2 heren en de 4 andere dames zijn (onder voorbehoud) reeds gereserveerd. Bent u toch nog op zoek naar een stoere Pyreneese Berghond reu dan kunt u eens kijken op deze site. Zij kunnnen u informatie geven waar nog reuen beschikbaar zijn uit, uiteraard!!, een HD A en officieel Patella vrije combinatie.

29-04-2009

Cait loopt op het einde van haar dracht en is in topconditie. Hieronder dan eindelijk de echo (met wederom dank aan Karin Scholten!) met bewegende beelden die gemaakt is op 7 april jl. Klik op de foto om de echobeelden te zien....

 

We hebben ook een leuk weekend achter de rug met bezoek van aspirant pupkopers en tsjonge, tsjonge, wat wordt die Cait (en wij) verwend. Nog niet eens bevallen en nu al cadeautjes; geweldig als mensen zo meeleven! Buiten een lekkere zelfgemaakte appeltaart, Limburgse vlaai en natuurlijk hondenkoeken, was dit Caitlin's "oogst" afgelopen weekend.      

We krijgen ook veel advies van 4 geweldige fokkers; ervaren fokkers waar wij blindelings op kunnen vertrouwen en waar nooit iets te veel gevraagd voor is en ook voor de bevalling staan er 2 paraat om te helpen als dat nodig zou zijn. Allemaal fokkers die dezelfde visie delen, op dezelfde manier fokken en respectvol omgaan met hun pupkopers. Zij hebben daarbij maar één belang voor ogen een gezonde Pyreneese Berghond met een aangenaam karakter wat zo karakterstiek bij een Pyr hoort! Voor een fokker die een eerste nestje krijgt, is dit een geweldige steun in de rug. Karin, Rieky, Ellen  en Beate: dikke kus en hardstikke bedankt!

 


Links Caldo, midden Caitlin, rechts Celice

17-04-2009

Bij kennel La Joie Blanche heeft de bevalling van Shanay zich aangekondigd : heel veel succes!

N.b. Twee prachtige puppen zijn geboren bij Karin Scholten van kennel  La Joie Blanche

16-04-2009

Mamma slaapt, Pappa waakt
Aanstaande Mamma slaapt; aanstaande Pappa waakt


En als hij dan ook maar iets hoort, gebeurd er dit; de "teddybeer" veranderd ineens in een leeuw

We hebben Caitlin's taille opgemeten en ze is sinds vorige week 12 centimeter in omvang gegroeid. Ze eet nu hardstikke goed, verdeeld over 3 porties per dag. Ze slaapt en rust veel met Caronne altijd bij haar in de buurt want die is niet bij haar weg te slaan; dat is zo ontroerend om te zien!

We houden ook een dagboek bij voor de aspirant pupkopers, iets wat we met hele gemengde gevoelens doen, daarbij telkens denkend aan de dracht van onze Celice die, zoals u weet, fout liep. Verdrietige momenten uit Celice's dracht worden nu vervangen door gelukkige momenten uit Caitlin's dracht. Met de verdrietige pupkoper waar we samen mee gehuilden toen Celice haar babies kwijt was, hebben we nu samen weer mee gehuild maar dan van geluk. De ervaring van de laatste, verdrietige echo die we samen met Celice gemaakt hebben, is vervangen door de ervaring van een geweldige echo met bewegende beelden van al echte pupjes waarbij je zelfs het verschil kon zien tussen reuen en teven. Cait doet het hardstikke goed en is in topconditie met een mooi bol maar nog steeds strak buikje gevuld met heel wat pupjes, dat weten we nu.

Maar toch...... om de één of andere reden, weerhoudt ons iets ervan om het dagboek op de site te zetten. De ervaring die we nu beleven is te kostbaar en we willen ervan genieten zonder "negatieve invloeden" en "het altijd maar weer verkeerd interpreteren" van enkele negatieve, harteloze mensen,  die zich totaal niet kunnen voorstellen dat mensen zo gelukkig kunnen zijn met het drachtig zijn van hun hond.

Stukje uit het dagboek "dekking, dracht en bevalling" van Caitlin:

Caitlin speelt minder en minder met haar “zus” en slaapt ook veel meer als anders. Ze loopt wel wat heen en weer over de speelweide, doet haar behoefte maar vleit zich al snel neer bij het hek aan de linkerkant waar ze onder de grote bomen gaat liggen die we hebben laten staan voor de broodnodige schaduw.

Caronne blijft, al wakend en vertroetelend, bij haar en bewaakt deze kant van het veld, Celice ligt onder de boom in het midden en bewaakt, indien nodig, de rechterkant van het veld. Als Celice haar plek verlaat bij de boom om te patrouilleren langs het hek, staat Caronne op om die plaats op te vullen totdat Celice weer op haar post is. Daarna weet hij niet hoe snel hij weer naar Caitlin moet gaan wat meestal vergezeld gaat met een "kus" en gaat weer naast haar liggen.

Het is wonderbaarlijk om te zien dat de honden instinctief als een beschermende roedel optreden als er blijkbaar een drachtige teef in hun midden is; het geblaf is dan ook niet van de lucht, of nu de Boerenfox van de boerderij achter ons uitdagend langs het hek loopt, een vogel die voorbij vliegt, Annabelle (de Beagle van de buren) op ons terrein komt of een luchtballon die overkomt, de postbode op zijn brommer; alles wordt op dit moment door de roedel gezien als een potentieel gevaar voor de aanstaande Mamma en haar puppen. Caronne en Celice gaan dan ook pas weer rustig liggen op het moment dat ik de aanstaande Mamma naar binnen haal.

Ben trouwens toch vaak ontroerd en verwonderd over hoe onze roedel deze dekking en dracht, puur op instinct, samen beleefd! Bij alle dekkingen is Celice er gewoon bij geweest zonder enkel probleem. Waar Caitlin gaat, gaan Caronne en Celice tegenwoordig ook. Celice voelt blijkbaar ook aan dat Cait niet echt veel behoefte heeft aan spelen want ze daagt haar ook niet meer uit; iets wat ze tot in den treure kan doen! En zelfs haar plekje op de bank waar ze echt elke avond lag, staat ze af aan de aanstaande Mamma als die dat wil. Maar het meest verbazingwekkend vind ik dat Celice haar eten deelt met Caitlin! Onze Lies, zo gek met alles wat maar met eten te maken heeft, die zich altijd voor de anderen werpt/wierp om maar het 1e stukje lekkers te krijgen en geloof maar echt niet dat ze ooit wat voor iemand over liet!

Ja, de natuur en het instinctieve gedrag van beesten wat daar onlosmakelijk mee verbonden is, kan mooi zijn; ik hoop dat de bevalling net zo natuurlijk en mooi verloopt!

15-04-2009

Dekking officieel goedgekeurd

08-04-2009

Amai! Ze zit inderdaad vol!!!!  Gisteren weer een unieke ervaring meegemaakt (met dank aan Karin Scholten van kennel La Joie Blanche) We zijn samen met Caitlin een echo wezen maken waarbij de bewegende beelden zijn opgenomen. Caitlin is nu ongeveer 40 dagen drachtig van onze Caronne en men kon nu ook de orgaantjes, ruggegraat en zelfs het verschil zien tussen reuen en teven.

Ben nog steeds aan het worstelen om de filmbeelden wat minder zwaar te maken voor de site. Zodra dat gelukt is, worden ze op de site geplaatst.

Het trieste nieuws is dat het het met Caldo steeds slechter gaat. Net 8 jaar maar het lijkt wel of hij een oude man van 13 is. Met heel veel moeite kan hij nog maar overeind komen en lopen gaat ook zeer moeizaam. We hadden dit eigenlijk wel verwacht, alleen niet zo snel....

06-04-2009

Tekening van Caronne
Made by Valerie Mennard

 
Caitlin is drachtig van Caronne! Puppen verwacht eind april/begin mei 2009
2e echo Caitlin
2e echo; de pupjes zijn aardig gegroeid in 1 week
Pup in vruchtblaasje
Een vruchtblaasje waarin duidelijk een pup te zien is

01-04-2009 Jaaaa! Het officiële certificaat is binnen: Caitlin HD A!!
29-03-2009

Nieuwe foto's van aanstaande Mamma Caitlin geplaatst

27-03-2009

AMAI, ZE ZIT VOL!!!

Ze is in dit geval Caitlin en degene die het zegt, de belgische dierenarts. Vol verbazing kijk ik naar het scherm waar direct al 4 vruchtblaasjes met "structuurtjes", zoals de dierenarts zegt, te zien zijn. "Zie je de hartjes, kloppen?"  Oh, zie je, nog meer."

Nu weten we het 100% zeker: de dekkingen tussen Caitlin en Caronne waren zo natuurlijk en zonder enige hulp van buitenaf verlopen, dat we het eigenlijk wel zeker wisten dat er dit keer eindelijk MACTHREE puppen zouden komen. Caitlin was heel rustig, sliep veel en uren spelen wat ze altijd zo heerlijk doet met haar "zus" Celice was er de laatste tijd niet meer bij. Maar je durft niet meer te hopen en blij te zijn voordat je zekerheid hebt omdat we de ervaring met Celice hebben. Maar deze echobeelden zijn zo verschillend dan die van Celice: daar zag ik geen "structuurtjes" en geen kloppende hartjes, alleen vruchtblaasjes met "iets wazigs" erin. We krijgen dit keer dus echt puppen!

En wat is er beter dan thuis te komen en dit met de visite te delen en die vistie zijn toevallig dames die mij heel erg aan het hart liggen????? Misschien dat je oudste dochter belt om te vertellen dat we weer Opa en Oma worden??? Zoveel geluk op één dag is bijna onwerkelijk, zeker na alle ellende die we de laatste tijd hebben meegemaakt! AMAI, wat kan het leven heerlijk zijn en zeker als je in België woont!

En dit doe ik nu meer dan anders: slapen, slapen, slapen!

26-03-2009 Morgen: het uur van de waarheid; is Caitlin drachtig of niet? Morgenmiddag om 13.30 weten we het. Aangezien Caitlin op de 7e dag van haar loopsheid voor de 1e keer is gedekt, hebben we besloten om z.s.m. een echo te laten maken om te kijken of ze drachtig is en zo ja ,om erachter te komen hoe ver ze nu is. We hoeven niemand te vertellen dat we ontzettend zenuwachtig zijn.........
25-03-2009

Zijn ze niet om op te vreten?De baas met Celice tijdens hun dagelijks dutje op de bankEn als baasje dan opstaat, ga ik met de beer van Kaydee verder

21-03-2009

-


Uitzicht vanuit onze woonkamer; rechts het kippenhok waar nog welgeteld één oude maar wel slimme kip in zit. We hadden 2 oude kippen en een oude haan maar de combinatie kippen die geen (Pyreneese Berg) honden gewend zijn en honden die altijd willen spelen, resulteerde helaas  al snel in 2 hartaanvallen. (plaats dat die domme kippen nu gewoon hun hok in gaan, op het moment dat de "Gang" naar buiten komt......)

 
De dekking van Caitlin; een verhaal apart!
We hadden eigenlijk al half om half besloten om de dekking van Caitlin uit te stellen omdat we nog steeds in ons nieuwe huis bezig zijn. U kent dat wel: “we doen alleen maar het hoognodige zodat we er zo snel mogelijk in kunnen”. Het huis was superschoon dus dat was het probleem niet. Maar gaandeweg zie je steeds meer dingen die je toch wel helemaal naar je eigen zin wil maken; een nieuwe vloer was gepland, maar overal nieuwe plafonds niet en die wil je eigenlijk ook wel. Het granol in de 2 hallen was hagelwit en konden we eigenlijk wel laten zitten maar wat nou als je glad gestuukte muren geweldig vindt? De openhaard; hartstikke gezellig (als ik dat #*@ # ding tenminste brandende kan houden)) maar de ombouw vonden we minder. En zo waren er nog meer dingen wat resulteerde in een geheel “afgestript” huis; we hadden toch de tijd dus waarom dan maar niet direct goed doen?
Totdat onze Bimbo roet in het eten gooit. Bimbo is in dit geval “kleine” Caitlin of “Pupje” zoals we haar nog steeds noemen vanwege haar, nog steeds, guitige puppekop en prachtige puppenogen. Pupje is inmiddels al 27 maanden en is al 2x eerder uit logeren gestuurd naar Oma vanwege haar promiscue gedrag tijdens haar loopsheden. Ze komt uit een familie van gerenommeerde “Courtisanes” die het niet al te nauw nemen en altijd wel in zijn voor “een verzetje” als ze loops zijn. Zijzelf is ook het resultaat van een “per ongeluk dekking”  van Bimbo Anna.
Afijn, Pupje ligt op de 7e dag van haar loopsheid (donderdagavond 26 februari ) bij Aad en mij op de bank, springt op een geven moment van de bank af, loopt de keuken in en Caronne, die tot op dat moment, geen noemenswaardige aandacht aan haar heeft besteed, springt bovenop haar. Ik zie het vanuit mijn ooghoeken gebeuren, roep; ”Caronne!!!”, spring op en vlieg naar de keuken maar ben al te laat; ze staan gekoppeld. Ik help hem overstappen en roep Aad, die nog steeds niet in de gaten heeft wat er gebeurd is.  Celice staat naast de gekoppelde Caitlin en Caronne naar hen te kijken alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Verbijsterd door zoveel “natuurgeweld” zitten we beiden op de grond; Aad heeft Caitlin vast en ik Caronne, doodsbang dat ze elkaar zullen bezeren als ze niet rustig blijven staan.  Maar we hoeven ons geen zorgen te maken; Caronne staat rustig, stapt mee als Caitlin verstapt en geeft af en toe een “kusje”aan Caitlin, die wel af en toe piept maar toch ook rustig blijft staan.
De emoties en vragen bij Aad en mij volgen elkaar razendsnel op; van: “Hoe kan dit nou; ze zit 2 tellen geleden nog bij ons op de bank?”, tot: “zo gaat het in de natuur dus ook; dit moet wel goed zijn”, tot toch wel een soort van paniek want Caitlin is wel officieel PL vrij maar nog niet geröntgend op HD. Wij die altijd zo met de gezondheid van onze honden en het ras in het algemeen bezig zijn, ons overkomt dit!
Na een 25 minuten komen ze los, Caronne poetst zich schoon en Caitlin stuitert vrolijk als een bezetene door de kamer en de keuken heen, achter haar eigen staart aan.  Even staan wij te kijken en te lachen om haar gekke capriolen maar dan dringt het echt door: Caitlin is gedekt en we moeten wat doen! Ik bel een bevriende fokster die ik altijd kan bellen als ik ergens raad over nodig heb. “Progesteron gaan prikken en z.s.m. röntgenfoto’s gaan maken”, is haar advies. Is de HD uitslag goed, laat de puppen maar komen. De zwangerschap “wegspuiten” brengt risico’s voor Caitlin met zich mee en wordt als laatste optie voorgesteld.
Dus de volgende dag (27 februari) naar de dierenarts en ik verwacht hier binnen 10 minuten buiten te staan zoals we gewend zijn in Nederland. Maar nee, de dierenarts neemt ons mee naar haar eigen kamer en gaat er eens uitgebreid voor zitten. Ik leg het hele verhaal uit, vertel dat al onze honden altijd officieel onderzocht worden maar dat dat met Caitlin nog niet gebeurd is, dat ik me zorgen maak om het wegspuiten maar ook om de HD uitslag. Want wat als die niet goed is dan mogen er sowieso geen puppen komen uit deze combinatie. 

Voel me een beetje dom maar deze dierenarts is verrukt over onze visie en biedt spontaan begeleiding aan als Caitlin inderdaad drachtig zou zijn. Het fenomeen “Puppyfarms” is hier helaas nog steeds (noodgedwongen) toegestaan en de meeste honden zijn hierbij niet eens onderzocht op gezondheidsgebied volgens haar. Ze vindt het helemaal geweldig, dit gelegenheidsnest, zoals zij het noemt en wij krijgen van haar een adres van een andere fokker waarvan we vast wel de werpkist en andere spullen mogen lenen want het zijn zuuuulke lieve mensen.  Na een uur staan we weer buiten, verbaasd over zoveel aandacht en zoveel hartelijkheid, ons hoofd vol van de informatie en Kaydee met een CD van de “Blauwe hond” waarop op een speelse manier uitgelegd wordt hoe kinderen om moeten gaan met honden.
Vanuit Noorwegen krijgen wij ondertussen een hilarische reactie terug op onze paniekemail dat Caronne Caitlin gedekt heeft; zij hebben deze situatie natuurlijk zelf al ervaren met Mamma Bimbo. Ze stellen ons ook een beetje gerust; al 3 uit het nest van Caitlin zijn geröntgend en allemaal HD A.
Dan belt de dierenarts; de progesteron is nog niet al te hoog maar garantie dat Caitlin niet drachtig is/wordt, kunnen ze niet geven. Spermacellen blijven in ieder geval 48 uur leven, sommige deskundigen zeggen zelfs 72 uur. Als Caitlin binnen deze tijd op haar piek komt, kan ze alsnog drachtig worden.
Dus op naar de dierenarts voor HD foto’s en ik bel direct voor een afspraak. Maar het is vrijdag en de 1e plaats beschikbaar  is maandag (2 maart); dus nog een heel weekend te gaan met een echtpaar wat er duidelijk zin in heeft. Het geloei van Caronne die nu de smaak te pakken heeft, is oorverdovend en onze pogingen om de lovers uit elkaar te houden zijn talrijk omdat hun pogingen om bij elkaar te komen ook zeer talrijk en zeeeer inventief zijn. Ze gaat zelfs met haar achterwerk voor de bench van Caronne staan!

Maandag 2 maart 2009. Caitlin en ik vertrekken richting Budel voor de HD foto’s omdat je daar voor € 12,50 per “onderdeel” (schouders en ellebogen) extra ook je hond direct kan laten röntgen op OCD (Osteochondrosis Dissecans) op ED (Elleboog Dysplasie).

De resultaten zijn (tot onze grote opluchting!), geweldig en ’s avonds laten we “de natuur” gewoon zijn gang weer gaan; ze hebben geen enkele hulp nodig want “Pupje” en “Prins Peyrac”  zijn blijkbaar gewoon gemaakt voor elkaar…….
N.b. “Per omgeluk dekking”, googlet u maar; u krijgt verzekeringen aan geboden, linken naar hondenforums en een recensie van het boek: ”de geboorte bij de hond” . Google maar:”niet geplande dekking” en u krijgt websites aangeboden over schapen, katers en wanbetalers. Er is niet één website van een fokker, van welk ras dan ook,  waar gesproken wordt over een dekking tussen honden die eigenlijk niet gepland was maar toch gebeurde!  Maar het gebeurt regelmatig, vaker dan de “leken’ onder ons denken en daarom plaatsten wij onze ervaring hiermee op onze site.
 09-03-2009  Het Kampioensnest vandaag 4 jaar! Elvis, Knerten, Milla, Jergan, Falco, Biggen, Skrollan, Ruben, Miro en onze Celice (D nest van kennel Alta Colina) Van Harte gefeliciteerd en dikke knuffel!
03-03-2009

Dekking heeft plaats gevonden tussen:

Zwitsers-, Duits- en Luxemburgs JeugdKampioen Alta Colina's Gurine Gropa KS'08 (Officieel HD A, Patella-, OCD- en ED vrij)

en
Nederlands-, Internationaal- en Belgisch Kampioen Uchan Caronne du Domaine de Peyrac JW'04, JBS'04 KS'08 (Officieel HD A en Patella vrij)

 

Puppen worden verwacht begin mei 2009. Meer informatie vindt u op de puppenpagina

02-03-2009

Caitlin scoort weer maar dan op gezondheidsgebied!

Vandaag voor de HD foto's geweest.We hebben gelijk ook haar schouders en ellebogen laten controleren; het kost tenslotte maar 12,50 per foto extra. Resultaat: HD A, OCD- en ED  vrij!

  

  

  

 

23-02-2009

"Kleine" Caitlin wint beide dagen in Fribourg, Zwitserland de Open klasse en wordt Beste teef: CAC, CACIB en BOS. "Zus" Celice had zaterdag voldoende aan een reserve CAC in de Kampioensklasse (ze had al 4 CH CAC's maar moest dat verplichte jaar wachten) en is nu ook  Zwitsers Kampioen! Op zondag was het weer zo'n show waar je een verhaal over kan schrijven; en dat doen we natuurlijk ook omdat dit iets is wat elke exposant wel een keer in zijn leven meemaakt, of je nu wilt of niet.

En dit zijn de foto's die ik eigenlijk het liefste maak; geen foto als ze "in stand staan" omdat/als ze iets gewonnen hebben maar de foto's die zo goed de hechte band en wederzijdse liefde aangeven tussen eigenaar en hond:


Caitlin en haar "baas"; niet 2 maar 200 handen op één buik!


En voor Celice is het niet anders!

15-02-2009

Celice verdedigt met succes haar titel "Rheinlandsiegster 2008", wordt BOB en is nu ook Duits kampioen!

Celice Rheinlandsieger 2008 en 2009, BOB, Duits Kampioen
Foto's: Michel Nuyens

Caitlin Rheinberg: Open klasse 1U CAC 2e Beste teef

Ook nog even wat rechtzetten v.w.b. de puppen bij de familie Dirks: Gentle heeft intussen een geweldig tehuis gevonden maar lieve Annabelle is door (trieste) omstandigheden weer beschikbaar. Voor meer informatie: 'Sarah's website

Annabelle

Ondertussen zijn we nog steeds volop bezig in ons droomhuis in België, is ons oude huis in Rotterdam verkocht (zo snel, onvoorstelbaar, zeker tijdens de crisis die nu gaande is) en hebben we eindelijk weer internet zodat we onze site kunnen updaten. Met onze kanjers gaat het geweldig; al honderden foto's gemaakt die zeer zeker op de site gaan komen.

28-01-2009

Eerder vermeldden wij dat bij de familie Dirks nog 2 dames en één heer beschikbaar waren. Inmiddels hebben de dames een goed tehuis gevonden; blijft nog over onze lieve, ondeugende "Gentle". Voordeel van "Gentle"??? Als je verliefd wordt op deze kanjer dan kan hij direct mee naar huis want hij is oud genoeg om mee te gaan met zijn nieuwe familie! Voor meer informatie, kijk op 'Sarah's nest"

Mocht deze kanjer nu al een nieuwe familie hebben, dan zijn er bij kennel "From Cailins Garden" nog enkele pups beschikbaar. Bij deze pups moet u (helaas!) meer geduld hebben want zij zijn net geboren. Voordeel??? U kunt "uw baby" vanaf het begin af aan volgen en u bent altijd welkom om uw nieuwe kind te bewonderen bij de fokker!

          
Hoe dan ook; het blijven allemaal schatjes, welke leeftijd ze dan ook hebben!

26-01-2009

De puppen van Jergan en Freia zijn geboren bij kennel From Cailins Garden!!!

Een heel elftal, 6 dames en 5 heren, is geboren uit de combinatie Alta Colina's Damenens Jens (broer Celice) en Alta Colina's Frodige Freia, beiden uiteraard officieel Patella vrij en HD A. Jergan is overigens ook officieel OCD vrij en heeft al voor heel wat gezonde nakomelingen gezorgd, zowel in het binnen- als ook in het buitenland. 2 Stoere heren en één mooie dame zijn nog beschikbaar. Heeft u interesse, neem dan een kijkje op de site of neem contact op met Wim en Rieky v.d. Berk

Freia met haar elftal

21-01-2009

Terug in Nederland met weer geweldige foto's van onze "show"honden......

Caronne, Celice en Caitlin

Geen show; alleen maar spelen, rusten, eten en genieten! We hadden geen show dit weekend, toch; nee toch!!!!!!?????

Celice

Misschien niet al te schoon maar attitude blijf ik houden!

Caronne en Caitlin

Zo, jij ben vies zeg!!!!

Caitlin en Caronne

Heb je gezien hoe jij er zelf uitziet???

C aronne Caronne

Dacht dat dat wel meeviel.......

Het is genieten, genieten en nog eens genieten als je ziet hoeveel plezier onze honden hebben in en rond ons nieuwe huis. 54 Bomen, klein en groot, zijn in één dag gekapt door onze geweldige buurman Boud, zijn broer en zijn zoon om een speelveld te creëren voor onze lievelingen waar ze naar hartelust in "rausen" terwijl wij binnen aan het werk zijn. Hoe we hun dadelijk ooit weer schoon krijgen voor een show, is van latere zorg......

13-01-2009

Was vergeten de banner aan te passen; door omstandigheden verhuizen we later naar België dan gepland. We zijn wel volop aan het werk in ons nieuwe huis wat inhoudt dat we niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn en/of uw email direct kunnen beantwoorden; sorry voor het ongemak! 

12-01-2009

Als wij niet op show zijn, wat doen wij dan? Juist; spelen met elkaar; hier op onze nieuwe speelveld in België. Nu helemaal super nu de buurman wat bomen voor ons heeft gekapt en met al die sneeuw! We kunnen niet wachten totdat we hier elke dag kunnen spelen.

Caitlin Caitlin en Celice

 Caldo, Caitlin en Celice Celice

Caronne  Caitlin en Caronne

Caitlin en Celice Celice

Celice Celice

Caitlin en Celice Caitlin

Caronne, Caitlin en Celice Caronne, Caitlin en Celice

08-01-2009

Bij La Joie Blanche  zijn alle puppen reeds gereserveerd. Bent u nu toch nog op zoek naar zo'n geweldige Pyreneese Berghond dan zijn er bij de familie Dirks nog schatjes ( 1 reu en 2 teefjes) beschikbaar van Sarah from the Kynofarm (HD A en (echt!) officieel PL vrij) en White Magic's Sir Mackentosh (HD A en (echt!) officieel PL vrij. Voor meer informatie, foto's en filmpjes kunt terecht op de website van Sarah of u kunt contact opnemen met Bertie Dirks.

Annabelle Isabelle

De schat rechts is nog beschikbaar; kleine Isabelle

03-01-2009 Ze zijn er! De puppen van Danse D'Amour Dewi La Joie Blanche x CH Alta Colina's Damenens Jens "Jergan" zijn geboren. Voor meer informatie, foto's en filmpjes: kennel  La Joie Blanche  Gefeliciteerd en alle pupkopers veel plezier gewenst met hun nieuwe Puppekind!
02-01-2009 De puppen van Kennel La Joie Blanche zijn onderweg! Wij wensen Karin Scholten heel veel succes toe met de naderende bevalling en alle aspirant pupkopers sterkte tijdens het wachten op de geboorte van hun nieuwe Puppekind!
01-01-2009

Wij wensen iedereen een gezond, liefdevol 2009 toe!

Mogen alle fokkers in 2009 en de daarop volgende jaren maar fokken met "heart, soul and mind" zodat onze prachtige Pyreneese Berghond, rastypisch, karakteristiek en gezond, bewaard blijft voor onze fokkers van de toekomst!

Opstal 6 Rijkevorsel Belgie